Nogomet

VIDEO: Subašić čiste mreže, Monaco pitanje pobjednika riješio u prvom dijelu

Mihaela Bradovski • srijeda, 02.11.2016.
VIDEO: Subašić čiste mreže, Monaco pitanje pobjednika riješio u prvom dijelu
Foto: EPA

U skupini E pobjede su upisali Monaco i Bayer. Monaco je na svom stadionu s 3:0 svladao moskovski CSKA dok je Bayer u Londonu bio bolji od Tottenhama...

Monaco - CSKA Moskva 3:0

Monaco je na vrhu skupine E nakon što je u sjajnom nastupu visoko svladao moskovski CSKA s 3:0. Moskovljani su već do poluvremena bili u visokom zaostatku i pomirili su se s porazom.

Briljirao je Radamel Falcao koji je postigao dva pogotka i polako se vraća nakon još jednog odsustva zbog ozljede. Danijel Subašić u prvom poluvremenu imao je dvije dobre obrane dok u ostatku dvoboja nije imao previše posla.

U 13. minuti Monaco je stigao do prednosti nakon loše reakcije gostujuće obrane, lopta je ubačena u 16 metara gdje je Valere Germain dobio duel s Igorom Akinfejevim te je postigao pogodak.

Odmah nakon toga uzvratili su Moskovljani, Tošić je pucao izvana, ali Subašić je bio na mjestu. Još jednom Subašić je spašavao i to u 25. minuti kada je odlično reagirao nakon pokušaja Strandberga.

U nastavku poluvremena sve je bilo u znaku Monaca koji postiže dva pogotka, oba puta strijelac je bio Falcao, čime rješava pitanje pobjednika. Oba gola postigao je nakon kontranapada, prvi na dodavanje Mendyja, a drugi na asistenciju Germaina.

U drugom dijelu Monaco je mogao i povećati prednost, imao je nekoliko dobrih situacija, ali lopta nije htjela u gol i ostalo je ionako visokih 3:0 za domaćina. Nesretni Akinfejev 41 uzastopnu utakmicu u Ligi prvaka završava s barem jednim primljenim pogotkom.

Tottenham - Bayer Leverkusen 0:1

Bayer odnosi sva tri boda s gostovanja u Londonu gdje je bio bolji od Tottenhama 1:0. Domaćinu je presudio Slovenac Kevin Kampl koji je postigao jedini pogodak na susretu.

U inače izjednačenom dvoboju na taj pogodak čekalo se do 65. minute kada je Kampl spretno reagirao u 16 metara i poslao loptu u mrežu Huga Llorisa.

U prvom dijelu na svakoj strani viđena je po jedna značajnija prilika, ali Eriksen i Chicharito nisu ih iskoristili da bi u drugom poluvremenu ipak bilo nešto više akcije.

Tottenham je u 53. minuti ponovno preko Eriksena mogao do vodstva, prijetio je i Kyle Walker, ali na kraju je do pogotka ipak stigao Bayer.

U završnici susreta domaćin je ponovno pritisnuo, Eric Dier bio je udaljen od pogodaka svega nekoliko centimetara, međutim greda je zaustavila njegov pokušaj. Odmah nakon njega priliku je imao i Davies, također nije zabio i gosti odnose puni plijen.

Tin Jedvaj odgledao je cijelu utakmicu s klupe.

Liga prvaka, skupina E

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

Monaco3:0CSKA Moskva
Tottenham0:1Bayer Leverkusen
1Monaco 69:7+211
2Bayer Leverkusen 68:4+410
3Tottenham 66:607
4CSKA Moskva 65:11-63

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!