Tenis

Dodig i Melo u četvrtfinalu, Anderson ispustio 2:0 protiv Đokovića, peti set u utorak

Branimir Korać • ponedjeljak, 06.07.2015.
Dodig i Melo u četvrtfinalu, Anderson ispustio 2:0 protiv Đokovića, peti set u utorak
Foto: EPA

Novak Đoković izgubio je prva dva seta u tie-breaku, a zatim je uspio s dva uvjerljiva seta i samo pet izgubljenih gemova prije prekida zbog mraka vratiti se u meč...

Nekada su pokušavale izbjeći međusobne susrete, nisu obožavale međusobne mečeve, međutim danas im to nedostaje. Sestre Williams stoga su uživale u međusobnom meču u četvrtom kolu Wimbledona, točnije više je uživala Serena koja je upisala pobjedu.

"Sjećam se kada smo imale osam godina, sanjale smo o ovim mečevima. Danas imam 33, a ona je napunila 35 godina, pitanje je kada će nam se ponovno ukazati ovakva prilika", rekla je Serena.

U četvrtfinalu je i Maria Šarapova iako nije odigrala nezaboravan meč protiv Zarine Diyas. Po četiri uhvaćena gema u svakom setu i pobjeda 6:4, 6:4 za Ruskinju koja je imala dosta pogrešaka, no ipak je slavila.

Odličan meč odigrala je Viktoria Azarenka koja je nadigrala Belindu Benčić. Azarenka je slavila sa 6:2, 6:3 za svega sat vremena igre, bila je svježija i bolja, a na Benčić je traga ostavio veliki broj mečeva u kratko vrijeme.

Roger Federer potpuno je nadigrao Roberta Bautistu Aguta koji nije imao apsolutno nikakvu šansu. Niti blizu breaka, niti blizu Federerove kvalitete igre, Španjolac je ekspresno ispraćen iz turnira. Na reternu je uhvatio u cijelom meču samo osam poena.

U velikoj formi i dalje igra Stan Wawrinka koji nije ispustio set niti protiv Davida Goffina. Nije išlo glatko, ali i imao je najtežeg protivnika do sada koji je prijetio, ali nije uspio uzeti set. Wawrinka tako nakon osvajanja Roland Garrosa opasno prijeti osvajanjem i Wimbledona.

Nick Kyrgios isporučio je svoju dozu showa u susretu protiv Richarda Gasqueta, mijenjao je čarape na terenu što je naljutilo suca Keothavonga, bio je u raspravi sa sucima, ljutio se, komunicirao s publikom, ali na kraju je Gasquet dobio opomenu zbog razvaljivanja reketa nakon izgubljenog trećeg seta i to mu je pomoglo. "Istina, izbacio sam frustraciju i to me je podiglo", rekao je Francuz koji je uzeo četvrti set i prošao u četvrtfinale.

Tomaš Berdych imao je jedan od onih dana kada poklanja protivniku poene, a Gilles Simon obožava takve mečeve. Naravno, Francuz je to obilato kaznio i prošao vrlo glatko do četvrtfinala.

U konkurenciji parova, prvi nositelji Bob i Mike Bryan lakoćom su za samo sat i pol iz turnira ispratili Matu Pavića i Michaela Venusa.

Jednako brzo do prolaza su došli drugi nositelji Ivan Dodig i Marcelo Melo koji su lakoćom izbacili Jonathana Marraya i Frederika Nielsena te će u četvrtfinalu igrati protiv Jonathana Erlicha i Philippa Petzschnera.

Tenisačice, četvrto kolo:
Serena Williams (SAD, 1) - Venus Williams (SAD, 16) 6:4, 6:3
Maria Šarapova (Rusija, 4) - Zarina Diyas (Kazahstan) 6:4, 6:4
Garbine Muguruza (Španjolska, 20) - Caroline Wozniacki (Danska, 5) 6:4, 6:4
Coco Vandeweghe (SAD) - Lucie Šafarova (Češka, 6) 7:6(1), 7:6(4)
Agnieszka Radwanska (Poljska, 13) - Jelena Janković (Srbija, 28) 7:5, 6:4
Viktoria Azarenka (Bjelorusija, 23) - Belinda Benčić (Švicarska, 30) 6:2, 6:3
Madison Keys (SAD, 21) - Olga Govorcova (Bjelorusija) 3:6, 6:4, 6:1
Timea Bacsinszky (Švicarska, 21) - Monica Niculescu (Rumunjska) 1:6, 7:5, 6:2

Tenisači, četvrto kolo:
Roger Federer (Švicarska, 2) - Roberto Bautista Agut (Španjolska) 6:2, 6:2, 6:3
Stan Wawrinka (Švicarska, 4) - David Goffin (Belgija, 16) 7:6(3), 7:6(7), 6:4
Richard Gasquet (Francuska, 21) - Nick Kyrgios (Australija, 26) 7:5, 6:1, 6:7(7), 7:6(6)
Gilles Simon (Francuska, 12) - Tomaš Berdych (Češka, 6) 6:3, 6:3, 6:2
Vasek Pospisil (Kanada) - Viktor Troicki (Srbija, 28)4:6, 6:7(4), 6:4, 6:3, 6:3

Tenisači, parovi, treće kolo:
Bob Bryan/Mike Bryan (SAD/SAD, 1) - Mate Pavić/Michael Venus (Hrvatska/Novi Zeland) 7:6(4), 6:3, 6:1
Ivan Dodig/Marcelo Melo (Hrvatska/Brazil, 2) - Jonathan Marray/Frederik Nielsen (Velika Britanija/Danska) 6:1, 6:4, 7:6(6)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!