Tenis

Marin Čilić u četvrtfinalu Wimbledona, Denis Kudla nije uspio iznenaditi

Branimir Korać • ponedjeljak, 06.07.2015.
Marin Čilić u četvrtfinalu Wimbledona, Denis Kudla nije uspio iznenaditi
Foto: EPA

Marin Čilić igrat će u četvrtfinalu Wimbledona nakon što je u četvrtom kolu očekivano svladao Denisa Kudlu. Očekivala se i lakša Čilićeva pobjeda, ali na kraju je Marin uz nešto skromniji nastup ipak stigao do pobjede...

Marin Čilić nije dozvolio iznenađenje u osmini finala Wimbledona. Iako je Denis Kudla imao razdoblja igre u kojima nije izgledao loše, djelomično i zbog skromnijeg Marinovog nastupa, ipak nije uspio to iskoristiti i Čilić je upisao pobjedu.

Nešto manje od tri sata trebalo je Marinu za prolaz, uz gubitak jednog seta, te će u četvrtfinalu igrati protiv boljeg iz meča između Novaka Đokovića i Kevina Andersona.

Prvi set Marin je dobio u samoj završnici kada je došao do prvog breaka u meču, kod rezultata 5:4 oduzeo je servis Kudli i sa 6:4 osvojio prvi set.

Drugi set pripao je Kudli, Čilić je izgubio prvi puta svoj servis sredinom seta i Kudla je došao do prednosti koju nije ispustio te je poravnao na 1-1 u setovima.

Ipak, Marin nije dopustio Amerikancu da preuzme kontrolu nad mečom, uzeo je treći set sa 6:3 i u četvrtom završio posao.

Mogao je to učiniti i brže, imao je break na samom početku četvrtog seta, nije ga zadržao i nakon toga je u dva gema spašavao break lopte koje su ga mogle odvesti u minus.

Kada Kudla to nije iskoristio, u samoj završnici izgubio je ponovno servis, a ovaj put Čilić je bio uspješniji i uzeo set sa 7:5 te izborio četvrtfinale.

21 as, ali više neforsiranih pogrešaka nego winnera (40:38) ubilježio je Marin u ovom meču. U četvrtfinalu morat će biti puno bolji ako misli do pobjede.

Wimbledon, osmina finala:
Marin Čilić (Hrvatska) - Denis Kudla (SAD) 6:4, 4:6, 6:3, 7:5

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • narada10807.07.2015. u 00:28
    dakle, imamo imamo pet Hrvata u idućem krugu. Marina u pojedinačnoj, Marina i Anu u mješovitim parovima, te Ivana - i Marcelu (daj, toliko smo ga bodrili, on je naš) ;-)
    narada108
  • narada10806.07.2015. u 22:32
    Dobrim djelom 4. seta sam imao dojam da Marin igra egzibijski tenis kao da ima protivnika u džepu. Halo, napraviš brejk na toj razini (bez obzira protiv Federera ili 500. na ranglisti) ideš ga konzolidirati na tvom servisu. Ali ne, on poklanja protivniku servis i otvara mu sve mogućnosti. Nekako mi... [više na forumu]
    narada108
  • Obrisan korisnik06.07.2015. u 21:01
    Bravo Marine, ovo je sve u svemu bio dobar turnir, ali sad bi to bilo to..... Ma da, ajmo Marine po naslov.
    Obrisan korisnik