Nogomet

Kante: "Dimitri Payet bio je sjajan, zaslužio je ovaj pogodak"

Branimir Korać • subota, 11.06.2016.
Kante: "Dimitri Payet bio je sjajan, zaslužio je ovaj pogodak"
Foto: EPA

Francuska je nastup na Europskom prvenstvu otvorila pobjedom protiv Rumunjske 2:1, a junak je bio Dimitri Payet, strijelac fantastičnog pogotka u 89. minuti susreta...

Didier Deschamps na kraju je mogao odahnuti. Francuska je bila pred kiksom na startu Europskog prvenstva, ali na kraju se ipak izvukla.

"Nije bilo lako doći do ove pobjede, Rumunjska je momčad koju je teško pobijediti. Znali smo da će biti ovako teško, nikada nije lako igrati prvi meč na velikom natjecanju."

"Imali smo prilika, ali smo isto tako imali i dosta pogrešaka. U drugom dijelu postavio sam na travnjak vrlo ofenzivnu momčad i to je na kraju nagrađeno. Pozitivna stvar iz ovog susreta je pobjeda."

Pobjeda ostvarena zahvaljujući Dimitriju Payetu. Član Bilićevog West Hama odigrao je sjajnu utakmicu, ne samo zbog ključnog pogotka već je i tijekom susreta bio klasa više na travnjaku.

"Rumunjska nam je dosta otežala posao i trebalo nam je vremena da pronađemo igru jer je bilo dosta nervoze na početku. To što sam ovdje i što sam postigao pogodak, rezultat je napornog rada i puno odricanja. Na početku prošle sezone nisam mislio da ću biti ovdje. Osjećao sam određeni pritisak kada smo dolazili na stadion, ali sam se ipak opustio i uživao u utakmici."

"Možda je i bolje da nismo slavili s 2-3 gola razlike, možda bi nas to uspavalo. Ovako smo i sami svjesni da neće biti laganih utakmica", tvrdi Payet.

Vodeći pogodak za Francuze postigao je Olivier Giroud koji se uz to i dosta napromašivao. Propustio je tri vrlo dobre prilike.

"Ovo je veliko olakšanje, iza nas je iznimno teška utakmica s fizičke i psihološke strane. Sretan sam zbog Dimitrijevog, ali i svog pogotka. Imao sam u prvom poluvremenu dva udarca glavom koja sam morao zabiti."

Veliki posao u sredini terena odradio je N'Golo Kante.

"Dugo smo ovo čekali, pun sam emocija. Odradili smo tešku utakmicu, ali na kraju smo svi zadovoljni, bilo je najvažnije uzeti tri boda. Dao sam sve od sebe i drago mi je da je ispalo dobro. Dimitri Payet bio je sjajan, zaslužio je ovaj pogodak."

U konačni ishodom je zadovoljan Blaise Matuidi, ali i otvoreno priznaje kako nije sve funkcioniralo u francuskoj igri.

"Očekivali smo kompliciranu utakmicu jer je Rumunjska fizički dosta snažna reprezentacija i trebali smo pronaći odgovor na to. Nismo odigrali idealnu utakmicu, trebali smo biti bolji, ali na kraju je najvažnija pobjeda. Neke stvari nisu bile savršene, ali to je tek prva utakmica i ispravit ćemo pogreške."

EP 2016., skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Francuska2:1Rumunjska
Albanija0:1Švicarska
1Francuska 34:1+37
2Švicarska 32:1+15
3Albanija 31:3-23
4Rumunjska 32:4-21

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik11.06.2016. u 09:22
    Payet najbolji od svih
    Obrisan korisnik