Nogomet

Zagreb protiv Intera u napadu na prvu prvenstvu pobjedu, Rijeka gost u Koprivnici

Mihaela Bradovski, Simona Margetić • subota, 26.09.2015.
Zagreb protiv Intera u napadu na prvu prvenstvu pobjedu, Rijeka gost u Koprivnici
Foto: FaH

Utakmicom između Dinama i Osijeka otvoreno je 11. kolo MAXtv Prve lige, a ove su subote na rasporedu dvoboji između Zagreba i Intera te Slaven Belupa i Rijeke...

Bod iz Gradskog vrta za nogometaše Zagreba, koji se od starta prvenstva nalaze na posljednjoj poziciju, na važnosti će dobiti tek ukoliko protiv gostiju iz Zaprešića, a na domaćem terenu, izbore prvu ovosezonski prvenstvenu pobjedu. Eventualno slavlje približilo bi ih Osijeku na dva boda zaostatka.

Nakon već spomenutog boda Pjesnici su u Kupu eliminirali Funtanu, u strijelce su se upisali Gabrijel Boban, Jurilj i Medić i bez tereta kartona i suspenzija sastav iz Kranjčevićeve stvorio je temelje za pozitivniju klimu uoči dolaska Intera.

A gostovanje u Zaprešiću u drugom kolu donijelo je Pjesnicima prvi prvenstveni bod, iako se može reći da su oni ti koji su nakon odigranih 90 minuta bili nezadovoljniji. Vodili su naime od 30. pogotkom Medića dok je jedini domaći zgoditak postigao Nestorovski u 77. minuti.

Poput svog današnjeg domaćina i momčad Intera u utakmicu 11. kola ulazi s prvenstvenim nizom od dva poraza te remijem, ali i slavljem u šesnaestini finala Kupa. Momčad Samira Toplaka na Korčuli je slavila s 3:2 u podosta promijenjenom sastavu. Takvu prošaranu momčad u minusu je Zmaj držao sve do 73. minute.

Osim prolaska u osminu finala Kupa Zaprešićani optimizam pred gostovanje kod posljednjeplasirane momčadi grade i na prošlotjednom gostujućem remiju s Rijekom. Gostovanju u Ulici pjesnika treće je Interovo u nizu, nakon 0:0 u Rijeci i 1:3 poraza u Osijeku.

Baš kao što Pjesnici susret 11. kola vide kao priliku da se primaknu Osječanima, zaprešički Žuti nalaze se u društvu Slaven Belupa i Istre 1961 s kojima žele zadržati korak, odnosno iskoristiti njihove moguće posrtaje. U konkurenciji za ovaj dvoboj nema Ivana Blaževića koji je skupio tri žuta kartona.

U trećoj uzastopnoj utakmici na domaćem terenu Slaven Belupo dočekuje Rijeku i nada se pozitivnom rezultatu iako zna da će subotnji ogled biti težak. "Svjesni smo da će biti teško, no bit ćemo hrabri i zalaganjem i maksimalnim angažmanom pokušati ostvariti što bolji rezultat", rekao je Željko Kopić uoči susreta.

Farmaceuti su od posljednje dvije utakmice na Gradskom stadionu u Koprivnici očekivali više, ali uzeli su samo dva boda. Često naglašavaju da na koprivničkom travnjaku nitko nije favorit, no u prošlom kolu iznenadila ih je Istra sa sjajnim Ivešom na vratima i uzela bod. Isto je učinio i Split prije dva kola kada su susret završili 1:1.

Kopić za subotnju utakmicu može računati na Mikulića i Parackog, koji su prošlu utakmicu odgleda s tribina zbog žutog kartona, Delića, koji se oporavio od viroze, a jedini koji će nedostajati je Križman, koji se još uvijek oporavlja od ozljede.

Kekova momčad svakako neće bit lak protivnik Farmaceutima. Od početka sezone ne znaju za poraz, broje četiri pobjede i šest remija, a u tih deset susreta postigli su 17 pogodaka. Primili su ih, pak, sedam od čega im je samo Slaven utrpao tri na početku sezone, kada su na staroj Kantridi odigrali 3:3.

Ipak, Riječani vjeruju kako će u Koprivnici uzeti sva tri boda. "Stvorili smo dobru atmosferu u svlačionici i uvjeren sam da ćemo ostvariti pobjedu", rekao je Lešković dan prije utakmice. Spomenutoj atmosferu sigurno je pripomoglo i onih deset golova protiv Bednje iz Beletinca u Kupu u srijedu.

Rijeka je dan prije susreta s Bednjom sporazumno raskinula ugovor s kapetanom Kneževićem. Odmorni će međutim za ovaj susret biti Vargić, Maleš i Močinić, koje je Kek poštedio napora u Kupu pa se očekuje da će Rijeka istrčati u standardnoj postavi.

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3263:23+4071
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3255:41+1448
5Lokomotiva 3244:33+1147
6Varaždin 3235:42-736
7Gorica 3229:43-1435
8Istra 1961 3230:50-2034
9Slaven Belupo 3236:59-2330
10Rudeš 3214:74-607

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!