Nogomet

VIDEO: Bešiktaš i Benfica u gostima do pobjede, Napoli ostao na vrhu

Branimir Korać • srijeda, 19.10.2016.
VIDEO: Bešiktaš i Benfica u gostima do pobjede, Napoli ostao na vrhu
Foto: EPA

U skupini B Lige prvaka uspješni su bili gosti, Benfica je slavila kod kijevskog Dinama dok je Napoli na svom travnjaku izgubio od Bešiktaša...

Napoli - Bešiktaš 2:3

Napoli je upisao neočekivani poraz, na svom travnjaku izgubio je od Bešiktaša s 3:2. Pobjedu gostima donio je Aboubakar golom u 86. minuti susreta.

Unatoč ovom pobjedu Napoli je ostao vodeći na ljestvici, a slijedi ga upravo Bešiktaš koji je nakon dva remija stigao do prve pobjede.

Već u 12. minuti Bešiktaš je stigao do vodstva nakon što je Ricardo Quaresma ubacio u peterac za Adriana koji bez problema iz blizine zabija.

Napoli je bio bolji i tražio je pogodak, nanizao je nekoliko prilika, posebno je prijetio Mertens, a nakon nekoliko promašaja, u 30. minuti napokon je poravnao nakon dodavanja Callejona.

Međutim, gosti ipak odnose prednost na odmor. Domaćoj obrani pobjegao je Aboubakar koji lakoćom zabija za novo vodstvo Turaka.

U drugom poluvremenu vrlo brzo velika prilika za domaćina. Fabri je nepotrebno pomeo Mertensa u 16 metara, dosuđen je kazneni udarac, ali Fabri odlično brani pokušaj Insignea.

Novi kazneni udarac za domaćina ipak je urodio pogotkom. Ponovno je srušen Mertens, ovaj put penal izvodi Gabbiadini i zabija za 2:2.

U završnici susreta gosti su po treći put poveli i golom Aboubakara osigurali pobjedu iz vrlo dvojbene situacije koja je mirisala na zaleđe.

Dinamo Kijev - Benfica 0:2

Benfica je uzela sva tri boda na gostovanju u Kijevu gdje je bila bolja od Dinama s 2:0. Domagoj Vida u domaćem sastavu odradio je svih 90 minuta.

Već sam početak susreta bio je koban za Kijevljane, gostima je trebalo samo devet minuta da dođu dio vodstva. Antunes je napravio kazneni udarac koji u pogodak pretvara Eduardo Salvio.

U drugom dijelu Portugalci su povećali prednost i osigurali sva tri boda golom u 65. minuti koji je postigao Franco Emanuel Cervi.

Pokušaji Dinama za povratkom u susret bili su neuspješni Benfica je održavala prednost i upisala veliku pobjedu.

Liga prvaka, skupina B

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Napoli2:3Bešiktaš
Dynamo Kijev0:2Benfica
1Napoli 611:8+311
2Benfica 610:1008
3Bešiktaš 69:14-57
4Dynamo Kijev 68:6+25

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!