Tenis

Čilić čeka četvrtfinale: "Igrao sam nijansu slabije, a definitivno bih radije Andersona nego Đokovića"

Borna Rupnik • utorak, 07.07.2015.
Čilić čeka četvrtfinale: "Igrao sam nijansu slabije, a definitivno bih radije Andersona nego Đokovića"
Foto: EPA

Marin Čilić ušao je u četvrtfinale Wimbledona preko Amerikanca Denisa Kudle, ali priznaje kako je njegova partija trebala biti na višoj razini.

"Istina je da sam igrao nijansu slabije nego protiv Isnera", složio se prvi hrvatski reket Marin Čilić nakon pobjede protiv Denisa Kudle u četiri seta.

No, pobjedi u osmini finala Wimbledona ne gleda se u zube.

"Drugačiji su bili uvjeti na terenu, drugačiji je bio protivnik, a i koncepcija igre. Trebalo mi je vremena da se priviknem i pronađem pravi način igre. Srećom, u trećem i četvrtom setu sam se fizički osjećao fenomenalno i najbitnije je bilo pobijediti. Pritisak je definitivno bio na leđima pa tenis nije bio najvišoj razini. Ali, pobjeda je pobjeda i naravno da ću biti maksimalno motiviran za dalje", dodao je za HRT.

Čilić se tako uspješno "probio" kroz niz igrača s kojima još nije igrao. "Mnogi znaju igrati i mogu biti opasni ako ne uđete u meč sto posto spremni. Definitivno sam zadovoljan svojom mentalnom čvrstoćom u ključnim trenucima", kaže.

Mentalna čvrstoća trebat će mu i u četvrtfinalu, a suparnika će mu odrediti peti set Novaka Đokovića i Kevina Andersona.

"Definitivno bih radije igrao protiv Andersona protiv kojega imam dobar omjer iako je uvijek o pobjedniku odlučivalo par lopti. Protiv Novaka sam igrao lani ovdje u četvrtfinalu i taj meč mi je dobar pokazatelj što moram napraviti kako bih stigao do pobjede ako se opet susretnemo", najavio je Marin Čilić.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik07.07.2015. u 20:28
    mislim da nema sanse,eventualno mu moze uzeti jedan set nesto vise od toga tesko,medusobni omjer je 12-0 u korist Đokovica..
    Obrisan korisnik
  • terrible07.07.2015. u 18:43
    jes. inače na tenis terenima nema sunca :D
    terrible
  • Obrisan korisnik07.07.2015. u 11:57
    Ovo mu je jedinstvena prilika da pobijedi Đokovića (ako prođe Andersona), jer je Đoković potpuno nespreman došao u Wimbledon, direktno sa španjolskih plaža, vidi se kakav je lijepi ten dobio
    Obrisan korisnik