Nogomet

VIDEO: Kopenhagen razbio Club Brugge, minimalno slavlje Leicestera

Petar Jenjić • utorak, 27.09.2016.
VIDEO: Kopenhagen razbio Club Brugge, minimalno slavlje Leicestera
Foto: EPA

Odigrani su susreti drugog kola i u skupini G. Engleski je prvak Leicester u debiju na domaćem terenu nadigrao Porto s minimalnih 1:0, dok je Kopenhagen sa četiri pogotka u drugom poluvremenu nadigrao Club Brugge.

Leicester – Porto 1:0

Portugalski klub već dugo nije u mogućnosti prekinuti veliki negativan niz. Naime, 16 utakmica nisu uspjeli doći do pobjede na engleskom tlu. Međutim, u posljednjih šest utakmica u domaćem prvenstvu upisali su četiri pobjede te na stadion King Power dolaze u pozitivnom ozračju.

Sve je ovo poznato i treneru engleskih prvaka Claudiju Ranieriju. Talijanski je stručnjak uoči utakmice rekao: „Imamo veliko poštovanje prema Portu jer imaju više iskustva igranja u Europu. Igrali su jako puno utakmica u Ligi prvaka i uvijek su u vrhu svoje lige. Osvojili su šest titula u posljednjih godina. Dat ćemo sve od sebe da dođemo do pobjede.“. Kratko se osvrnuo i na visok poraz od Manchester Uniteda za vikend: „Nisam sretan kad mi momčad uspori i slabo reagira. Nema veze što primimo koji gol, ali od svojih igrača želim vidjeti da se ne predaju ni tada.“

U odnosu na susret sa Manchester Unitedom na gol se vratio Kasper Schmeichel, dok je Luis Hernandez zamijenio Dannyja Simpson. Sastav je u formaciji 4-4-2 izgledao ovako: Schmeichel; Hernandez, Huth, Morgan, Fuchs; Mahrez, Drinkwater, Amartey, Albrighton; Slimani, Vardy.

S druge strane Nuno Espirito i dalje nije mogao računati na usluge ozlijeđenog Maxija Pereire. Portugalski stručnjak osvrnuo se na večerašnju utakmicu te Leicesterove prošlosezonske uspjehe: „Povijest nam govori da Porto nema dobre rezultate u Engleskoj, ali ovakvi su nizovi stvoreni za rušenje. Leicester je osvojio Premier ligu, jedno od najjačih natjecanja na svijetu i to je zaista bilo čudesno. Znamo s kakvim se teškoćama sutra susrećemo, ali dat ćemo sve od sebe da uzmemo ono po što smo došli.“

Kod Porta nije bilo nikakvih promjena, 4-3-3 u sastavu: Casillas; Layun, Felipe, Marcano, Alex Telles; Andre Andre, Danilo, Torres; Silva, Adrian, Otavinho.

Nakon početnog ispitivanja snaga prvi su zaprijetili domaćini u desetoj minuti. Fuchs je nabacio, a najviši je u skoku bio Huth čiji udarac glavom gosti odbijaju u korner. Četiri je minute kasnije glavom pokušao i Slimani, no pucao je ravno u Casillasa.

Isti je igrač glavom postigao pogodak u 25. minuti, na ubačaj Mahreza sa desnog krila. Prvu je šansu za Porto, deset minuta kasnije, stvorio Layun, ali je pucao malo pored lijeve stative.

Gosti su igrali nešto bolje u nastavku u drugom je poluvremenu, no i dalje su ostavljali vratara Leicestera bez posla. Ponovno prvi zaprijetio Leicester, ovoga puta preko Mahreza s ruba kaznenog prostora. Međutim, Casillas je bio spreman i odlično je obranio njegov udarac.

Gosti su stvorili novu priliku u 75. minuti, kada je Herrera pucao iz poluvoleja sa dvadesetak metara, no Schmeichel je uspio obraniti. Najbolju je priliku ipak imao Corona osam minuta kasnije kada je iz voleja pogodio stativu. Leicester se uspio obraniti do kraja te sačuvati tri boda.

Kopenhagen - Club Brugge 4:0

Nogometaši Kopenhagena upisali su prvu pobjedu u ovogodišnjoj Ligi Prvaka. Kod kuće su slavili s visokih 4:0 protiv Club Bruggea, a sva su četiri pogotka postigli u drugom poluvremenu.

Nakon poraza u prvom kolu od momčadi Leicestera na domaćem terenu, pred nogometašima Club Bruggea bilo je gostovanje kod Kopenhagena. Danski je sastav odigrao zadovoljavajućih 1:1 na gostovanju kod Porta.

Strateg domaćina Stale Solbakken napravio je tri promjene u odnosu na ligašku utakmicu za vikend. Na gol je umjesto Stephana Anderson stao Robin Olson, u sredini je umjesto Youssefa Toutouha zaigrao Benjamin Verbič, dok je Federico Santander dobio prednost u napadu ispred Andrije Pavlovića. Igrali su u formaciji 4-4-2: Olsen; Ankersen, Jorgensen, Johansson, Augustinsson; Verbič, Delaney, Kvist, Falk; Santander, Cornelius.

Između dvaju kola Lige prvaka Belgijci su bili stopostotni. Upisali su dvije pobjede u prvenstvu i jednu u kupu. S druge strane Kopenhagen je slavio u dvije utakmice, a u jednoj podijelio bodove, na gostovanju kod Randersa.

Kod Club Brugge nije bilo nikakvih iznenađenja u početnoj postavi pa je sastav ostao isti, u formaciji 4-4-2, kao i prošli vikend u domaćem prvenstvu: Butelle; Van Rhijn, Poulain, Denswil, De Bock; Vormer, Claudemir, Simons, Vanaken; Vossen, Izquierdo.

Do prve su prilike došli domaćini u 12. minuti. Augustinsson je odigrao za Corneliusa, čiji je udarac glavom pravovremeno blokirao Poulain. Odlični je šansu za pogodak, s druge strane, propustio Claudemir. Neometan je pucao glavom sa šest metara, ali ravno u Olsena.

Ostatak je poluvremena protekao bez većih prilika. Tek vrijedi izdvojiti Augustinssona iz 41. minute, koji je odbijen u korner za momčad Kopenhagena.

Osam je minuta igre u nastavku trebalo domaćinima da dođu do vodstva. Ankersen je s desnog krila ubacio jednu prizemnu loptu na peterac, a katastrofalno je reagirao Denswil te poslao loptu u vlastitu mrežu.

Isti je igrač skrivio jedanaesterac nad Santanderom u 59. minuti, no Augustinssonov je udarac obranio Ludovic Butelle. Ni vratar Club Bruggea nije mogao spriječiti ono što se dogodilo dvije minute kasnije. Sjajno je sa 25 metara opalio Delaney i pogodio rašlje za povećanje vodstva.

Domaćini su još jednom vrlo brzo poentirali, a odlično je iz voleja poentirao Santander. Danska je momčad do kraja postigla još jedan pogodak, a strijelac je u posljednjim sekundama bio Mathias Jorgensen.

Liga prvaka, skupina G

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

København4:0Club Brugge
Leicester City1:0Porto
1Leicester City 67:6+113
2Porto 69:3+611
3København 67:2+59
4Club Brugge 62:14-120

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik28.09.2016. u 16:11
    danci lijepo guraju u ligi prvaka-nisu puno prodavali a zadržali su homogenost i uigranost ekipe.
    Obrisan korisnik