Liga prvaka, skupina F, 6. kolo, 09.12.2015, 20:45 h, Stadion u Maksimiru
Suci: Martin Strömbergsson (Švedska)
Dinamo
Dinamo
0:2 Bayern
Robert Lewandowski 61', 64'
Bayern

VIDEO: Unatoč jako dobrom prvom dijelu protiv neopterećenog Bayerna, Dinamo se porazom oprostio od Lige prvaka

Niko Rukavina • srijeda, 09.12.2015.
VIDEO: Unatoč jako dobrom prvom dijelu protiv neopterećenog Bayerna, Dinamo se porazom oprostio od Lige prvaka
Foto: EPA

Nogometaši Dinama oprostili su se od ovosezonske Lige prvaka i Europe petim porazom, iako su na Maksimiru protiv Bayerna prikazali još jednu dobru predstavu i dokazali kako su zasluženo završili među elitom.

Bayern
Dinamo
Bayern
24
(do 60')
30
(do 81')
Pričuvni igrači
Trener
Zoran Mamić
26
Sven Ulreich
5
Medhi Benatia
(do 46')
13
Rafinha
21
Philipp Lahm
7
Frank Ribery
(do 46')
8
Javi Martinez
14
Xabi Alonso
20
Sebastian Rode
32
Joshua Kimmich
37
Julian Green
(do 63')
9
Robert Lewandowski
Pričuvni igrači
17
Jerome Boateng
46'
25
Thomas Müller
46'
23
Arturo Vidal
63'
Trener
Josep Guardiola

Premda je Bayern imao više udaraca na gol i puno veći postotak lopte u svojim nogama, Dinamo je u prvom dijelu stvorio bolje šanse, a i u nastavku utakmice Modri su propustili nekoliko odličnih prigoda, uključujući i pogođenu vratnicu. No, Bayern je dvama pogocima u razmaku od tri minute prelomio utakmicu, a u završnici dvoboja propustili su realizirati i penal.

Joseph Guardiola u ovaj je dvoboj krenuo s pomiješanom momčadi, no ta činjenica ne umanjuje dobru igru Dinama koji je do 60. minute bio čak i bliže pogotku. No, tada je na scenu stupio Robert Lewandowski i pogocima u 61. i 64. donio neopterećenom Bayernu na kraju zasluženu pobjedu.

Bayern je od samog početka očekivano uspostavio svoju prepoznatljivu igru s visokim postotkom posjeda lopte i mnogo dodavanja, dok se Dinamo orijentirao na kontranapade. Prva prigoda pripala je Bayernu, no Medhi Benatia je pucao kraj gola. U 6. minuti prijeti Dinamo. Ante Ćorić pronalazi Josipa Pivarića koji dobro puca, ali mu Sven Ulreich brani udarac.

Pokušali su kasnije Lewandowski i Franck Ribery, no najbolja prigoda u prvom dijelu pripala je Dinamu. Nakon sjajne akcije u 26. minuti, El Arabi Soudani se našao sam pred Ulreichom, ali je pucao ravno u njemačkog vratara.

Dinamo je jako dobro stajao na terenu, igrao je čvrsto u obrani i hrabro u napadu. U posljednjoj minuti prvog dijela Modri su stvorili još jednu veliku prigodu. Ćorić je centrirao iz slobodnog udarca, Ulreich je neoprezno istrčao, a Soudani glavom promašio prazan gol.

Guardiola je na poluvremenu napravio dvije izmjene. Umjesto ozlijeđenog Benatije u igru je ušao Jerome Boateng, a umjesto povratnika Riberyja Thomas Müller koji je imao prvu prigodu u nastavku utakmice.

Iako je Bayern, kao i u prvom dijelu, kontrolirao dvoboj i imao više pokušaja od Dinama, hrvatski prvak je stvarao kvalitetnije šanse. Jednu takvu propustio je Junior Fernandes u 55. kada mu je snažni udarac iskosa obranio Ulreich.

Ipak, Bavarci su prelomili utakmicu u razmaku od 61. do 64. minute. Lewandowski je prvo zabio na asistenciju Müllera, a samo tri minute kasnije sjajni Poljak je izbio sam pred Eduarda i prebacio ga za svoj sedmi pogodak u Ligi prvaka, od čega ih je pet zabio Dinamu.

Nakon šoka od dva ekspresna pogotka, Modri su se brzo konsolidirali i opet su stvorili dvije velike šanse. Prvo je Josip Pivarić probio lijevu stranu i pokušao asistirati usamljenom Soudaniju, no Bavarci su u posljednji trenutak izbili, da bi samo minutu kasnije Pivarić iz izgledne situacije pogodio gredu.

Imao je na drugoj strani i Philipp Lahm situaciju jedan na jedan, ali je Eduardo obranio, a dobru prigodu za hat-trick nije iskoristio ni Lewandowski.

Do kraja utakmice raspoloženi Müller propustio je dvije velike šanse da Bayernu donese još uvjerljiviju pobjedu. Prvo mu je Eduardo obranio volej iz blizine, a u 88. nije iskoristio kazneni udarac kojeg je izborio Arturo Vidal te je pogodio vratnicu Dinamovog gola.



Liga prvaka, skupina F

  • Rezultati
  • Ljestvica

6. kolo

Dinamo0:2Bayern
Olympiakos0:3Arsenal
1Bayern 619:3+1615
2Arsenal 612:10+29
3Olympiakos 66:13-79
4Dinamo 63:14-113

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik10.12.2015. u 13:38
    Manchester, Real i ostali kupuju velike igrace pa nemaju rezultata,imaju brdo para njihov problem,ali nemoramo i mi zato kupovati svakavo smece koje nitko nece,i opet nemamo nista od toga,niti reprezentacija nema nikakve koristi od toga a vani vrhunski klubovi samo neka kupuju mi nismo niti Real... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik10.12.2015. u 08:10
    @Aurelio65 jedini i pravi komentar. Napredak je očit u odnosu na prošle sezone. Doslovno su milimetri i sreća odlučili o konačnom izgledu tablice. Nisam nezadovoljan definitivno, no dojam bi bio puno bolji sa barem bodom više i kojim zabijenim golom više. Samo toliko. Uostalom pogledajte Man Utd... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik10.12.2015. u 00:47
    Tko vam i proizvodi mlade igrače nego Dinamo.Juniori su prvi u svojoj skupini i idu u osminu finala.O čemu vi trkeljate bezveze.Imamo cijelu repku u U-17 neki će na pripreme ove zime sa prvom momčadi.Šta bi dali većina Europskih velikana da imaju takvu školu i takve talente a vi nešto mlatite... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik10.12.2015. u 00:43
    imaš pravo. kao što su ih svi gazili ove i prošlih sezona, jel? imali smo mi i domaće dečke i bolje trenere pa je opet bila kifla, tako da ne lupetaj gluposti samo da bi lupetao...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik10.12.2015. u 00:19
    lumen01 to je to o cemu ja govorim,treba biti realan jer ljudi ovdje nisu ovi stranci kurca ne valjaju nisu to igraci za lp ne donose nista treba ih maknuti sve pa nije dinamo real,mi nemamo novca za kvalitetne strance koje ce ti donjeti rezultat,zato se treba okrenuti svojoj skoli i stvoriti neki... [više na forumu]
    Obrisan korisnik