Nogomet

VIDEO: Amateri s Gibraltara osramotili Celtic, zabijali Brezovec i Ivančić

Branimir Korać • utorak, 12.07.2016.
VIDEO: Amateri s Gibraltara osramotili Celtic, zabijali Brezovec i Ivančić
Foto: EPA

Osim dvoboja između Vardara i Dinama, odigran je još niz dvoboja drugog pretkola Lige prvaka, a za senzaciju su se pobrinuli prvaci Gibraltara...

Zanimljiv dvoboj odigrali su Hapoel Beer Sheva i Šerif iz Tiraspola, a Izraelci su slavili s 3:2. Šerifu ovaj rezultat daje nadu da može proći u treće pretkolo, a mogao je izvući još bolji rezultat.

Šerif je poveo u 22. minuti kada je riječka veza dovršila kontru, Zoran Kvržić je nabacio, a Josip Ivančić glavom iz blizine zabio za vodstvo.

Domaćin je do kraja poluvremena prvo promašio kazneni udarac, a zatim je John Ogu u 43. minuti izjednačio na 1:1.

Na početku drugog poluvremena Barda je iz penala donio Hapoelu preokret, ali u 64. minuti Šerif poravnava. Josip Brezovec pucao je s više od 20 metara, lopta je pogodila vratnicu od koje se odbila u leđa domaćeg vratara i završila u mreži.

Treći penal za Hapoel dosuđen je u 90. minuti, a realizirao ga je Radi za konačnih 3:2. Uz Kvržića, Brezovca i Ivančića, kod gostiju je igrao i Dino Škvorc, također od prve minute.

Dinamo Tbilisi s Matijom Špičićem na travnjaku svih 90 minuta svladao je armenski Alaškert s 2:0. Kiteišvili i Kvilitaia bili su strijelci za domaćina.

Crvena zvezda na Malti je preokretom u drugom dijelu stigla do pobjede protiv domaće Vallette. Imali su Maltežani neočekivano vodstvo od 15. minute zahvaljujući Argentincu Federicu Falconeu da bi Zvezda okrenula golovima Kataija i Sikimića.

Pravu senzaciju kreirao je gibraltarski prvak Lincoln koji je svladao Celtic s 1:0. Era Brendana Rodgersa tako je započela sramotnim porazom.

Pogodak za pobjedu postigao je Lee Casciaro u 48. minuti. Amateri iz Gibraltara do kraja susreta izdržali su i sačuvali vodstvo te nanijeli Celticu jedan od sramotnijih poraza u klupskoj povijesti.

Red Bull Salzburg dosta se namučio protiv prvaka Latvije Liepaje i tek pogotkom Soriana u samoj završnici susreta osigurao je pobjedu 1:0. Duje Ćaleta-Car ostao je na klupi, a na drugoj strani cijelu utakmicu odigrao je Dino Kluk.

Zrinjski je u Mostaru odigrao 1:1 protiv Legije koja je zadovoljnija ovim ishodom. Poveli su gosti preko Nemanje Nikolića, ali Matija Katanec ubrzo je poravnao na 1:1.

Liga prvaka, kvalifikacije

2. pretkolo

Zrinjski1:1Legia Varšava
Dinamo Tbilisi2:0Alaškert
Qarabağ2:0Dudelange
Hapoel Beer Sheva3:2Šerif Tiraspol
BATE Borisov2:0SJK
Lincoln1:0Celtic
TNS0:0APOEL
Valletta1:2Crvena zvezda
Salzburg1:0Liepājas Metalurgs
Vardar1:2Dinamo
Dundalk1:1Hafnarfjörður
Olimpija Ljubljana3:4Trenčin
Crusaders0:3København
Partizani Tirana1:1Ferencvaros
Ludogorec Razgrad2:0Mladost Podgorica
Rosenborg3:1Norrkoping
Žalgiris Vilnius0:0Astana
Dinamo3:2Vardar

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Veni vidi vici13.07.2016. u 08:09
    ovo sigurno nisu čista posla, ja sinoć gledam kvota u bet365 na ove iz Gibraltara 21, naravno da će Celtic proć u uzvratu, ali sinoć je neko okreno gadnu lovu
    Veni vidi vici
  • qvestor13.07.2016. u 07:49
    koliko se ja sjećam Rosenborg je bio amaterski klub a igrali su ligu prvaka vrlo često, osobno mislim da bi se vratilo poštenje u nogomet svi klubovi bi trebali biti amaterski
    qvestor
  • Obrisan korisnik13.07.2016. u 07:20
    razvalit će ih u uzvratu a da je bruka-je.
    Obrisan korisnik