Liga prvaka, skupina D, 5. kolo, 23.11.2016, 18:00 h
Rostov 3:2 Bayern
Bayern

VIDEO: Rostov u golijadi porazio Bayern, katastrofalna partija Boatenga

Dario Dodić • srijeda, 23.11.2016.
VIDEO: Rostov u golijadi porazio Bayern, katastrofalna partija Boatenga
Foto: EPA

Nogometaši Rostova na svom su Olimp - 2 stadionu upisali važna tri boda u borbi za Europsku ligu. U golovima bogatoj utakmici s 3:2 svladali su oslabljeni Bayern i došli na četiri boda...

Podugačka je lista ozlijeđenih igrača na koje Carlo Ancelotti nije mogao računati u ogledu Rostova i Bayerna u ranijem terminu petog kola skupine D. U sastavu zbog ozljeda nije bilo Neuera, Robbena, Comana i Vidala, a talijanski strateg odlučio je na klupi ostaviti Alabu, Xabi Alonsa, Hummelsa i Müllera.

Bayern je već izborio prolazak dalje, ostalo je tek pitanje hoće li oni ili Atletico osvojiti prvo mjesto u skupini, a nakon današnjeg poraza vrlo je blizu prvoj poziciji Atletico. Unatoč svim izostancima Bayern je imao dovoljno moćnih oružja na terenu za borbu protiv Rostova, a kada je Costa u 35. minuti doveo Bavarce u vodstvo činilo se da će Bayern i u šarenom sastavu doći do pobjede. Naime, u osam prethodnih utakmica u kojima je Douglas Costa zabio za Bayern njemački je prvak ubilježio pobjedu.

Ruska se momčad odlučila završiti Costin niz, nisu dopustili da Bayern s vodstvom ode na odmor. Poloz je presjekao krivo dodavanje Bavaraca, gurnuo u prostor za Azmouna koji lijepom fintom šalje Boatenga u prazno i smireno matira Ulreicha za 1:1.

Ludi rasplet na početku drugog poluvremena donio je po gol svakoj momčadi. Nakon što je Lahm iz lijepe prilike propustio dovesti Bayern u vodstvo, poveo je Rostov. Boateng definitivno nije imao svoj dan, izgubio je loptu, uzeo ju je Noboa i Boateng ga ruši za najstrožu kaznu. Poloz nakon asistencije realizacijom jedanaesterca dolazi i do pogotka.

Prvo vodstvo domaćina nije predugo trajalo, već nakon nekoliko minuta Ribery gura Bernata u šansu, a Španjolac zabija za 2:2. Rostovu je bod malo značio s obzirom na tek jedan osvojeni bod u prethodna četiri kola, tražili su gol za pobjedu i u 67. minuti dobili upravo to. Noboa je još jednom dokazao da je majstor za slobodne udarce, s 20-ak metara prebacio je živi zid i pogodio desni kut Bayernovog gola.

Pritiskao je Bayern u potrazi za izjednačenjem, ali Rusi su izdržali do kraja susreta i upisali važnu pobjedu u lovu na Europsku ligu.

Liga prvaka, skupina D

  • Rezultati
  • Ljestvica

5. kolo

Rostov3:2Bayern
Atlético Madrid2:0PSV Eindhoven
1Atlético Madrid 67:2+515
2Bayern 614:6+812
3Rostov 66:12-65
4PSV Eindhoven 64:11-72

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!