Nogomet

VIDEO: De Boer pronašao recept za pobjede, Villarreal spasio 0:2

Dario Dodić • četvrtak, 20.10.2016.
VIDEO: De Boer pronašao recept za pobjede, Villarreal spasio 0:2
Foto: EPA

Nogometaši Intera napokon su u trećem kolu Europske lige došli do prvih bodova minimalnom pobjedom nad Southamptonom. Villarreal je spasio 0:2, Sparta je uzela sva tri boda kod Hapoela, dok su Steaua i Zürich remizirali...

Skupina K

Inter - Southampton 1:0

Tablica

1. Sparta Prag 6
2. Southampton 4
3. Hapoel Be'er Sheva 4

4. Inter 3

Interu i Ronaldu de Boeru dvoboj sa Southamptonom bio je na neki način biti ili ne biti. Interu bi poraz značio vjerojatni oproštaj od Europe, dok bi De Boeru značio u najmanju ruku nestabilnu stolicu. Pod rezultatskim pritiskom nizozemski se strateg odlučio za defanzivnu igru u prvom dijelu. Veseli što je nakon dugog hlađenja priliku od prve minute dobio Marcelo Brozović, ali Nizozemac vjerojatno ima nisko postavljenu kvotu Hrvata u prvom sastavu pa je na klupi ostao Ivan Perišić.

Nije to izgledalo dobro za Inter. Dobar dio prvog dijela nisu ozbiljnije prijetili golu Southamptona dok su gosti iz Engleske imali odlične prilike za poneki pogodak u prvih 45 minuta. Raspoloženi Tadić bio je neriješiva enigma za Interove braniče, no solidni Handanović i neraspoloženi napadači Southamptona Rodriguez i Long pobrinuli su se da se na odmor ode netaknutih mreža.

Inter se ipak budi u drugom dijelu i posvećuje se više napadu, što je urodilo plodom u 67. minuti kada je Santon prošao po lijevoj strani, gurnuo prizemnu loptu u sredinu gdje dolazi do Candreve koji lijevom nogom skida paučinu i dovodi u vodstvo Inter.

Iako je slabije ušao u susret, s protekom vremena Brozović je bio sve bolji, bio je rastrčan i odlično razigravao suigrače, do 77. minute kada je zbog grubog starta dobio drugi žuti, odnosno crveni karton i pokvario sve dobro dotad napravljeno. Na njegovu sreću fantastični Handanović nije dopustio Southamptonu izjednačenje iako su imali nekoliko sjajnih pokušaja, ali De Boeru sigurno neće biti drago što je Brozović u prvom susretu nakon tolike pauze zaslužio isključenje. Ivan Perišić odigrao je tek posljednjih pet minuta, bez značajnijeg učinka.

Hapoel Be'er Sheva - Sparta Prag 0:1

Niti druga utakmica u skupini K nije ponudila golove u prvih 45 minuta, a slično kao i u dvoboju Intera i Southamptona slavila je ekipa koja se veći dio susreta branila. Sudac Ivan Bebek nije imao težak posao, a nije se naradio niti domaći vratar Goresh, iako je jednom kapitulirao. Hapoel Be'er Sheva je napadala, Sparta se branila, i to uspješno.

Triput su domaćini opasno prijetili u prvom dijelu, no Hobana je zaustavila greda u 22., a vratar Koubek deset minuta kasnije, a isti je ishod bio i nakon pokušaja Nwakaemea, vrlo dobar udarac obranio je češki vratar. Ništa se nije promijenilo niti u drugom dijelu, osim činjenice da je iz jedine prave prilike Matej Pulkrab 20 minuta prije kraja donio sva tri boda gostima iz Praga.

Skupina L

Osmanlispor - Villarreal 2:2

Tablica

1. Villarreal 5
2. Osmanlispor 4
3. Zürich 4
4. Steaua 2

Sjajnu utakmicu odigrali su Osmanlispor i Villarreal u skupini L, na kraju završava najpoštenije, 2:2. Prvo je poluvrijeme definitivno pripalo domaćinima koji su dvama pogocima Rusescua u razmaku od samo minute došli do velikih 2:0.

Drugi dio pripao je gostima, ali uz veliku pomoć Guvena, koji je u 53. minuti skrivio jedanaesterac za Villarreal i dobio crveni karton. Ipak, Borreov udarac s 11 metara brani Arikan i odbija u korner, ali nakon kornera Žuta podmornica ipak smanjuje na 2:1 pogotkom N'Diayea. Konačnih 2:2 postavio je Pato u 74. minuti nakon lijepe kombinacije Villarreala.

Steaua - Zürich 1:1

U drugom susretu u skupini L Steaua je na svom travnjaku remizirala s Zürichom. Nakon što su mreže mirovale u prvom dijelu povela je Steaua nakon lijepe akcije koju je završio Bojan Golubović, a domaće je tribine rastužio Moussa Kone četiri minute prije kraja.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!