Nogomet

VIDEO: Olimpiji opasno prijetila katastrofa, na kraju skoro ostala neporažena

Branimir Korać • srijeda, 13.07.2016.
VIDEO: Olimpiji opasno prijetila katastrofa, na kraju skoro ostala neporažena
Foto: EPA

Odigrane su i preostale prve utakmice drugog pretkola Lige prvaka, a najzanimljivije bilo je u Stožicama gdje se Olimpija vratila iz mrtvih...

Najluđa utakmica drugog pretkola Lige prvaka odigrana je u Stožicama gdje je Olimpija ugostila Trenčin. Kako je susret krenuo, domaćinu je prijetila teža katastrofa, ali na kraju je Trenčin spašavao pobjedu. Kako god, Slovaci mogu biti zadovoljni, bez obzira na ispuštenu ogromnu prednost.

Nakon pola sata igre Stožicama su se prolamali zvižduci jer je Trenčin u 32. minuti poveo s nevjerojatnih 4:0 golovima Lawrencea, Kalua, Jange i Holubeka. Domaćin je u tim trenucima bio potpuno potopljen, ali u život ga je vratio pogodak Velikonje u 34. minuti da bi Zajc u završnici prvog dijela smanjio na 4:2.

U drugom dijelu Olimpija je pokušala doći do poravnanja, u 89. minuti Eleke je smanjio na 4:3, a u petoj minuti sudačke nadoknade Zajc je imao slobodan udarac na 20 metara, no pogodio je živi zid i Trenčin odnosi pobjedu.

U skandinavskom dvoboju Rosenborg je nastavio seriju dobrih rezultata protiv švedskih klubova. Još nikada nije ispao od Šveđana, a nakon prvog dvoboja protiv IFK Norrkopinga ima dobru podlogu za prolaz.

U prvih 20 minuta drugog dijela Norvežani su postigli sva tri pogotka preko Eyjolfssona, Hellanda i De Lanlaya, a nadu Norrkopingu pružio je Sebastian Andersson koji je smanjio na konačnih 3:1.

Ludogorec je propustio priliku napuniti mrežu podgoričke Mladosti koja se u Crnu Goru vraća s porazom "samo" 2:0. Bugari su bili puno bolji protivnik, ali izuzev dva puta u prvih pola sata, nisu nadmudrili Damira Ljuljanovića. Prvi ga je svladao u 13. minuti Moti iz kaznenog udarca, a drugi pogodak u 26. minuti postigao je Lukoki.

Slavko Blagojević odigrao je svih 90 minuta u remiju bez pogodaka Žalgirisa i Astane, a tri pogotka viđena su u Belfastu gdje je Kopenhagen lakoćom svladao Crusaderse s 3:0. Santander, Cornelius i Falk zabijali su za Dance.

Pobjednika nije bilo u preostala dva dvoboja, oba su završena 1:1. Hafnarfjordur je ostao neporažen u gostima kod Dundalka gdje je Lennon u 77. minuti donio remi Islanđanima, a zamjena za Skenderbeu, Partizani iz Tirane, imao je vodstvo protiv Ferencvarosa golom Filija od 47. minute da bi Daniel Bode u 71. donio poravnanje.

Liga prvaka, kvalifikacije

2. pretkolo

Zrinjski1:1Legia Varšava
Dinamo Tbilisi2:0Alaškert
Qarabağ2:0Dudelange
Hapoel Beer Sheva3:2Šerif Tiraspol
BATE Borisov2:0SJK
Lincoln1:0Celtic
TNS0:0APOEL
Valletta1:2Crvena zvezda
Salzburg1:0Liepājas Metalurgs
Vardar1:2Dinamo
Dundalk1:1Hafnarfjörður
Olimpija Ljubljana3:4Trenčin
Crusaders0:3København
Partizani Tirana1:1Ferencvaros
Ludogorec Razgrad2:0Mladost Podgorica
Rosenborg3:1Norrkoping
Žalgiris Vilnius0:0Astana
Dinamo3:2Vardar

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!