Nogomet

VIDEO: Bayern i Atletico pobjedama potvrdili prolazak skupine

Dario Dodić • utorak, 01.11.2016.
VIDEO: Bayern i Atletico pobjedama potvrdili prolazak skupine
Foto: EPA

Nogometaši Bayerna i Atletico Madrida istovjetnim su rezultatima osigurali prolazak skupine D Lige prvaka. Bayern je u gostima s 2:1 svladao PSV, dok je Atletico u Madridu bio bolji od Rostova uz vrlo dobar nastup Šime Vrsaljka...

Atletico Madrid - Rostov 2:1

Nogometaši Rostova prva su momčad koja je u četiri kola Lige prvaka zatresla mrežu Atletico Madrida. Pothvat je to koji im nije previše uljepšao večer, Atletico je kasno u sudačkoj nadoknadi došao do pobjede 2:1 kojom su potvrdili ono što je bilo i više nego očito i prije večerašnjih ogleda, Atletico je osigurao prolazak skupine.

Gotovo sve se važno spomena dogodilo u prvih pola sata igre. Sjajni napadački dvojac Atletica Carrasco - Griezmann donio je vodstvo domaćem sastavu, Carrasco je poslao visoku loptu u šesnaesterac gostiju, Azmoun ju je nezgodno glavom prebacio do Griezmanna koji iz okreta pogađa lijeve rašlje gostujućeg gola.

Slavlje domaćina trajalo je tek dvije minute. U 30. minuti lijepu su kontru povukli gosti, Azmoun je iskoristio dodavanje Poloza i lijepo matirao Oblaka te se iskupio za pogrešku kod vodećeg pogotka Atletica.

Mogao je Atletico u nekoliko navrata doći do sva tri boda, prijetio je Torres nakon ubacivanja Vrsaljka, blizu pogotku bio je i Koke, a u sudačkoj nadoknadi upravo je Vrsaljko bio blizu pobjedničkog pogotka, no mreža Rostova nije se zatresla. Kada se već činilo da će susret završiti podjelom bodova ukazao se ponovno sjajni Griezmann i kasno u sudačkoj nadoknadi donio zasluženu pobjedu Atleticu.

Šime Vrsaljko odigrao je svih 90 minuta za Atletico, pružio je vrlo dobru partiju kojom će, nadamo se, osigurati veću minutažu u nastavku sezone.

PSV - Bayern München 1:2

Bayern je, kao i Atletico, pobjedom osigurao prolazak skupine, jedino nam u posljednja dva kola preostaje saznati tko će proći dalje kao pobjednik skupine i tko će u dvoboju PSV-a i Rostova osigurati prolaz u Europsku ligu.

PSV se nadao da će to biti oni kada su u 14. minuti poveli. Nakon ubačaja s desne strane glavom je pucao Propper, Neuer je odbio njegov udarac, ali samo do natrčalog Ariasa koji posprema loptu u mrežu. Mora se reći da je PSV poveo iz nedozvoljene pozicije, u trenutku kada je Propper uputio udarac prema golu Arias je bio u zaleđu, no linijski sudac to nije vidio.

Prije, ali i poslije gola, sve se zapravo svodilo na silne prilike Bavaraca pa je bilo pitanje vremena kada će Bayern do izjednačenja. Vodstvo domaćina trajalo je nešto više od pola sata kada je Guardado igrao rukom u kaznenom prostoru PSV-a, a Lewandowski zabio iz jedanaesterca.

Tek 15-ak minuta prije kraja Bayern je uspio slomiti domaćine, igrala se 74. minuta kada je Alaba s lijeve strane proigrao Lewandowskog koji bez problema zabija svoj drugi gol za konačnih 1:2.

Liga prvaka, skupina D

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

Atlético Madrid2:1Rostov
PSV Eindhoven1:2Bayern
1Atlético Madrid 67:2+515
2Bayern 614:6+812
3Rostov 66:12-65
4PSV Eindhoven 64:11-72

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!