Liga prvaka, skupina H, 2. kolo, 27.09.2016, 20:45 h
Sevilla
Sevilla 1:0 Lyon
Lyon

VIDEO: Sevilli dovoljan jedan pogodak za važnu pobjedu protiv Lyona

Branimir Korać • utorak, 27.09.2016.
VIDEO: Sevilli dovoljan jedan pogodak za važnu pobjedu protiv Lyona
Foto: EPA

U drugom susretu Dinamove skupine Sevilla je na svom travnjaku svladala Lyon i tako je još više na važnosti dobio remi protiv Juventusa. Strijelac u pobjedi 1:0 bio je Ben Yedder početkom drugog dijela...

Nakon što je čiste mreže napustila Torino, Sevilla je na svom travnjaku tražila potvrdu tog dobrog rezultata, a protivnik joj je bio Dinamov krvnik iz prvog kola Lyon. U odnosu na taj susret Lyon je imao na raspolaganju Fekira, ali i dalje je nedostajao Lacazette što je priličan hendikep za ovu momčad.

Za razliku od torinskog susreta gdje se odlučila na obranu i čuvanje "nule", Sevilla je u ovom susretu bila ambicioznija, tražila je pogodak i imala je više od igre. U konačnici jedan je bio dovoljan za sva tri boda. Moglo ih je biti i više, ali i Lyon je imao svoje prilike stoga domaćini nemaju razloga za nezadovoljstvo.

Da to neće biti tako jednostavan posao, domaćin je saznao vrlo brzo. Već u 11. minuti obrana Seville nije dobro reagirala i umalo je kažnjena, opalio je Fekir, ali lopta je pogodila gredu.

15 minuta kasnije Lyon je još jednom zaprijetio i to preko vrlo opasnog Maximea Corneta koji je došao pred Rica i imao veliku priliku za vodstvo, ali Sevillin vratar odlično je obranio njegov pokušaj.

U drugom poluvremenu vrlo brzo viđen je prvi i jedini pogodak. U 53. minuti Lopes je odletio u prazno, Vietto vratio loptu u sredinu gdje Wissem Ben Yedder lakoćom pogađa praznu mrežu.

Vrlo brzo Lyon je imao priliku poništiti taj pogodak, Corentin Tolisso je dobro pucao, ali Rico je bio raspoložen u ovom susretu i nije dopustio poravnanje.

20 minuta prije kraja Sevilla propušta priliku koja ju je mogla skupo stajati. Dosuđen je kazneni udarac nakon prekršaja Gaspara u 16 metara, pucao je Vietto, ali vrlo loše preko gola.

Lyon je to mogao kazniti preko Tolissa koji 15 minuta prije kraja odlično puca, ali lopta još jednom pogađa gredu.

Ostalo je 1:0 za Sevillu koja je sljedeći Dinamov protivnik u Ligi prvaka dok Lyon igra protiv Juventusa.

Liga prvaka, skupina H

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Dinamo0:4Juventus
Sevilla1:0Lyon
1Juventus 611:2+914
2Sevilla 67:3+411
3Lyon 65:3+28
4Dinamo 60:15-150

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!