Nogomet

Čačić: "Ponosan sam na način na koji smo svladali Bugarsku, protiv Malte moramo pobijediti", Petev: "Maksimir neću pamtiti po dobrom"

Niko Rukavina • nedjelja, 11.10.2015.
Čačić: "Ponosan sam na način na koji smo svladali Bugarsku, protiv Malte moramo pobijediti", Petev: "Maksimir neću pamtiti po dobrom"
Foto: FaH

Hrvatska reprezentacija upisala je uvjerljivu pobjedu u pretposljednjoj utakmici kvalifikacija za Euro 2016. S visokih 3:0 nadvisila je Bugarsku i u utorak, nakon utakmice protiv Malte saznat će ide li izravno na europsku smotru.

Najbolji pojedinci na večerašnjoj utakmici, koja je bila debi Ante Čačića na klupi Hrvatske, bili su Ivan Perišić i Nikola Kalinić koji su upisali pogodak i asistenciju. Hrvatska je cijelu utakmicu igrala jako dobro, Bugarskoj nije dozvolila niti jednu pravu šansu, a osim tri pogotka stvorili su još mnogo prilika.

“Ovo je važna pobjeda jer nas drži u u utrci za izravan plasman. Očekivano smo pobijedili, ali posebno sam ponosan na način na koji smo to ostvarili. Bili smo uvjerljivi, složili smo dosta prilika, igrali kombinatorno i kontrolirali utakmicu. Nije nam bilo lako jer se stvara loša atmosfera oko reprezentacije, no osjetili smo da imamo podršku i nadam se da su gledatelji na TV-u bili zadovoljni“, rekao je nakon utakmice Čačić.

Hrvatska je u vodstvo na praznom Maksimiru došla već u 2. minuti i do kraja je u potpunosti kontrolirala utakmicu. Hrvatska za izravan plasman na Euro mora dobiti Maltu u utorak (13. listopada) i čekati pobjedu ili remi Italije u utakmici a domaćem terenu protiv Norveške. Luka Modrić utakmicu je napustio na poluvremenu zbog blage ozljede, a Duje Čop dobio crveni u 89. minuti.

“Od početka sam znao da u rukama imam karakterne igrače. Kalinić je puno odradio za momčad, odigrao je jako dobro, no nije imao mirnoću pa se dosta ispromašivao. Modrića sam zamijenio zbog zatezanja mišića i nisam želio riskirati. Protiv Malte moramo zadržati dobru formu i pobijediti. Italija na domaćem terenu ne zna za poraz već 37 utakmica, no u nogometu je sve moguće“, zaključio je Čačić.

Bugarska je imala tek teoretske šanse za plasman na Euro, no bilo je jasno kako su u Zagreb došli totalno demotivirani s mislima već u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo. U 90 minuta samo su jednom ozbiljnije zaprijetili Danijelu Subašiću.

“Odigrali smo jako loše, vidjela se velika razlika u kvaliteti. Primili smo dva glupa pogotka, no u cijeloj utakmici nismo stvorili pravu priliku i nisam zadovoljan. Jedno su naše želje, a drugo mogućnosti. Maksimir neću pamtiti po dobrom (s Ludogorecom je već ispao od Dinama u kvalifikacijama za Ligu prvaka pogotkom Domagoja Vide u 98. minuti, op.a.) no ovo je bila drukčija situacija. Porazi su sastavni dio sporta, rekao je nakon dvoboja Ivajlo Petev.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!