Nogomet

VIDEO: Mandžukić zabio za minimalnu pobjedu protiv Manchester Cityja, Atletico nadigrao Galatasaray za drugi krug

Niko Rukavina • srijeda, 25.11.2015.
VIDEO: Mandžukić zabio za minimalnu pobjedu protiv Manchester Cityja, Atletico nadigrao Galatasaray za drugi krug
Foto: EPA

Mario Mandžukić bio je jedini strijelac u domaćoj pobjedi Juventusa nad Manchester Cityjem koji je također izborio drugi krug budući da je Borussia Monchengladbach upisala pobjedu protiv Seville. Prolaz dalje u skupini C izborili su Atletico Madrid i Benfica.

Skupina C

Atletico Madrid izborio je plasman u nokaut fazu uvjerljivom igrom na domaćem terenu protiv Galatasaraya. Plasman u sljedeću rundu izborila je i Benfica, ali je izgubila prvo mjesto budući da je u popodnevnom terminu remizirala u Astani 2:2.

Oba pogotka za Atletičare zabio je Antoine Griezmann, a, zanimljivo, oba puta mu je s desne strane asistirao Gabi. Prvi pogodak francuski napadač zabio je u 13., a drugi u 65. minuti utakmice.

Atletico je u potpunosti nadigrao večeras iznimno slabe Turke. Na kraju dvoboja, domaćini su imali čak 25 udaraca na suparnički gol, od čeka 12 u okvir, a Galatasaray samo tri udaraca od čega samo jedan u okvir.

U posljednjem kolu Benfica i Atletico u Lisabonu igraju za prvo mjesto, a Galatasaray i Astana u Istanbulu za treće koje vodi u Europsku ligu.

Atletico Madrid – Galatasaray 2:0 (Griezmann 18', 65')

Astana – Benfica 2:2 (Twumasi 19', Aničić 31'/ Jimenez 40', 72')

Skupina D

U derbiju petog kola Juventus je u Torinu nadvisio Manchester City i prije posljednjeg kola preuzeo čelo ljestvice. Jedini pogodak na utakmici djelo je hrvatskog reprezentativca Marija Mandžukića koji je u 18. iskoristio centaršut Alexa Sandra i zabio za vrijednu pobjedu svoje momčadi.

Utakmica je bila vrlo zanimljiva, s nekoliko jako dobrih prigoda s obje strane, no osim pogotka Mandžukića, mreže se više nisu tresle. Hrvatski centarfor u 28. je čak pogodio stativu, a okvir gola pogodio je i Stefano Stuararo u 56. minuti.

Juventus je i drugi put u natjecanju nadvisio doprvaka Engleske, a u posljednjem kolu ne smiju izgubiti kod Seville ukoliko žele zadržati prvo mjesto.

Sevilla se nalazi u krizi rezultata, iako i dalje ima šanse za plasman u Europsku ligu. U petom kolu upisali su četvrti uzastopni poraz, a u efikasnoj utakmici s 4:2 je bila bolja Borussia Monchengladbach kojoj je ovo bila prva pobjeda u ovosezonskoj Ligi prvaka.

Na odmor se otišlo s minimalnom prednosti domaće momčadi, a jedini pogodak zabio je Lars Stindl u 29. nakon što je skrenuo udarac Granita Xhake. U prvom dijelu Borussia je bila puno bolja momčad, ali nije uspjela iskoristiti još neku od mnogobrojnih prigoda.

Pitanje pobjednika domaćini su riješili u razmaku od 68. do 78. minute kada su zabili dva pogotka i došli do neuhvatljivih tri razlike. Pogotke su zabili Fabian Johnson i Raffael. Sevilla je potom smanjila preko Vitola, no već u sljedećoj minuti Stindl zabija za 4:1. Konačni rezultat postavio je Ever Benega iz penala u 92. minuti susreta.

Juventus – Manchester City 1:0 (Mandžukić 18')

Borussia Monchengladbach – Sevilla 4:2 (Stindl 29, 83', Johnson 68', Raffael 78'/ Vitolo 82'. Benega 90'+1)

Liga prvaka, skupina C

  • Rezultati
  • Ljestvica

5. kolo

Astana2:2Benfica
Atlético Madrid2:0Galatasaray
1Atlético Madrid 59:2+710
2Benfica 59:6+310
3Galatasaray 55:9-44
4Astana 54:10-63

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!