Liga prvaka, skupina F, 2. kolo, 29.09.2015, 20:45 h, Allianz Arena
Suci: Aleksej Kulbakov (Bjelorusija)
Bayern
Bayern
Douglas Costa 13'
Robert Lewandowski 22', 28', 55'
Mario Götze 25'
5:0(4:0) Dinamo
Dinamo

Bayern razbio Dinamo "blitzkriegom" u prvih pola sata, hat-trick Roberta Lewandowskog

Niko Rukavina • utorak, 29.09.2015.
Bayern razbio Dinamo "blitzkriegom" u prvih pola sata, hat-trick Roberta Lewandowskog
Foto: EPA

Nogometaši Bayerna u potpunosti su nadigrali Dinamo na Allianz Areni u drugom kolu Lige prvaka i slavili su s uvjerljivih 5:0. Bavarci su posebno efikasni bili u prvih 28 minuta kada su zabili čak četiri pogotka.

Bayern
Bayern
Dinamo
1
Manuel Neuer
21
Philipp Lahm
17
Jerome Boateng
(do 64')
27
David Alaba
18
Juan Bernat
(do 46')
32
Joshua Kimmitz
6
Thiago Alcantara
19
Mario Götze
29
Kingsley Coman
9
Robert Lewandowski
11
Douglas Costa
(do 56')
Pričuvni igrači
8
Javi Martinez
46'
25
Thomas Müller
56'
13
Rafinha
64'
Trener
Josep Guardiola
26
(do 46')
10
(do 61')
20
(do 69')
Pričuvni igrači
Trener
Zoran Mamić

Utakmica u Münchenu između prvaka Njemačke i Hrvatske od samog je početka bila jednosmjerna ulica. Bayern je slovio kao veliki favorit i tu je ulogu opravdao pobjedom od pet razlike. Furioznom igrom Bayern je nakon manje od pola sata imao veliku prednost, a sva četiri pogotka pala su nakon greške Dinamove obrane ili golmana Eduarda.

Modri su u tim trenucima izgledali zreli za katastrofu, no Bavarci su povukli ručnu i ostatak utakmice odigrali su u drugoj brzini, zabivši pritom "samo" jedan pogodak. Igrač utakmice bio je Robert Lewandowski koji je zabio hat-trick.

Bayern se od samog početka postavio autoritativno, s visokim postotkom posjeda lopte, a prvi su put zaprijetili preko Joshue Kimmitcha i Marija Götzea koji su pucali preko gola. Dinamo se očekivano branio sa svih 11 igrača, a sljedeći opasan pokušaj Bayern je upisao u 10. minuti kada je udarac Jeromea Boatenga uspio obraniti Eduardo.

Bayern je apsolutnu dominaciju na terenu kapitalizirao u 13. minuti. El Arabi Soudani izgubio je loptu nakon vjerojatnog prekršaja Juana Bernata i lopta je došla do sjajnog Douglasa Coste koji pretrčava Alexandrua Matela i pogađa iskosa u bliži Eduardov kut za vodstvo Bavaraca.

Najveću prigodu Dinamo je imao u 17. kada se nakon neopreznosti Bayernove obrane Soudani našao sam pred Manuelom Neuerom, no Alžirac se nije ni snašao, a sjajni golman mu je izbio loptu na nekih 25 metara od svojih vrata. Pet minuta kasnije Bayern je udvostručio prednost.

Mladi i neiskusni Filip Benković očajno je glavom štopao jednu loptu, poskliznuo se i Thiago Alcantara se sjurio sam prema golu i nesebično uposlio Lewandowskog koji poentira za 2:0 Bayerna.

Već u 25. Bayern je zabio treći pogodak, ovaj put nakon tragične pogreške Eduarda. Götze i Kingsley Coman odigrali su dupli pas i njemački reprezentativac je po sredini gola opalio loptu koju je Eduardo trebao obraniti.

Dinamo se nije ni snašao, a Bayern je zabio četvrti pogodak. Nakon kornera, Benković je "zaboravio" na Lewandowskog koji od prečke zabija svoj drugi pogodak na utakmici. Do kraja poluvremena Bayern je, srećom po Dinamo, stisnuo kočnicu i na odmor se otišlo s rezultatom 4:0 za prvaka Njemačke.

Zoran Mamić je na poluvremenu na klupi ostavio izravnog krivca za dva pogotka, Benkovića, i u nedostatku stopera uveo defenzivnog veznjaka Goncala Santosa. Iako Bayern u nastavak utakmice nije krenuo silovito kao u prvo, peti pogodak su zabili u 55. iz lijepe akcije, nakon što je ponovno "zaspala" Dinamova obrana. Gol za hat-trick je zabio Lewandowski.

Nakon dugo vremena Dinamo je pokušao, no udarac Soudanija s 20 mezara završio je ravno u rukama Neuera. Budući da je Bayern u nastavku utakmice igrao u drugoj brzini, Dinamo je još dva puta, i to prilično loše, zaprijetio preko Juniora Fernandesa i Angela Henriqueza.

U 76. Bayern je izigrao Dinamovu obranu i Lewandowski je izbio sam pred Eduarda, pokušao ga zaobići, ali je Eduardo ovaj put bio priseban i spriječio je Poljaka da zabije svoj 11. pogodak u posljednje tri utakmice.

Do kraja utakmice Bayern je imao još nekoliko pokušaja, ponajviše iz prekida, ali nije uspio doći do šestog pogotka.

Nakon dva kola Bayern predvodi ljestvicu s maksimalnim učinkom i gol razlikom 8:0, a Dinamo je treći s istim brojem bodova kao i Olympiakos s kojim 20. listopada igra na Maksimiru.

Liga prvaka, skupina F

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Bayern5:0Dinamo
Arsenal2:3Olympiakos
1Bayern 619:3+1615
2Arsenal 612:10+29
3Olympiakos 66:13-79
4Dinamo 63:14-113

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • zovche30.09.2015. u 19:42
    zdravko? jaci od sudbine? olympiakos? o cemu ti pricas, dinamo (pod tim mislim iskljucivo 11 igraca na terenu, 10ak na klupi i tribinama, treneri, nitko vise i ne da mi se raspravljati opet o vasoj bolesti za mamicem) je napravio strasan rezultat samim time sto se plasirao u ligu prvaka, a onda je... [više na forumu]
    zovche
  • Obrisan korisnik30.09.2015. u 17:39
    čak nije ni loše ispalo kak je moglo, da je bayern odigrao drugo poluvrijeme na razini prvog završilo bi još gore. ovak dinamo još uvijek dobro stoji na ljestvici, a protiv olympiakosa ćemo vidjet jel onaj arsenal bio slučajnost ili dinamo može iznenadit ove sezone! nekad i ćorava kokoš zrno nađe..
    Obrisan korisnik
  • j.s.veron30.09.2015. u 13:56
    Trolovi nemaju veze sa realnošču, jer iznose ne svoje nego tatine stavove i točka.Svaka daljna rasprava je ispod svakog nivoa za bilo koga osim njih samih.
    j.s.veron
  • ManchaVerde30.09.2015. u 12:43
    Izraz "realnost" ja shvacam kao nesto ocekivano, cinjenicu, dakle nadmoc Bayerna u odnosu na Dinamo je realnost, i ne znam zasto sad to ljudi proglasavaju katastrofom, meni je to posve ocekivano.Ako Dinamo nije docekao proljece 40 godina, a nijedan hr. klub jos od Varteksa 98. ili 99., onda je... [više na forumu]
    ManchaVerde
  • Obrisan korisnik30.09.2015. u 12:13
    Sarkazam druže, ne znam što ti nije jasno u zadnjoj rečenici.
    Obrisan korisnik