Nogomet

VIDEO: Subašić predvodio Monaco do velike pobjede protiv Spursa

Filip Martinović • srijeda, 14.09.2016.
VIDEO: Subašić predvodio Monaco do velike pobjede protiv Spursa
Foto: EPA

Danas su odigrane i utakmice prvog kola grupe E Lige prvaka. Monaco je ostvario gostujuću pobjedu 2:1 protiv engleskog doprvaka Tottenhama, dok su Bayer Leverkusen i CSKA Moskva podijelili bodove rezultatom 2:2.

Bayer Leverkusen - CSKA Moskva 2:2

Sadržajno i dobro bilo je posbeno prvo poluvrijeme u Njemačkoj, odlično su zapoečli 'apotekari' koji su nakon 15 minuta imali vodstvo od 2:0. Za 1:0 je zabio Admir Mehmedi u devetoj minuti, lijepu je loptu poslao Henrichs, a Mehmedi mirno zabio za domaće vodstvo. Nakon samo šest minuta Leverkusen je povisio vodstvo na 2:0, Hakan Calhanoglu je lijepo pucao s ruba kaznenog prostora, a pomogla mu je i gostujuća obrana koja je promjenila smjer putanje lopte. Leverkusen je do kraja prvog djela imao još dvije prilike, ali nisu ih uspjeli realizirati jer je Igor Akinfeev bio raspoložen.

CSKA je do izjednačenja stigla ekspresno, u samo dvije minute. Na 2:1 je u 36. minuti smanjio Alan Džagoev, da bi dvije minute kasnije Eremenko poravnao rezultat. U drugom dijelu dvije dobre prilike imao je domaćin preko Wendella, ali u oba navrata sjajno je reagirao Akinfeev.

Tin Jedvaj ostao je na klupi.

Tottenham - Monaco 1:2

Monaco je u prvom kolu ostvario veliku gostujuću pobjedu protiv Tottenhama rezultatom 1:2. Veliku ulogu u pobjedi francuskog doprvaka imao je i naš Danijel Subašić koji se iskazao sa nekoliko sjajnih intervencija.

Zanimljivo prvo poluvrijeme bilo je i na Wembleyu gdje su igrali Tottenham i Monaco. Gosti su nakon pola sata imali prednost od 1:2 koju su stekli pogocima Silve i Lemara. Bernardo Silva je u 15. minuti napravio sjajan solo prodor da bi na kraju sjajnim udarcem pogodio mrežu Llorisa. Odmah nakon toga Tottenham je propustio izjednačiti nakon dobrog pokuašaja Lamele, ali se isprečio naš Danijel Subašić koji je cijelu utakmicu proveo na golu gostiju. Monaco je prednost povisio u 31. minuti kada se najbolje snašao Thomas Lemar koji je odbijenu loptu poslao u mrežu Spursa.

Tottenham je uspio do kraja prvog dijela smanjiti prednost Monaca preko Alderweirelda koji je pogodio nakon kornera kojeg je izveo Erik Lamela. Monaco je do kraja utakmice uspio sačuvati prednost, a veliku je ulogu imao i Subašić koji je sjajno branio domaće pokušaje. Novu intervenciju je upisao početkom drugog dijela kada je zaustavio pokušaj Allija, a ubrzo nakon toga i dva puta pokušaje Kanea.

Liga prvaka, skupina E

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Tottenham1:2Monaco
Bayer Leverkusen2:2CSKA Moskva
1Monaco 69:7+211
2Bayer Leverkusen 68:4+410
3Tottenham 66:607
4CSKA Moskva 65:11-63

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!