Nogomet

VIDEO: City se tri puta vraćao protiv Celtica, slavlje Barcelone nakon preokreta

Filip Martinović • srijeda, 28.09.2016.
VIDEO: City se tri puta vraćao protiv Celtica, slavlje Barcelone nakon preokreta
Foto: EPA

Večeras su odigrane i utakmice grupe C Lige prvaka. Španjolsko prvak Barcelona preokretom je svladala Borussiu Monchegladbach rezultatom 1:2, golove su postigli Arda Turan i Pique, dok je za domaće zabio Hazard. Ivan Rakitić u igri je proveo 60 minuta. U drugoj utakmici dana viđeno je čak šest pogodaka, Celtic i Manchester City podijelili su bodove (3:3).

Borussia (M) - Barcelona 1:2

Prvo poluvrijeme igrački je pripalo Barceloni, prijetili su nekoliko puta preko Suareza, ali su ipak domaći otišli na odmor s golom prednosti. Zaprijetila je Barca u 12., dobru je loptu u šesnestercu primio Suarez, sjajno potegnuo lijevom nogom, a lopta je prohujala pokraj desne stative. Novu priliku imao je Suarez u 21. minuti, nije bio sebičan pa je pokušao uposliti Paco Alcacera, ali je domaća obrana uspjela počistiti u zadnji tren. Novi pokušaj gostiju u 23. minuti, pucao je naš Rakitić, a Sommer je vrhovima prstiju odbio u korner.

Borussia je povela u 34. minuti, domaći su potegnuli kontru, Dahoud je obavio veliki dio posla asisitiravši Hazardu kojem nije bilo teško zabiti za 1:0.

U 39. minuti opet je zaprijetila Barca, opet je zaprijetio Suarez. Urugvajac je pucao iz voleja nakon sjajnog ubaćaja Rakitića, ali je Sommer uspio obraniti.

Prva prijetnja u drugom dijelu viđena je u 65. minuti kada su Katlaonci i izjednačili. Busquets je uposlio Neymara koji je fantastično pronašao Ardu Turana, a Turčin je loptu zakucao pod prečku. Barcelona je do preokreta stigla u 73. minuti, Neymar je ubacio za Suareza čiji je udarac obranio Sommer, no odbijanac u mrežu uspjeva poslati Gerard Pique.

Arda Turan dobro je zaprijetio u 77. minuti kada je pokušao lobovati švicarskog golmana, ali je on ipak vrhovima prstiju odbio u korner.

Celtic - Manchester City 3:3

Zanimljivu utakmicu gledali smo na Celtic Parku, a viđeno je čak šest golova. Odlično je Celtic otvorio utakmicu i već u 3. minuti poveo pogotkom Mousse Dembelea nakon lijepe akcije koju su odigrali domaći. U šestoj je minuti Celtic mogao opet zabiti, opalio je Kolo Toure, ali je Claudio Bravo odlično reagirao na taj pokušaj.

City je na 1:1 poravnao u 12. minuti nakon što se lopta u kaznenom prostoru odbila do Fernandinha koji je neometano zabio. Nije se dugo čekalo na novo vodstvo domaćih, Tierney je ubacio s lijeve strane, a Sterling je klizećim startom pogodio vlasistu mrežu želeći izbiti loptu u korner. Sterling se iskupio već nakon osam minuta, asistirao je Silva a Sterling je napravio sjajan posao u šesnestercu te na kraju pogodio mrežu Gordona.

Tek što je krenulo drugo poluvrijeme, Celtic je opet poveo, bilo je 3:2. Tierney je opet ubacio s lijeve strane, ovog puta nije pogodio Sterling nego Dembele, i to po drugi put na utakmici. Manchester City je opet ekspresno reagirao, u 55. minuti Španjolac Nolito zakucava loptu u mrežu domaćih nakon odbijene lopte. Do kraja utakmice City je imao dvije situacije u kojima je mogao preokrenuti rezultat, ali su bodovi ipak podijeljeni.

Liga prvaka, skupina C

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Borussia M.1:2Barcelona
Celtic3:3Manchester City
1Barcelona 620:3+1715
2Manchester City 611:10+19
3Borussia M. 65:12-75
4Celtic 65:16-113

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik29.09.2016. u 14:08
    kad vjeruješ sve moreš
    Obrisan korisnik
  • Novi lik29.09.2016. u 09:21
    respekt! za Celtic. Steta da nisu egotripa maznuli.Nije dovoljno zalizat frizuru i trckarat po Maximiru
    Novi lik
  • qvestor29.09.2016. u 07:34
    Po ćemu je Celtic bolji od Dinama i po ćemu je Škotska liga bolja od HNL-a? samo po tome što tamo igrači igraju sa srcem za svoj klub a ne razmišljaju kako se u najkraćem mogućem roku dobro prodati
    qvestor