Nogomet

Početak nove Lige prvaka: Bernabeu čeka četvoricu Hrvata, Mandžukić s Juventusom kod Cityja

Borna Rupnik • utorak, 15.09.2015.
Početak nove Lige prvaka: Bernabeu čeka četvoricu Hrvata, Mandžukić s Juventusom kod Cityja
Foto: UEFA

U utorak navečer počinje novo izdanje grupne faze Lige prvaka, a već prvi donosi velike dvoboje poput ogleda Manchester Cityja i Juventusa, kao i "hrvatski sraz" u Madridu.

Skupina A

Natjecanje u Skupini A otvorit će Real Madrid i Šahtar u Španjolskoj te PSG i Malmö u Francuskoj. Susret na stadionu Santiago Bernabeu imat će "hrvatski" prizvuk s obzirom na Luku Modrića i Matea Kovačića s jedne te kapetana Darija Srnu i Eduarda Alvesa da Silvu s druge strane.

Španjolskom će velikanu nedostajati Danilo i James Rodriguez, no protiv Espanyola se raspucao Cristiano Ronaldo i očekuje se da povede Kraljevski klub prema uspješnom europskom startu. Modrić i Srna trebali bi početi utakmicu, a Kovačić i Eduardo priliku će vjerojatno čekati s klupe.

Švedski Malmö morao je prihvatiti ulogu autsajdera u skupini, a može li nekoga iznenaditi pokazat će već u Parizu. Hoće li protiv "svojih" zaigrati i Zlatan Ibrahimović, odlučit će liječnici s obzirom na njegovu ozljedu koljena. U sastavu Parižana očekuje se i Angel di Maria.

Skupina B

Manchester United pod vodstvom Louisa van Gaala odlazi na gostovanje kod nizozemskog prvaka PSV-a u Eindhoven, a bit će oslabljen za neigranje Waynea Rooneyja zbog problema sa zadnjom ložom te Phila Jonesa. Crveni vragovi, međutim, osokoljeni su vrijednom pobjedom u engleskom derbiju protiv Liverpoola.

Kako će se u Ligi prvaka snaći njemački doprvak Wolfsburg testirat će moskovski CSKA. Nakon nekoliko osjetnih promjena u momčadi zadnjih dana prijelaznog roka, Wolfsburgove će ambicije nositi novopridošli Draxler i Dante te Schürrle, Dost, Rodriguez i Benaglio, a trebat će nadoknaditi odlaske De Bruynea i Perišića.

Skupina C

Nakon domaćeg poraza od Barcelone, Atletico Madrid mora na neugodno gostovanje kod turskog Galatasaraya, bez pomoći Felipea Luisa, a domaćin će biti željan "skalpa" Simeoneove momčadi. Ofenzivu Galatasaraya pritom će predvoditi dobro poznata lica Lukasa Podolskog i Buraka Yilmaza.

Pod posebnim će povećalom biti nastup kazahstanskog debitanta Astane. Astana u prvom nastupu odlazi u Portugal na noge Benfici, a Kazahstanci mogu uživati u nogometu bez pritiska rezultata. Sve dobro što uspiju napraviti u uglednom društvu bit će im veliki bonus, a kvalifikacijski uspjesi protiv Maribora, HJK-a i APOEL-a sugeriraju da ih se ne smije shvatiti olako.

Skupina D

Najzanimljiviji dvoboj dana bit će odigran u Engleskoj, na Etihadu, gdje će Manchester City ugostiti talijanske prvake, momčad Juventusa. Hrvatska će i u tom okršaju imati svog predstavnika, s obzirom da je najavljen nastup Marija Mandžukića za Staru damu od prve minute.

Građani će biti bez ozlijeđenog Sergija Aguera, Torinezi bez ozlijeđenih Samija Khedire i Claudija Marchisija, a trener Juventusa Massimiliano Allegri kaže: "City je među favoritima za osvajanje Lige prvaka. Mi moramo malo pojačati svoje samopouzdanje, koje nam ovog trenutka nedostaje, a jedna velika pobjeda može sve preokrenuti. Prošle smo sezone došli do finala prilagodivši se potrebama europskog nogometa, ne smijemo se usredotočiti samo na talijansku igru".

Aktualni osvajač Europske lige, Sevilla, nagrađen je mjestom u Ligi prvaka, a u Andaluziju dolazi Borussia iz Mönchengladbacha, koja je vrlo loše krenula u bundesligašku sezonu, sa sva četiri poraza. Taj će ogled također biti prošaran izostancima: Sevilli nedostaju Beto, Pareja, Carrico i Rami, a Borussiji (M) Dominguez, Stranzl, Johnson, Herrmann i Xhaka.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!