Tenis

Karlović ostao bez sedme titule: Ram slavio u tie-breaku trećeg seta

Davor Kovačević • nedjelja, 19.07.2015.
Karlović ostao bez sedme titule: Ram slavio u tie-breaku trećeg seta
Foto: EPA

Tie-break trećeg seta nije bio sretan za Ivu Karlovića. U finalu Newporta Rajeev Ram stigao je do svoje druge ATP titule.

Ivo Karlović ipak nije uspio uzeti drugi ATP naslov ove sezone i ukupno sedmi u karijeri. Kao i prošle godine, poražen je u finalu Newporta, ovog puta od domaćeg igrača i 161. igrača svijeta Rajeeva Rama čiji renking ne oslikava ono što ovaj 31-godišnji Amerikanac može i što je pokazao na Rhode Islandu gdje je prvi i jedini put uzeo ATP naslov još 2009. godine.

Ništa neočekivano nije bilo ono što su odigrali Karlović i Ram kroz cijeli meč. Puno servis-volej igre, baš kao posljednji teniski romantici, a malo prilika na servisu. Jedan dobar potez, a odigrao ga je Ram u 13. igri prvog seta, domaćem tenisači donio je i prvi set, da bi Karlović u drugom netom prije nove lutrije tie-breaka napravio obrat vrijedan drugog seta.

Bez prilika na returnu prošao je cijeli treći set, a u novom pripetavanju Ram je ponovno na returnu reagirao kao jedan od najboljih returnera današnjice. Poveo je s 4:1 i mirno priveo susret kraju u kojem je Karlović odservirao 19 aseva.

ATP Newport, finale:
Rajeev Ram (SAD) – Ivo Karlović (Hrvatska) 7:6 (5), 5:7, 7:6 (2)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik20.07.2015. u 09:58
    A nego kakav je nego neki tamo u usporedbi sa karlovicem, s obzirom da se igralo na travi a zna se da mu je to najbolja podloga i u kakvoj je formi igrao na wimbledona,za njega je to totalni neuspjeh s obzirom i na servis kakav ima morao je to osvojiti da se igralo na zemlji nebi ništa rekao ovako..
    Obrisan korisnik
  • interreg20.07.2015. u 09:36
    Velika stata, ali mora se reci Ram je odigrao odlicno na svom servisu a ono jako malo prilika koje je Ivo imao da napravi nesto protiv servisa,... bilo je malo nesrece a i dolaze do izrazaja njegove ipak skromne mogucnosti na returnu. Cini mi se kod 3:3 u trecem setu imao je odlicnu priliku otici... [više na forumu]
    interreg
  • Obrisan korisnik20.07.2015. u 08:15
    Ovaj nije neki igrač, ali očito igra tenis života ovaj tjedan. Presudila je ta zadnja lopta u tie-breaku prvog seta. Svejedno, bravo Doktore, Samo tako nastavi.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik20.07.2015. u 05:47
    Jbte i to nije mogao osvojiti,i sad bi kao trebalo reci bravo Ivo ma ne to je jednostavno trebao uzeti mislim da je to veliki neuspjeh za njega protiv ovakov igraca i to na travi..
    Obrisan korisnik
  • andjel20.07.2015. u 00:03
    šteta. čudi me ram. profesionalac je od 2004., a ima samo 36 pobjeda u mečevima i sad uzima ovaj turnir po drugi put
    andjel