Košarka

Lakersi poslali Ivicu Zupca u NBDL, u konkurenciji za nastup već protiv Rio Grandea

Branimir Korać • srijeda, 16.11.2016.
Lakersi poslali Ivicu Zupca u NBDL, u konkurenciji za nastup već protiv Rio Grandea
Foto: FaH

Očekivan potez povukli su Los Angeles Lakersi, nešto što se spominjalo još od početka sezone. Hrvatski centar neko vrijeme provest će u redovima Los Angeles D-Fendersa, momčadi koja je podružnica Lakersa u razvojnoj ligi...

Ivica Zubac oduševio je u Ljetnoj ligi i Lakersi su ga zadržali na aktivnom rosteru kako bi vidjeli što mogu od njega dobiti u ovom trenutku u NBA ligi, prve minute upisao je protiv Atlanta Hawksa gdje je na drugoj strani imao Dwighta Howarda i nije razočarao. Međutim u hijerarhiji je iza Timofeja Mozgova i Tarika Blacka, a mladom igraču u ovom trenutku najvažnije su minute stoga se sve glasnije spominjalo slanje u BDL.

To se na kraju i dogodilo, Lakersi su objavili kako je Zubac proslijeđen u razvojnu momčad Los Angeles D-Fenderse gdje će ipak imati više prostora i skupljati minute. Prvi nastup očekuje se već 17. studenog protiv Rio Grande Valleyja nakon što je potvrđeno da će konkurirati već u tom susretu.

D-Fendersi su u sezonu krenuli pobjedom protiv Santa Cruz Warriorsa 116:114, a na centarskoj poziciji startao je Travis Wear koji je odradio 38 minuta i ubacio 16 poena uz devet skokova.

Wear je igrač većeg iskustva nego Zubac, nakon odrađenog sveučilišnog staža na UCLA-u proveo je jednu sezonu u dresu New York Knicksa, a prošlu sezonu odradio je u Španjolskoj igrajući za Gipuzkou iz San Sebastiana.

Inače, trener Zupcu u D-Fendersima bit će Coby Karl, sin velikog trenera Georgea Karla.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Duje7717.11.2016. u 15:50
    Ne laprdajte guys, jedan Clarkson je bio proslijeđen u d-fendere.......pa je opet do kraja sezone skupio četrdesetak utakmica uz odlične brojke.Sve ovisi o Zupčeku.
    Duje77
  • Novi lik17.11.2016. u 15:18
    volio bih da decko uspije, ali Tim Ohlbrecht je isto poslan u D-ligu i vise se nije vratio...
    Novi lik
  • raz_bojnik17.11.2016. u 10:10
    Ima pametnu savjetnicu.
    raz_bojnik
  • Obrisan korisnik17.11.2016. u 09:10
    Glavno da je on jurio u NBA s 19 godina, bez iti jedne odrađene seniorske sezone u Europi.
    Obrisan korisnik