Nogomet

VIDEO: Porto prestigao Kopenhagen, miroljubivo u Danskoj

Dario Dodić • srijeda, 02.11.2016.
VIDEO: Porto prestigao Kopenhagen, miroljubivo u Danskoj
Foto: EPA

U skupini G Lige prvaka mreže se baš i nisu previše tresle, u Kopenhagenu su istoimeni domaćin i Leicester odigrali miroljubivih 0:0, dok je Porto s minimalnih 1:0 bio bolji od Club Bruggea...

Kopenhagen - Leicester 0:0

Nepravedno bi bilo reći da su Kopenhagen i Leicester odigrali dosadnu utakmicu, za izostanak golova prvenstveno treba kriviti Leicesterovu čvrstu obranu i domaće napadače koji nisu bili precizni večeras.

Sukladno potrebama za prolazak skupine Kopenhagen je imao inicijativu i trudio se postići pogodak dok su se aktualni prvaci Engleske trudili sačuvati mrežu netaknutom. Pokušavali su domaći igrači, uputili su čak 20 udaraca na gol Leicestera, ali samo dva su udarca išla u okvir što dovoljno govori o raspoloženosti napadača Kopenhagena.

Ipak, mogao je u nekoliko navrata domaćin doći do sva tri boda, prijetili su Santander i Verbič, ali bezuspješno, a posebno valja istaknuti dobar udarac Corneliusa u posljednjim minutama, ali gostujući vratar Kasper Schmeichel odlično je obranio i sačuvao svoju mrežu.

Ovaj rezultat ipak više na ruku ide gostima iz Engleske koji su jednom nogom prošli skupinu, dok je Kopenhagen sada u težoj situaciji s obzirom da ih je Porto preskočio i zasjeo na drugo mjesto.

Porto - Club Brugge 1:0

Za razliku od utakmice u Kopenhagenu, navijači u Portu barem su vidjeli pogodak, ali i zanimljiviju utakmicu u kojoj su obje momčadi igrale prilično otvoreno.

Prvi je prijetio Club Brugge preko Wesleyja, a nakon toga bude se domaćini. Felipe i Telles bili su blizu, ali tek je Andre Silva krajem prvog poluvremena donio vodstvo Portu. S lijeve je strane izveo korner Telles, glavom je na petercu tukao Silva, lopta je na putu do mreže dirala jednog gostujućeg braniča i prevarila Butellea za 1:0.

Club Brugge, koji dosad nije ubilježio niti boda, a tek jedan postignuti gol, tražio je izjednačenje, imao je i Porto nekoliko solidnih prilika, ali mreže su mirovale. Belgijci još uvijek imaju teoretske šanse doći do Europske lige, ali taj će pothvat biti vrlo težak.

Liga prvaka, skupina G

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

København0:0Leicester City
Porto1:0Club Brugge
1Leicester City 67:6+113
2Porto 69:3+611
3København 67:2+59
4Club Brugge 62:14-120

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!

Liga prvaka, skupina G

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

København0:0Leicester City
Porto1:0Club Brugge
1Leicester City 67:6+113
2Porto 69:3+611
3København 67:2+59
4Club Brugge 62:14-120

Izdvojeno