Nogomet

Hajduk prije Slovana dočekuje Osijek, Zagreb u Koprivnici traži prvu pobjedu

Sportnet • nedjelja, 23.08.2015.
Hajduk prije Slovana dočekuje Osijek, Zagreb u Koprivnici traži prvu pobjedu
Foto: Bruno Karadža

Posljednja dva susreta sedmog kola igraju se danas, Hajduk u Splitu dočekuje Osijek dok u Koprivnici gostuje Zagreb...

Hajduku na Poljud između dvije možda i najvažnije utakmice sezone dolaze Osječani. Poslije minimalnog poraza u Liberecu, a prije uzvrata s Česima, Splićani se moraju psihički dobro pripremiti za dvoboj domaćeg prvenstva jer bi u slučaju novog neuspjeha (što bi bilo sve osim pobjede) ostali u donjem dijelu tablice.

Burićeva momčad je u dosadašnjih šest nastupa u MAXtv Prvoj ligi ubilježila tek jednu pobjedu i protiv Besekovih igrača mora razmišljati isključivo o tri boda. U sličnoj su poziciji i Slavonci, no oni na Poljudu mogu odigrati nešto opuštenije i bez većeg pritiska. Gosti će pokušati iskoristiti usredotočenost protivnika na Europsku ligu.

Trener bijelih za nedjeljni susret neće moći računati na Jeffersona i Velazqueza koji odrađuju suspenzije, no ostali su većinom spremni. Burića može veseliti činjenica je u prošloj sezoni Hajduk bio uspješan u okršajima s Osijekom, pobijedio je u tri utakmice, a upisao je samo jedan poraz.

Nedostaju: Jefferson, Velazquez (suspenzije)

Osijek je vrlo dobro krenuo u prvenstvo, osvojio je sva tri boda na gostovanju kod Zagreba, no tu su Besekovi igrači usporili i u sljedećih pet utakmica uzeli tek dva boda. Sada im slijedi možda i najteže gostovanje u ligi, na Poljudu protiv Hajduka, no strateg Osječana pokušava motivirati svoje prvotimce na hrabri otpor.

"U Splitu mi ne trebaju igrači koji će se unaprijed predati ili razmišljati na taj način. Moramo biti hrabri i pametni u isto vrijeme. Moramo razmišljati i o tome kako napasti Hajduk, a ne se samo braniti. Preslagivali smo momčad, a poduzimamo sve što je u našoj moći da opet izgledamo kao na startu prvenstva. Moramo biti odvažniji, pokazati više drskosti u igri", rekao je Besek.

Nakon Hajduka, Osijeku slijedi još jedno teško gostovanje - protiv Rijeke na Rujevici, a tada dolazi stanka. Za nedjeljnu utakmicu Beseku se u kadar vraća Nikola Matas koji se "očistio" od kartona, a s obzirom da nitko drugi nije pod suspenzijom, trener bijelo-plavih imat će na raspolaganju gotovo najjači sastav.

Nedostaju: nitko

Slaven Belupo u nedjelju će na Gradskom stadionu u Koprivnici ugostiti Zagreb i pokušati kod kuće ostaviti sva tri boda. Nakon što je na gostovanju kod Intera izgubio s igračem manje, Slaven će u trećem domaćem susretu po pozitivan rezultat.

Trener Željko Kopić za dva nadolazeća susreta ne može računati na Filipa Ozobića, koji je u utakmici s Interom zaradio crveni karton, a osim Ozobića nedostajat će još dvojica igrača. Goran Paracki i Sandi Križman neće nastupiti protiv Zagreba zbog povreda.

Farmaceuti su do ovog kola bili vodeća ekipa prema postignutim pogotcima, ukupno 12 u šest kola, a prvi strijelac kluba trenutno je Makedonac Muzafer Ejupi s tri postignuta gola. Slaven Belupo broji 12 golova i s novim barem jednim pogotkom zadržat će korak s Lokomotivom i Dinamom.

Nedostaju: Filip Ozobić (crveni karton), Sandi Križman, Goran Paracki (ozljede)

Posljednji susret Pjesnika i Farmaceuta završio je u korist zagrebačke momčadi. U pripremnoj utakmici prije početka nove sezone, Farmaceuti su izgubili u gostima kod Zagreba rezultatom 3:2, a odigrali su dva poluvremena svako u trajanju od 60 minuta.

Zagreb je u prošlom kolu uzeo bod u utakmici protiv Istre, a nakon šest odigranih utakmica još uvijek je bez pobjede. Kao posljednja momčad na tablici Prve HNL s osvojena tri boda odlazi na gostovanje u Koprivnicu, gdje je u povijesti četiri puta pobjeđivao i 18 puta gubio.

Momčad Dražena Medića u novoj sezoni tresla je pet puta mrežu, od čega je dva pogotka postigao Gabrijel Boban.

Nedostaju: Bevab (ozljeda)

MAXtv Prva liga

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Dinamo 3667:19+4885
2Rijeka 3656:20+3677
3Hajduk 3646:28+1861
4Lokomotiva 3656:53+352
5Inter-Zaprešić 3639:48-947
6Split 3628:29-146
7Slaven Belupo 3641:42-142
8Osijek 3627:49-2234
9Istra 1961 3623:58-3524
10Zagreb 3627:64-3717

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • damac23.08.2015. u 13:30
    Liberec prije Hajduka ide u goste Splitu
    damac
  • Obrisan korisnik23.08.2015. u 13:20
    baš su luckasti ti sportnetovci
    Obrisan korisnik
  • Šaljivac23.08.2015. u 13:01
    Je li ovo znači da ćemo danas igrat protiv Slovana, a u četvrtak protiv Libereca ili danas igramo protiv Osijeka, a u četvrtak jedno poluvrime igramo protiv Slovana pa jedno protiv Libereca?
    Šaljivac
  • Obrisan korisnik23.08.2015. u 12:15
    Naslovi su im genijalni u zadnjih par dana!!!
    Obrisan korisnik
  • Tizzou23.08.2015. u 11:33
    Ne pisat naslov prije jutarnje kave :)
    Tizzou