Tenis

Karlović bez četvrtfinala: Murray uz jedan izgubljeni set prošao dalje

Davor Kovačević • ponedjeljak, 06.07.2015.
Karlović bez četvrtfinala: Murray uz jedan izgubljeni set prošao dalje
Foto: EPA

Andy Murray na vrlo sličan način iz 2012. godine arhivirao je prijetnju zvanu Ivo Karlović. Hrvatski tenisač uspio je osvojiti jedan set i tako ostao bez ponavljanja svog najboljeg rezultata u Londonu.

Ivo Karlović nije uspio ponoviti najbolji rezultat u Wimbledonu ostvaren prije šest godina. Tada ga je u četvrtfinalu zaustavio Roger Federer, a sada na korak do najboljih osam Andy Murray. Rezultatom koji je nalik zadnjem londonskom okršaju Murrayja i Karlovića u kojemu je najviše što je Div sa Šalate mogao napraviti bio jedan set.

Linijski suci ovog puta nisu bili naklonjeni domaćinu sviravši Karloviću mnogobrojne prijestupe kod servisa, ali zato jest tehnologija koja je hrvatskom tenisaču odnijela moguće produženje meča u četvrtom setu. Karlovićev plan u kojemu je bilo i rezonskih i nerezonskih izlazaka na mrežu prolazio je kroz velika iskušenja u uvodnom dijelu meča, u kojemu je sve do tie-breaka spašavao pet break lopti od kojih su tri bile i vezane set-lopte u 12. gemu. Hrvat je poveo s 4:2 u tie-breaku, ali nanizao nekoliko pogrešaka i ostao bez seta.

Kao da su i nakon predaha u Karlovićevoj glavi još uvijek ostale pogreške i prilike koje je propustio u prvom setu, pa je odmah na startu drugog izgubio početni udarac, bez prave prilike na returnu da proba vratiti izgubljeno. Do svoje prve prilike za obrat Karlović je došao kod 2:1 u trećem setu, no respekt prema obrambenim mogućnostima Škota učinio je svoje i Karlović je zapucao ono što se inače ne promašuje.

Konačno, na vlastitom servisu za ostanak u setu Murray je povezao nekoliko netipičnih pogrešaka, a Karlović jedva dočekao i iskoristio svoju priliku. Karlović je uhvatio momentum, smanjio pogreške na mreži, ali protiv oka sokolovog nije se moglo. Murray je s nekoliko fantatičnih returnova i pravovremenih izazova izborio break loptu kod 3:3 u četvrtom setu, Karlović volej letio je niz crtu, nitko se nije oglasio, a Škot tek nakon svjesnog odigravanja udarca zatražio izazov i dobio ga.

Karlović je bio na izlaznim vratima Wimbledona, ali je i dalje došao u priliku prolongirati meč i neizvjesnost. U sljedećem gemu zapucao je dvije break prilike, pogotovo onu prvu kada je na drugi servis Murrayja poslao u jednu, a loptu na drugu stranu, ali u debeli aut. Sve do kraja bilo je jasno, Karlović je izvukao i meč-loptu na svom servisu, ali onu na servisu Murrayja više nije mogao.

Wimbledon, osmina finala:
Andy Murray (Velika Britanija) – Ivo Karlović (Hrvatska) 7:6 (7), 6:4, 5:7, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Mithrandir07.07.2015. u 10:26
    Murray je igrao stvarno fenomenalno. Niti jedan igrač se nemože ovoliko prilagoditi Ivinim servisima. A onih 6 lobova je bilo vrhunac. Ivo je sa druge strane ovaj puta malo previše griješio na volejima. U svakom slučaju čestitke na odigranom Wimbledonu. Ostaje žal da nije bio u onom lakšem dijelu... [više na forumu]
    Mithrandir
  • Obrisan korisnik06.07.2015. u 21:39
    Propolis se tip preziva
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik06.07.2015. u 21:04
    Gledao sam meč Troickog i Pospolisa (tako nekako) i Troicki je poludio jer nije smio zvati challenge jer je "čekao da vidi kako će se završiti poen". To je ista situacija kao i tu, Murray je odigrao i nije odmah stao.
    Obrisan korisnik
  • DC06.07.2015. u 20:56
    '...a Škot tek nakon svjesnog odigravanja udarca zatražio izazov i dobio ga.' Kakav izazov? Opet doslovno prevodite s engleskog. Zatrazio je provjeru (odluke sudaca) i bio u pravu.
    DC
  • Obrisan korisnik06.07.2015. u 20:41
    a kako je čile totalno nepredvidiv igrac ne znaci da bi prosao i Andersona,tako da se ne treba veseliti pretjerano i ako đoko izgubi kojim slucajem
    Obrisan korisnik