Nogomet

Rijeka drugi vikend zaredom odrađuje derbi protiv splitskog kluba

Sportnet • subota, 22.08.2015.
Rijeka drugi vikend zaredom odrađuje derbi protiv splitskog kluba
Foto: FaH

U prvom susretu sedmog kola MAXtv Lokomotiva je poražena od Intera, a subota donosi još dva dvoboja u kojima gostuju Rijeka i Dinamo...

Derbi 7. kola 1.HNL odigrat će se na Parku mladeži između Splita i Rijeke. Iako Split ima jako dobru momčad, malo je tko očekivao da će nakon 6. kola biti samo bod iza vodećeg Dinama od kojeg su u prošlom kolu na Maksimiru upisali prvi sezonski poraz, a Crveni se protiv Rijeke žele iskupiti za njega.

"Rijeka nije ušla u prvenstvo kako je očekivala, ali se radi o jako dobroj ekipi. Ali, moramo pokazati da će u Splitu svakome biti teško igrati protiv nas. Dobra smo i kvalitetna momčad i ako damo sve od sebe, ne bojim se za rezultat. Razmišljam samo o tome kako pobijediti Rijeku", rekao je pred dvoboj Zoran Vulić.

Vulić u ovoj utakmici ne može računati na četvoricu igrača među kojima je i do sada odlični Slavko Blagojević. Split na pobjedu nad Rijekom čeka od studenog 2013., a u četiri prošlosezonske utakmice upisali su dva poraza i dva remija.

Nedostaju: Špehar, Miljković, Erceg (ozljeda), Blagojević (kartoni)

Rijeka je u dosadašnjih šest kola upisala samo jednu pobjedu, ali i pet remija. Do sada su izvukli "nulu" protiv Dinama i Hajduka, a sada ih čeka treći derbi sezone. Svakako da se ne radi o najboljem staru za momčad koja "pikira" na naslov prvaka, stoga je utakmica kod Splita vrlo bitna za Kekovu momčad.

" Siguran sam da nas čeka teška utakmica. Na Parku mladeži smo znali ispustiti, ali i osvajati bodove. Naš cilj je podebljati bodovni konto. Split je kvalitetno ušao u prvenstvo, ima igru i bodove. Mi imao problema s kartonima i ozljedama, no siguran sam da će igrači koji dobiju priliku iskoristiti šansu tako da s optimizmom idemo na noge Splitu", rekao je Matjaž Kek.

Kek muku moći s izostancima bitnih igrača. Zbog suspenzija, nastupiti neće moći Roman Bezjak, Moises i Anas Sharbini, a zbog ozljede Ahilove tetive neće igrati Vedran Jugović.

Nedostaju: Jugović (ozljeda), Bezjak, Moises, Sharbini (kartoni)

Pred igračima Istre 1961 je težak posao. U goste im dolazi Dinamo koji u dosadašnjem dijelu prvenstva nije briljirao i svakako će htjeti doći do tri boda. Međutim Puljani su na svom travnjaku ove sezone dobri, skupili su sedam bodova u tri susreta i žele ponovno ostati neporaženi. Igor Pamić najavljuje čvrstu i dobru Istru.

"Poručujem pred utakmicu je da će moja momčad prezentirati hrabrost. Bit ćemo puno hrabriji nego što smo bili do sada. Itekako će nam trebati ta jedna drskost i bezobraznost kako bi im naudili u bilo kojem trenutku i na bilo kojem dijelu terena i zato tako pripremam momčad kroz cijeli tjedan", kaže Pamić za službenu stranicu.

Trener Puljana najavljuje kako će krenuti najvjerojatnije s oistom postavom kao protiv Zagreba, a moguća je tek jedna promjena i to ona u kojoj bi Hadžić ušao na lijevu stranu, Heister bi bio ispred njega, a Repić bi preselio na klupu.

Nedostaju: -

Dinamo je u Albaniji odigrao svoju najbolju utakmicu ove sezone, bio je dobar, razigran i motiviran, a takav će trebati biti i u Puli. Iako već sljedećeg tjedna igra uzvrat protiv Skenderbeua i glavom je u Ligi prvaka, Zoran Mamić traži od igrača punu koncentraciju i da se ne preskaču stepenice. Protiv Istre neće biti jednostavan susret.

"Istra, posebno u Puli, zna biti neugodna za nas, a mi očekujemo nastavak i potvrdu dobrih rezultata i igara. Moramo biti prvaci ako želimo sudjelovati u ovom, tzv. lijepom dijelu odnosno Ligi prvaka. Činjenica je da je pritisak ipak malo pao nakon ove pobjede, igrači su manje napeti i suzdržani, ali nije to još ono što mogu i bit ćemo bolji", poručio je Mamić za službenu stranicu.

Što se tiče izostanaka, van kadra su i dalje Ademi, Schildenfeld, Pavičić i Radonjić koji se dobro oporavljaju, ali još nisu spremni za nastup. Ostali su u konkurenciji za nastup.

Nedostaju: Ademi, Schildenfeld, Pavičić, Radonjić (ozljede)

MAXtv Prva liga

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Dinamo 3667:19+4885
2Rijeka 3656:20+3677
3Hajduk 3646:28+1861
4Lokomotiva 3656:53+352
5Inter-Zaprešić 3639:48-947
6Split 3628:29-146
7Slaven Belupo 3641:42-142
8Osijek 3627:49-2234
9Istra 1961 3623:58-3524
10Zagreb 3627:64-3717

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!