EP 2016., skupina F, 3. kolo, 22.06.2016, 18:00 h, Stade de France - Saint-Denis
Suci: Szymon Marciniak, Paweł Sokolnicki, Tomasz Listkiewicz (Poljska)
Island
Island
Jon Dadi Bödvarsson 18'
Arnor Ingvi Traustason 90'+4'
2:1(1:0) Austrija
Alessandro Schöpf 60'
Austrija

VIDEO: Island pogotkom u sučevoj nadoknadi izbjegao Hrvatsku

Nikola Raič • srijeda, 22.06.2016.
VIDEO: Island pogotkom u sučevoj nadoknadi izbjegao Hrvatsku
Foto: EPA

Najkompliciranija skupina za rasplet dobila je svoj dramatični završetak. U moru kombinacija, prolazak u drugi krug osigurali su, uz Mađarsku, Island i Portugal...

Island
Austrija
Island
Austrija
 
Hannes Halldorsson
 
Birkir Mar Saevarsson
 
Kari Arnason
 
Ragnar Sigurdsson
 
Ari Freyr Skulason
 
Johann Berg Gudmundsson
(do 86')
 
Aron Gunnarsson
 
Gylfi Sigurdsson
 
Birkir Bjarnason
 
Jon Dadi Bödvarsson
(do 71')
9
Kolbeinn Sigthorsson
(do 80')
Pričuvni igrači
18
Theodor Elmar Bjarnason
71'
 
Arnor Ingvi Traustason
80'
 
Sverrir Ingi Ingason
86'
Trener
Lars Lagerbäck
1
Robert Almer
3
Aleksandar Dragović
15
Sebastian Prödl
(do 46')
4
Martin Hinteregger
5
Christian Fuchs
6
Stefan Ilsanker
(do 46')
14
Julian Baumgartlinger
17
Florian Klein
8
David Alaba
7
Marko Arnautović
9
Marcel Sabitzer
(do 78')
Pričuvni igrači
21
Marc Janko
46'
18
Alessandro Schöpf
46'
22
Jakob Jantscher
78'
Trener
Marcel Koller

Island je u rasplet skupine ušao s dva remija, dok su Austrijanci s jednim bodom i bez postignutog pogotka bacili sjenu na sjajne kvalifikacije. U skupini F prije posljednjih 90 minuta jedino je bilo jasno kako Mađarska ide u drugi krug, ali ne i s koje pozicije.

Tijekom tih posljednjih 90 minuta poredak se mijenjao svakih 10-ak minuta, a najlošije se provela Austrija koja će, unatoč dobroj partiji danas, kući. Dok je Island šokirao Portugalce u posljednjoj minuti.

Od samog početka susreta bilo je jasno kako ćemo gledati sadržajno i zanimljivo poluvrijeme, a ove dvije momčadi nisu iznevjerile. Nekoliko dobrih prigoda, pogodak, promašeni kazneni udarac i poništeni pogodak, uz puno tempa obilježili su prvi dio. Na odmor su zadovoljniji otišli Islanđani s prednošću od 1:0.

Island je odlično otvorio utakmicu, već u drugoj minuti mogli su povesti. Sjajno je opalio Gudmundsson, ali je njegov udarac odsjeo na vratnici. Veliku priliku sam si je stvorio Arnautović nakon 10 minuta igre, ali nije u potpunosti iskoristio neopreznost islandskog vratara Halldorssona.

Islanđani su do vodstva došli u 18. minuti preko Bodvarssona, koji je sjajno primio dodavanje Arnasona i majstorski zabio za vodstvo svoje reprezentacije. Ovim pogotkom Bodvarsson je stavio Island u sjajnu poziciju.

Nakon vodstva Islanda vidjeli smo niz uzbuđenja na obje strane. U 37. minuti Austrijanci su dobili priliku izjednačiti iz kaznenog udarca, ali Dragović postaje najveći tragičar promašivši kazneni udarac. Samo minutu kasnije Island je mogao do 2:0, ali je pogodak Bjarnasona poništen zbog zaleđa.

Austrijanci dobro ulaze u nastavak susreta, prvo je zaprijetio Alaba u 47. minuti, pa zatim i Schopf dva puta, ali bezuspješno. Plod dobre austrijske igre došao je u 60. minuti nakon sjajne akcije preko cijelog trena. Realizaciju su izvršili Alaba kao asistent i Schopf kao strijelac za 1:1.

Ni nakon pogotka Austrija nije stala i konačno je podsjetila na sjajne predstave iz kvalifikacija, a najveću prigodu propustio je Schopf u 72. minuti, kada iz neposredne blizine pogađa Halldorssona. 10 minuta do kraja susreta prijetio je ponovno Alaba, ovoga puta iz slobodnog udarca, ali ponovno je islandski vratar na mjestu.

Nakon što su Austrijanci bacili sve karte u napad, Island je složio kontru u posljednjoj minuti i došao do velike pobjede koja ga lansira na drugo mjesto. Strijelac pogotka bio je Traustason.

Konačni rasplet skupine F nitko nije mogao predvidjeti, pobjednici skupine su Mađari, Island će kao drugoplasirani u pakleni dio ždrijeba dok će Portugal u drugi krug kao jedna od najbolje trećeplasiranih momčadi.

EP 2016., skupina F

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Island2:1Austrija
Mađarska3:3Portugal
1Mađarska 36:4+25
2Island 34:3+15
3Portugal 34:403
4Austrija 31:4-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • simba_m23.06.2016. u 10:50
    Ma nema veze kako smo ranije igrali s Portugalom. Činjenica je da smo u odličnoj formi, a Portugal već duže vrijeme igra loše. Čini mi se da pola ekipe ne može podnijeti Ronalda i njegov ego pa zato i djeluju kao razbijena vojska. Naravno, imaju pojedinaca koji su u stanju napravit dar mar, ali... [više na forumu]
    simba_m
  • Tko Gdje23.06.2016. u 05:30
    Nikad, nikad nismo dobro igrali protiv Portugala. Imaju pojedince koji uvijek mogu riješiti utakmicu. Biće teško.
    Tko Gdje
  • sportoz22.06.2016. u 21:34
    Sebi nisu pomogli jer idu na Engleze, tako da im se isto piše. Samo su uvalili kajlu Portugalcima.
    sportoz
  • Obrisan korisnik22.06.2016. u 20:46
    Naravno da ja moram biti smeće koje će to napisati, ali minus -21 bi značilo da će biti 21 stupanj iznad nule. Ispričavam se, ali to je jače od mene.
    Obrisan korisnik
  • cameosis22.06.2016. u 20:35
    teži je protivnik island nego portugal, portugal nema momčad. islanđani će zamrznuti englesku na minus -21 stupnjeva.
    cameosis