Nogomet

VIDEO: Leicester krenuo pobjednički, Porto pripitomljen od strane Kopenhagena

Jurica Godina • srijeda, 14.09.2016.
VIDEO: Leicester krenuo pobjednički, Porto pripitomljen od strane Kopenhagena
Foto: EPA

Prvi povijesni nastup Leicestera u Ligi prvaka ovjekovječen je pobjedom. Belgijski prvak Club Brugge ostao je bez ispaljenog metka kada su u pitanju pogoci, ali je imao svojih prilika i što se tiče pokušaja na gol bio praktički ravnopravan, nakon što se izrazito mučio u prvom dijelu. Naposljetku je Leicester pobijedio rezultatom 3:0.

Club Brugge - Leicester 0:3

Claudio Ranieri je vjerojatno zamišljao da će njegov Leicester u boljem raspoloženju dočekati prvi nastup u Ligi prvaka, koji su zaslužili lanjskim senzacionalnim naslovom prvaka Engleske, no, uvjerljivi poraz od Liverpoola otprije nekoliko dana, te posebno napadačka nemoć u većem dijelu tog susreta nagnali su mnoge za zaključak kako je Leicester ipak samo čudo za jednu sezonu.

Leicester je kao iz snova započeo susret na gostovanju kod Clube Bruggea. Već u petoj minuti Marc Albrighton je zatresao domaću mrežu, iako je Leicester napad ranije bio u vrlo opasnoj situaciji. Belgijce je to mentalno bacilo korak unazad. Mučili su se uspostaviti igru koja bi bila na ikakvoj razini potrebnoj za Ligu prvaka.

Nervozu Clube Bruggea potvrdio je i žestok klizeći start kapetana njihove momčadi 39-godišnjeg Timmyja Simmonsa. Dok je, s druge strane, Leicester koristio limitiranost domaćina u prvom dijelu. Za potvrđivanje vodstva zabio je Mahrez u 29. minuti.

Istaknuta kombinacija iz prošle sezone Vardy - Mahrez zaslužna je za jedanaesterac i pretvaranje istog u pogodak u 59. minuti. Bio je to konačni udarac Club Bruggeu.

"Bio je ovo dobar početak. No, moramo ovu utakmicu brzo izbaciti iz misli i koncentrirani se na novi veliki susret u subotu", kazao je nakon susreta Riyad Mahrez.

Pokušaj obrane naslova u Premier ligi možda nije krenuo dobro, no, Leicester će u Ligi prvaka biti i te kako neugodan protivnik, što su ponajviše pokazali u prošloj sezoni.

Porto - Kopenhagen 1:1

Favorizirani Porto pripitomljen je od strane Kopengahena. Borbeni Danci su odigrali odličnu utakmicu i zasluženo odnijeli bod iz zemlje europskih prvaka.

Nakon što je uvjerljivo svladao Romu u četvrtom pretkolu i time izborio elitno natjecanje, Porto je, neočekivane, bez pobjede započeo natjecanje u skupini G. Danski Kopenhagen posljednjih godina je postao sve stalniji sudionik Lige prvaka. Iako je gotovo uvijek u ulozi outsidera, ovaj put su uspjeli zaustaviti sjajni portugalski klub.

Porto je poveo u 13. minuti krasnim golom Otavinha. Nakon pogreške u gostujućoj obrani Porto je brzo krenuo u napad, loptu je dobio Otavinho i fantastično odapeo s ruba kaznenog prostora.

No, portugalska momčad je malo toga pokazala u nastavku. Njihovi pokušaji bili su neprecizni i nisu pronalazili put danskog gola. Kazna za njihovu lošu igru stigla je početkom drugog dijela, kada Cornelius nekako uspijeva ugurati loptu u mrežu.

Kopenhagenov igrač Gregus zaradio je drugi žuti karton u 66. minuti, no, ni to nije dalo prednost Portu, koji je tako ostao bez tri boda u utakmici u kojoj su to morali osvojiti.

Liga prvaka, skupina G

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Club Brugge0:3Leicester City
Porto1:1København
1Leicester City 67:6+113
2Porto 69:3+611
3København 67:2+59
4Club Brugge 62:14-120

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!