Nogomet

VIDEO: Subašićev Monaco do boda u sudačkoj nadoknadi

Filip Martinović • utorak, 27.09.2016.
VIDEO: Subašićev Monaco do boda u sudačkoj nadoknadi
Foto: EPA

Večeras su odigrane i utakmice drugog kola grupe E Lige prvaka. Monaco je na domaćem terenu kroz sudačku nadoknadu izvukao bod protiv Leverkusena, dok je u drugoj utakmici Tottenham svladao CSKA Moskvu rezultatom 0:1. Svih 90 minuta za Monaco je odigrao naš Danijel Subašić, dok je Tin Jedvaj utakmicu odgledao s tribina.

Monaco - Bayer Leverkusen 1:1

U Monacu u prvom dijelu nismo gledali dobar nogomet, za prvi udarac u okvir čekali smo sve do druge minute sudačke nadoknade. Leverkusen je nakon prvog dijela imao četiri udarca, a Monaco svega jedan pokušaj. Jedina prava prijetnja viđena je u drugoj minuti sudačke nadoknade kada je Chicharito uputio dobar prizemni udarac s ruba kaznenog prostora, ali je naš Danijel Subašić dobro reagirao.

U Kneževini je drugo poluvrijeme bilo znatno zanimljivije, osim dva gola vidjeli smo i pokoju priliku više. Veliku priliku domaći su imali u 51. minuti kada je udarac Bernarda Silve blokiran u zadnji tren. Leverkusen je poveo u 73. minuti kada je Mehmedi centrirao, a Chicharito glavom zabio svoj 100. gol u europskim najtecanjima. Da će bodovi otići u Leverkusen izgledalo je sve do 94. minute, kada je Monaco izjednačio iz svog prvog udarca u okvir, Glik je potegnuo fantastičan volej s ruba kaznenog prostora koji je domaćima donio bod.

CSKA Moskva - Tottenham 0:1

Nakon prvog dijela niti u Moskvi nije bilo baš uzbudljivo. Vidjeli smo nešto više udaraca ali nije bilo puno pravih prijetnji. Jedina prijetnja viđena je u 35. minuti kada je Alli dobro pucao s vrha kaznenog prostora, ali je pogodio samo prečku, da bi nakon toga Janssen ugruao loptu u mrežu, ali je ipak suđeno zaleđe Nizozemca.

U drugom dijelu Tottenham je dodao gas, opet dominirao i uspio doći do pobjede. U drugom dijelu prva je zaprijetila CSKA Moskva, Tošić je pokušao s 15-ak metara, ali je njegov udarac blokiran u zadnji tren. Par minuta kasnije zaprijetio je Tottenham preko Heung-Min Sona ali je njegov udarac prohujao malo pokraj stative. Najbliže pogotku gosti su bili u 68. minuti kada je pokušao Lamela, ali je domaća obrana uspjela spasiti gotovo siguran gol. Tottenham je do tri boda stigao u 71. minuti kada je Lamela asistirao Min Sonu, a ovaj mirno zabio za vodstvo gostiju, a isti rezultat ostao je i do kraja utakmice, iako je južnokorejski reprezentativac dvije minute kasnije mogao još jednom zabiti.

Liga prvaka, skupina E

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

CSKA Moskva0:1Tottenham
Monaco1:1Bayer Leverkusen
1Monaco 69:7+211
2Bayer Leverkusen 68:4+410
3Tottenham 66:607
4CSKA Moskva 65:11-63

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik28.09.2016. u 08:29
    koja golčina Glika
    Obrisan korisnik