Tenis

Kiša prolongirala izjednačenje: Ćorić s dva seta i breakom prednosti čeka subotnji nastavak

Davor Kovačević • petak, 18.09.2015.
Kiša prolongirala izjednačenje: Ćorić s dva seta i breakom prednosti čeka subotnji nastavak
Foto: EPA

Taman što je trebao izjednačiti ukupan rezultat između Hrvatske i Brazila, na putu Borne Ćorića prema pobjedi stala je kiša. Prvi hrvatski reket prije kišnog prekida stvorio je dva seta i break prednosti te će za potvrdu prvog hrvatskog boda pričekati subotnji nastavak.

Kiša u Florianapolisu nije dala da se do kraja odradi program prvog dana susreta Hrvatske i Brazila. Nakon što je u prvom meču prvi brazilski reket Thomaz Bellucci opravdao ulogu velikog favorita nad Matom Delićem, na istom tragu je i prvi hrvatski Borna Ćorić. Straha za prvi hrvatski bod ipak ne bi trebalo biti jer je 18-godišnji Hrvat prije kišnog prekida stvorio dva seta i break prednosti protiv Joaa Souze, što bi prema prikazanom trebala biti samo egzekucija u subotnjem nastavku .

Ako se i kada to i dogodi, takav scenarij bit će nešto što se dalo pretpostaviti odmah poslije ždrijeba. Ni Hrvatska ni Brazil neće igru parova u Florianapolisu ući s rezultatskom predosti, ali prije te tvrdnje ipak još treba pričekati, vjerujemo, kratak subotnji nastavak drugog meča.

Ono što je kiša dala da se odigra proteklo je u Ćorićevoj dominaciji. Nije bila totalna jer je Souza, iako trenutno izvan 100 najboljih tenisača svijeta, radio Ćoriću određene probleme, ali ne zbog nekakvog svog kvalitetnog tenisa, već zbog nešto rezerviranijeg Ćorićevog izdanja.

Brazilac je u ovaj susret ušao s osam poraza u nizu i čak 12 uzastopnih izgubljenih setova, pa je u skladu s tim brojkama na trenutke podsjetio na takva izdanja, kao primjerice kada je s dvije dvostruke pogreške Ćoriću darovao prvi set.

Uzvratio je i Ćorić na sličan način kada je u drugom setu imao 3:2 uz vlastiti servis, ali i pod pritiskom u 13. igri kada je domaći tenisač imao 5:4, Ćorić je izvukao tri prava udarca. Vrijedna velikog seta i to vrlo dugog seta, gotovo 80 minuta što će dovoljno reći o tome kako se igralo iako treba napomenuti da je tu kumovala i Ćorićeva masaža koja očito nije ostavila značajnijeg traga na mladom Hrvatu.

I to je bio najvažniji trenutak meča. Ćorić je otišao na krucijalnu prednost u setovima, a uz svu podršku domaćih navijača Souza nije mogao zaustaviti završni bijeg 18-godišnjeg Hrvata u trećem setu. Sve dok se nisu umiješali crni oblaci iz kojih se prolomio pljusak koji je igrače i gledatelje otjerao na prisilan predah. Do sutra u 10 sati po lokalnom vremenu ili 15 po hrvatskom.

Za igru parova, koja neće krenuti prije 16 sati ovisno o završetku Ćorića i Souze, manje-više sve je poznato. Hrvatski izbornik Željko Krajan još je u četvrtak najavio da će hrvatsku kombinaciju činiti Ivan Dodig i Franko Škugor i tu iznenađenja do krajnjeg roka prijave ne bi trebalo biti, dok je slika još više jasnija u brazilskom stožeru. Marcelo Melo i Bruno Soares činit će teško pobjedivu kombinaciju, ali s tim bi skalpom Hrvatska napravila najveći korak ka ukupnoj pobjedi.

Davis kup, kvalifikacije za Svjetsku skupinu:
Borna Ćorić (Hrvatska) – Joao Souza (Brazil) 6:4, 7:6 (5), 4:1 (30:40, servis Souza)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!