Nogomet

VIDEO: Mateo Kovačić lijepim golom spasio Real Madrid u gostima kod Legije

Niko Rukavina • srijeda, 02.11.2016.
VIDEO: Mateo Kovačić lijepim golom spasio Real Madrid u gostima kod Legije
Foto: EPA

Legia i Real Madrid remizirali su na praznom stadionu u Varšavi u sjajnoj utakmici na kojoj je palo šest fantastičnih pogodaka i u kojoj je Legia pet minuta prije kraja imala minimalnu prednost. Borussia Dortmund s minimalnih 1:0 pobijedila je Sporting i ostala je sama na čelu ljestvice.

Legia Varšava – Real Madrid 3:3

Nakon teškog domaćeg poraza u prvom kolu protiv Borussije iz Dortmunda (0:6), Legia je utakmicu protiv Reala morala odigrati pred praznim tribinama zbog neprimjerenog ponašanja njihovih ultrasa u prvom kolu. No, unatoč praznim tribinama, vodstvu Real Madrida od 2:0 i brojnim propuštenim šansama madridskog sastava, Legia je u nastavku stigla do preokreta, da bi pet minuta prije kraja bod Realu donio Mateo Kovačić.

Zinedine Zidane na teren je izveo ofenzivnu postavu s Karimom Benzemom i Alvarom Moratom u samom vrhu napada i Cristianom Ronaldom i Garethom Baleom na krilnim ofenzivnim pozicijama. U prvih 11 mjesto je našao i Kovačić koji u posljednje vrijeme igra jako dobro za Los Blancose.

Real Madrid je došao u prednost već u prvoj minuti. C. Ronaldo je glavom produžio loptu do Balea koji volejčinom neobranjivo pogađa same rašlje Malarzovog gola. Real je nastavio s dominacijom i šanse su stvarali preko Raphaela Varanea, Benzeme, Balea i Ronalda.

Drugi pogodak na utakmici Madriđani su zabili u 35. Bale se ovaj puta našao u ulozi asistenta i uposlio je Benzemu koji snažnim udarcem neobranjivo pogađa za 2:0 svoje momčadi. Nedugo nakon pogotka opasno je zaprijetio Ronaldo, no umjesto trećeg gola Reala, pogodak je zabila Legia.

Vadis Odjidja-Ofoe napravio je pomutnju u Realovoj obrani i topovskim udarcem neobranjivo pogodio za smanjenje vodstva Kraljeva.

Na početku nastavka prilike za Real propustili su Bale, Ronaldo i Kovačić, a u 58. Legia je došla do neočekivanog izjednačenja. Još jedan fantastični pogodak na utakmici djelo je Miroslava Radovića koji je sjajnim udarcem s ruba kaznenog prostora neobranjivo matirao Keylora Navasa.

Nakon primljenog pogotka Real je nastavio s ofenzivom i nevjerojatno je što su sve do kraja utakmice propustili realizirati Ronaldo, Bale i društvo. No, umjesto da zabiju, Madriđani su opet primili pogodak. Seriju sjajnih golova nastavio je Thibault Moulin lijepim pogotkom od stative.

Ipak bod Realu donio je Kovačić dvije minute kasnije, još jednim lijepim pogotkom na utakmici.

Borussia Dortmund – Sporting Lisabon 1:0

Borussia Dortmund pobijedila je Sporting na domaćem terenu s minimalnih 1:0 i zbog kiksa Real Madrida na gostovanju kod Legije u Varšavi na prvom mjestu ima dva boda prednosti ispred madridskog sastava

Domaćini su vođeni pjesmom "Žutog zida" bolje ušli u utakmicu i poveli su u ranoj fazi preko Adriana Ramosa. U 12. minuti utakmice Matthias Ginter centrirao je u šesnaesterac, a kolumbijski napadač glavom neobranjivo pogađa za vodstvo svoje momčadi.

Do kraja poluvremena Borussia je bila bolja momčad i u dva navrata je bila blizu drugom pogotku, dok je Sporting svoju najveću prigodu imao u 27. kada je pokušaj Gelsona Martinsa spriječio Roman Burki.

U nastavku utakmice Borussia je kontrolirala posjed lopte, no opasniji su bili Portugalci. Dortmunđani se bude tek u 76. kada je Andre Schurrle iz slobodnjaka pucao malo kraj gola. Minutu kasnije, blizu izjednačenju bio je Sporting, no Bryan Ruiz nije uspio realizirati veliku prigodu.ž

Do kraja utakmice Borussia je uspjela sačuvati minimalnu prednost i dva kola prije kraja osigurala je nastup u drugom krugu. U sljedećem kolu Borussia gostuje kod Legije, a Sporting na domaćem terenu dočekuje Real Madrid.

Liga prvaka, skupina F

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

Borussia D.1:0Sporting
Legia Varšava3:3Real Madrid
1Borussia D. 621:9+1214
2Real Madrid 616:10+612
3Legia Varšava 69:24-154
4Sporting 65:8-33

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • narada10803.11.2016. u 00:20
    haha, „prazne tribine": to me jako me podsječa na neke od Dinamovih utakmica ;-) Bez obzira na to, Legia je jako dobro odigrala, u 83. min. je veliki Real bio na tlu, više radi spostvene neozboljenosti nego zbog neke velike pretnje domaćina. Gol Kovačića dobro pripremljen (i onaj asist za... [više na forumu]
    narada108

Liga prvaka, skupina F

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

Borussia D.1:0Sporting
Legia Varšava3:3Real Madrid
1Borussia D. 621:9+1214
2Real Madrid 616:10+612
3Legia Varšava 69:24-154
4Sporting 65:8-33

Izdvojeno