Nogomet

VIDEO: Gent i Dinamo Kijev plasirali se u osminu finala, Valencia i Porto u Europsku ligu

Denis Drljepan-Mihoci • srijeda, 09.12.2015.
VIDEO: Gent i Dinamo Kijev plasirali se u osminu finala, Valencia i Porto u Europsku ligu
Foto: EPA

U skupini H Lige prvaka belgijski predstavnik Gent u svojoj prvoj sezoni u najelitnijem nogometnom natjecanju plasirao se je u osminu finala ispred Valencije koja se unatoč porazu plasirala u Europsku ligu.

Chelsea – Porto 2:1

Londonska momčad upisala je pobjedu protiv bivšeg kluba aktualnog stratega Chelseaja Jose Mourinha i tako se u daljnje natjecanje plasirali kao pobjednik skupine. Rezultat utakmice je bio 2:0, a ovim porazom Porto se je oprostio od Lige prvaka te će svoj europski put nastaviti u Europskoj ligi.

Chelsea je poveo 12. minuti susreta. Diego Costa je izbio sam pred protivnička vratara, njegov pokušaj brani vratar gostiju Iker Casillas, a se lopta se odbija od Ivana Marcana prema golu gostiju Maicon izbija loptu, ali linijsku sudac je signalizirao da je lopta prešla crtu i domaćin je neobičnim pogotkom stigao u prednost.

Do povećanja prednosti domaćin je stigao u 52. minuti. Eden Hazard je lijepo proigrao Williana koji snažnim udarcem šalje loptu uz prvu stativu za konačan rezultat susreta od 2:0.

Dinamo Kijev – Maccabi Tel Aviv 1:0

Kijevski sastav stigao je do očekivane pobjede protiv izraelske momčadi i tako se plasirali u daljnje natjecanje Lige prvaka kao drugoplasirani. Maccabi je grupnu natjecanje završio sa šest poraza.

Jedini pogodak na susretu postignut je u 16. minuti. Nakon ubačaja s desne strane igrač gostiju Tal Ben Haim uklizao je na loptu koja se odbila u stativu, a na odbijanac je stigao Denis Garmaš koji iz blizine bez problema postiže pogodak za prednost domaćina.

Gent – Zenit 2:1

Debitant u Ligi prvaka belgijski Gent osigurao je daljnje natjecanje u Ligi prvaka nakon što su na svom terenu s 2:1 slavili protiv dosad neporaženog ruskog predstavnika Zenita.

Igrala se 18. minuta, Moses Simon je lijepo ubacio s lijeve strane u šesnaesterac gdje Laurent Depoitre glavom matira Jurija Lodigina za prednost belgijskog sastava.

Do poravnanja rezultata Zenit je stigao u 65. minuti. Nakon ubačaja s lijeve strane stoper domaćina Rafinha je pokušao izbiti loptu, no je samo uputio svijeću u šesnaestercu koja dolazi do Artema Dzjube koji pogađa za poravnanje rezultata.

13 minuta kasnije Gent je stigao do novog vodstva. Simon je ponovno povukao po lijevoj strani ubacio loptu u šesnaesterac, a ona stiže do Danijela Miličevića koji snažnim udarcem postiže povijesni pogodak za belgijsku momčad.

Valencia – Lyon 0:2

U posljednjem kolu grupnog natjecanja Lige prvaka Lyon je stigao do prve pobjede. Na Mestalli su svladali Valenciju s rezultatom 2:0 i tako nanijeli poraz Garyju Nevillu u njegovom debiju na klupi Šišmiša.

Lyon je poveo u 37. minuti susreta, a autor sjajnog pogotka je Maxwel Cornet koji iskosa s dvadesetak metara pogodio suprotne rašlje za prednost gostujućeg sastava.

15 minuta prije kraja susreta Lyon je povećao svoju prednost. Nakon proigravanja Corentina Tolissa, napadač Alexandre Lacazette bio je prebrz za obranu domaćina i šalje loptu pored vratara gostiju za oproštaj francuske momčadi od Europe.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • cameosis10.12.2015. u 09:36
    je, ali onaj davor kovačević je još gori ...
    cameosis
  • Obrisan korisnik10.12.2015. u 01:10
    Isprike Denisu, kužim da je novi, ali ovo je po pitanju pravopisa i sintakse užasno napisano.
    Obrisan korisnik