Košarka

Kvarner slomio Šibenik u završnici, Zagreb odličnim drugim poluvremenom do slavlja nad Goricom

Petar Jenjić • utorak, 12.04.2016.
Kvarner slomio Šibenik u završnici, Zagreb odličnim drugim poluvremenom do slavlja nad Goricom
Foto: FaH

U prve dvije utakmice četvrtog kola Lige za Prvaka košarkaši Zagreba su odličnim drugim poluvremenom stigli do visoke pobjede nad Goricom. Kvarner je u završnici utakmice slomio Šibenik i tako ga i dalje ostavio bez pobjede.

Kvarner – GKK Šibenik 84:77

Šibenik je jedina preostala momčad koja nije upisala pobjedu, no trener Kvarnera Marijan Mance je oprezan. Uoči utakmice je izjavio: „Utakmice se igraju svaka tri dana, a jedan loš dan može sve promijeniti. U Ligi za Prvaka nikoga ne smijemo podcijeniti.“

Tanak roster Šibenčana dodatno je oslabljen je su Domagoj Šarić, Pavao Paić i Toni Nakić na juniorskom prvenstvu. Šibenski košarkaš Roko Badžim je uoči utakmice rekao: „Pobijedili su nas dva puta ove sezone, a oba puta je bilo napeto. Nadam se da ćemo bolje odigrati nego dosada.“

Šibenčani su dobro otvorili susret, a jako dobro se razigrao Roko Badžim. Ubačajem Kristijana Andabake Šibenčani su zaključili prvu četvrtinu s tri koša viška, a seriju 9:0 koja se protegla i u drugu dionicu potvrdio je Bruno Španja (16:23). Već nakon pet minuta Kvarner je tricom Petra Marića izjednačio rezultat. Gosti iz Šibenika zasluženo su s prednošću otišli na predah ubačajem Domagoja Bašića (38:40).

Drugo poluvrijeme bilo je potpuno izjednačeno. U posljednje četiri minute ušlo se s rezultatom 73:73, a nakon jednog ubačenog slobodnog bacanja Paola Marinellija, Badžim pogađa tricu za Šibenčane. Zatim Kvarner uzvraća sa tricama Marinellija i Siniše Štembergera te poveo s četiri razlike na ulasku u posljednju minutu. Teo Petani zabija jedno slobodno bacanje i smanjuje zaostatak, međutim Marko Baković zabija s poludistance i rješava pitanje pobjednika.

Kod Kvarnera su najefikasniji bili Petar Marić sa 23 koša i Šime Špralja koji je ubacio 21. Roko Badžim sa 17 i Ivan Blaće sa 16 koševa bili su najbolji kod Šibenika.

Zagreb – Gorica 91:71

Trener Gorice Josip Sesar uoči utakmice je rekao: „Idemo utakmicu po utakmicu. Nadam se da ćemo odigrati dobro u Trnskom.“

Prvi poluvrijeme bilo je potpuno izjednačeno bez stvaranja veće razlike i s jedne i s druge strane. Borna Kapusta koncem prvog poluvremena smanjio je zaostatak Gorice na četiri koša (47:43).

Zagrebački sastav je odlično ušao u nastavak susreta te serijom 9:0 otišao na 14 koševa prednosti (62:48). Do kraja utakmice pobjednik nije dolazio u pitanje. Dapače, do kraja utakmice prednost je do kraja narasla na okruglih 20 koševa.

Jakov Vladović sa 18 koševa i Luka Božić sa 17 koševa i deset skokova bili su najefikasniji kod Zagreba. Kod Gorice Ivan Papac je zabio 17, a Ante Mašić 15 koševa i devet skokova.

A-1 liga, Liga za prvaka

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Cedevita 131+352
2Cibona 113+167
3Zadar 86+70
4Kvarner 2010 77-20
5Zagreb 77-63
6Split 59-58
7Gorica 410-139
8Šibenka 113-309

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!