Nogomet

Mamić: "Nakon pet uzastopnih poraza teško je biti zadovoljan, ali osim u Münchenu igrali smo zadovoljavajuće"

Ivan Detelić • četvrtak, 10.12.2015.
Mamić: "Nakon pet uzastopnih poraza teško je biti zadovoljan, ali osim u Münchenu igrali smo zadovoljavajuće"
Foto: FaH

Nakon zadnje ovosezonske utakmice Dinama u Ligi prvaka i poraza od Bayerna, strateg, kapetan i mlada nada Dinama generalno su zaključili kako su zadovoljni i današnjom utakmicom i općenito ovom europskom sezonom, ali ipak žale što dobre predstave nisu popratili i nešto bolji rezultati...

Trener Dinama Zoran Mamić podijelio je svoje misli: ''Prije svega bi htio iskoristiti priliku i čestitati Bayernu na zasluženoj pobjedi, vidjeli smo o kakvoj se momčadi radi. Žao mi je moje momčad i da nismo zabili gol, da nismo malo zakomplicirali utakmicu, što smo bili u prilici pogotovo u prvom poluvremenu. Imali smo fantastičan udarac Pivarića, dvije šanse Soudanija, protiv takvih momčadi jednostavno ne dolaze takve prilike prečesto i onda ih treba iskoristiti.
Zato oni imaju Lewandowskog, imaju 'ubojicu' koji koristi svaku priliku zato on toliko i vrijedi.''

Upitan je li zadovoljan igre svoje momčadi ustvrdio je: ''Što se tiče same igre, mislim da smo parirali koliko smo mogli, da smo se dosta disciplinarno ponašali i da smo u pojedinim situacijama koristili neke propuste ili greške koje su oni napravili i stvorili dosta šansi što je iznenađujuće za Bayern, ali je danas tako bilo.

Dinamo je imao dobre prilike u današnjoj utakmici i mogli su Modri ubaciti koju loptu u Bayernovu mrežu: ''Još jednom ponavljam žao mi je da nismo zabili gol, da se publika nije mogla malo više veseliti. Uz Barcelonu, Bayern je u ovom trenutku najbolja momčad u Europi ili na svijetu i siguran sam da će daleko dogurati.

Vezano za izbor startne postave u kojoj su se našli Goncalo i Ćorić Mamić mlađi bio je zadovoljan uz poneku zamjerku.
''Zadovoljili su i jedan i drugi, Ante je pokazao puno dobrih stvari, naravno da nije jednostavno igrati pored ovakvih igrača, on je još zaigran u pojedinim situacijama, kao i Rog, ta njihova mladost pred našim golom kada su nepotrebno pokušavali izaći s nekom efektnom akcijom, ali sve u svemu sam zadovoljan.

Danas je Eduardo bio na visini zadatka.
''Posljednje utakmice je branio jako dobro, mi znamo da se radi o dobrom golmanu. Naravno da ima nekad i loših perioda, igrači moraju biti stalno koncentrirani i 'unutra' da probaju smanjiti broj grešaka na minimalnu mjeru, jer ovakvi protivnici to kažnjavaju rigorozno.

Da zaokruži svoje viđenje cjelokupne Dinamove prezentacije ove sezone u Ligi prvaka strateg Dinama je iskreno odgovorio: ''Kada doživiš 5 poraza ne možeš biti zadovoljan, ali prezentacije Dinama osim utakmice u Münchenu su bile zadovoljavajuće.
Naravno, pamti se rezultat i na tome moramo raditi, vjerujem da ova momčad to može, ima potencijala, ima puno mladih igrača i siguran sam da ćemo napredovati."

Pred mikrofon su stali kapetan Domagoj Antolić i prozvani Marko Rog.
Antolić je ponovio žal za nepostizanjem pogotka: ''Tužni smo, ali mislim da smo odigrali dobru utakmicu protiv jakog Bayerna. Imali smo četiri-pet jako dobrih prilika koje nismo nažalost iskoristili, Bayern svoje jest, ali mislim da možemo na kraju biti zadovoljni svojom igrom.
Rog je nadodao: Imali smo dosta šansi, ali kada protiv takve ekipe ne iskoristimo te šanse, mislim da znamo što nas čeka, možda smo malo previše individualno griješili, ali teško je igrati protiv takve momčadi.
Antolić je zaključio kako mogu žaliti za prosutim bodovima i kako je ovo za sve njih bilo iskustvo više...

Liga prvaka, skupina F

  • Rezultati
  • Ljestvica

6. kolo

Dinamo0:2Bayern
Olympiakos0:3Arsenal
1Bayern 619:3+1615
2Arsenal 612:10+29
3Olympiakos 66:13-79
4Dinamo 63:14-113

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik10.12.2015. u 08:14
    Ćoriću dati kapetansku traku i minutažu, Soudaniju se zahvaliti i unovčiti ga, Eduarda unovčiti također jer je svakako naumio otići, zadržati Pjacu, priključiti prvoj ekipi 4 do 5 mladih (čileanaca) igrača i nastaviti dalje možda s drugim trenerom (ovo nisu normalni uvjeti u kojima Zoran Mamić... [više na forumu]
    Obrisan korisnik