Nogomet

VIDEO: Uvjerljivi Madriđani protiv Legije, Borussia slavila u gostima

Mihaela Bradovski • srijeda, 19.10.2016.
VIDEO: Uvjerljivi Madriđani protiv Legije, Borussia slavila u gostima
Foto: EPA

Borussia Dortmund i Real Madrid upisali su pobjede u trećem kolu u svojoj skupini, Madriđani su bili uvjerljivi protiv Legije dok je Borussia slavila u Portugalu...

Sporting - Borussia Dortmund 1:2

Zanimljivo je bilo u Lisabonu gdje je Borussia Dortmund gostovala kod Sportinga i uzela pobjedu 2:1. Gosti su odigrali vrlo dobru utakmicu, a oba gola postigli su još u prvom poluvremenu.

Već u devetoj minuti sjajan potez Aubameyanga koji je pobjegao Semedu nakon dodavanja Götzea i onda lijepo prebacio istrčalog Ruija Patricija.

U završnici prvog poluvremena krasan pogodak mladog Juliana Weigla. 21-godišnji veznjak gostiju krasno je pucao s ruba kaznenog prostora, pogodio je donji kut i povisio prednost Borussije.

U drugom dijelu Sporting je pokušavao nešto napraviti i uspio je u 67. minuti doći do poravnanja. Dosuđen je indirekt u kaznenom prostoru gostiju, izveo ga je Bruno Cesar koji je pucao po sredini s desetak metara i smanjio na 2:1.

Priliku da riješi susret imao je Christian Pulišić koji je 15 minuta prije kraja dobrim udarcem pogodio gredu. Prije toga domaćin je propustio neke dobre prilike, posebice blizu pogotka bio je kada je Bas Dost odlično pucao glavom, ali malo pokraj vratnice.

Real Madrid - Legia 5:1

Real Madrid bez Modrića i Ramosa bez problema obračunao se s Legijom. U otvorenom susretu domaćin je slavio s 5:1, a Mateo Kovačić dobio je priliku u zadnjih deset minuta umjesto Asensija.

Madriđani su do vodstva stigli u 16. minuti pogotkom Garetha Balea, a lako je do tada mogao biti u minusu. Gosti su igrali hrabro i imali su veliku priliku kada je neposredno prije gola Balea, Odjidja-Ofoe pogodio vratnicu.

Svega tri minute nakon Baleovog pogotka, Real Madrid sretno podiže prednost. Pucao je Marcelo, lopta je pogodila Jodlowieca i odbila se u gol.

Uzbuđenja su se nastavila nizati kao na traci i i 22. minuti Danilo radi glup prekršaj u svojem kaznenom prostoru i Legia dobiva kazneni udarac. Rutinski ga je u pogodak pretvorio Radović.

Na odmor se ipak otišlo s dva gola prednosti za domaćina zahvaljujući golu Asensija u 37. minuti nakon čega je Legia ipak pala i u drugom dijelu Madriđani su imali bolje prilike i povećali prednost.

Konačnih 5:1 postavili su Lucas Vasquez nakon odličnog kontranapada i Alvaro Morata poslije krasne asistencije Cristiana Ronalda.

Liga prvaka, skupina F

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Sporting1:2Borussia D.
Real Madrid5:1Legia Varšava
1Borussia D. 621:9+1214
2Real Madrid 616:10+612
3Legia Varšava 69:24-154
4Sporting 65:8-33

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!

Liga prvaka, skupina F

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Sporting1:2Borussia D.
Real Madrid5:1Legia Varšava
1Borussia D. 621:9+1214
2Real Madrid 616:10+612
3Legia Varšava 69:24-154
4Sporting 65:8-33

Izdvojeno