Nogomet

VIDEO: Arsenal i PSG uvjerljivim pobjedama ostali na vrhu

Branimir Korać • srijeda, 19.10.2016.
VIDEO: Arsenal i PSG uvjerljivim pobjedama ostali na vrhu
Foto: EPA

Očekivane domaće pobjede upisali su Arsenal i PSG koji su bili bolji od Ludogoreca sa 6:0 odnosno Basela 3:0 te tako opravdali status favorita...

Arsenal - Ludogorec 6:0

Ludogorec se hrabro postavio u Londonu, ali i primio šest golova od Arsenala. Domaćin je napunio mrežu gostiju i uz tri gola Mesuta Özila upisao je pobjedu 6:0.

Nakon što je u 12. minuti stigao do vodstva pogotkom Alexisa Sancheza, Arsenal je imao lagan posao. Bugari su nešto pokušavali i tražili prilike za pogodak, ali su otvorili dosta prostora domaćinu i nije im bilo spasa.

U završnici prvog dijela Arsenal je došao i do drugog pogotka, ovaj put strijelac je bio Theo Walcott nakon čega je bilo jasno da su gosti osuđeni na pogodak.

U drugom poluvremenu Bugari su primali pogotke kao na traci, Wengerova momčad postigla ih je četiri i na kraju je završilo čak 6:0 za Londončane. Nove pogotke postigli su Oxlade-Chamberlain te njemački veznjak tri.

Ovom pobjedom Arsenal je učvrstio vodeću poziciju u skupini A.

PSG - Basel 3:0

Parižani prate Arsenal i oni su također na sedam bodova. Novu pobjedu upisali su na domaćem terenu protiv Basela kojeg su svladali bez problema s 3:0.

Francuski prvak bio je bolji protivnik i zasluženo je uzeo sva tri boda uz jedan pogodak u prvom i još dva u drugom poluvremenu.

Nakon nekoliko promašaja, prvi pogodak stigao je u 40. minuti kada Angel di Maria dovodi domaćina u vodstvo.

U drugom dijelu nastavilo je uz bolju igru PSG-a koji je i dalje stvarao prilike, a na drugi pogodak čekalo se do 62. minute kada je Lucas Moura dobro reagirao na odbijenu loptu i zabio za 2:0.

Do kraja susreta igralo se mirnije iako je bilo ponešto prilika na obje strane, a treći pogodak postigli su ipak Parižani i to u sudačkoj nadoknadi preko Edinsona Cavanija iz kaznenog udarca.

Liga prvaka, skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Arsenal6:0Ludogorec Razgrad
PSG3:0Basel
1Arsenal 618:6+1214
2PSG 613:7+612
3Ludogorec Razgrad 66:15-93
4Basel 63:12-92

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!