Liga prvaka, skupina D, 5. kolo, 23.11.2016, 20:45 h
Atlético Madrid
Atlético Madrid 2:0 PSV Eindhoven
PSV Eindhoven

VIDEO: Atletico pobjedom na Calderonu potvrdio sjajnu formu u Ligi prvaka

Dario Dodić • srijeda, 23.11.2016.
VIDEO: Atletico pobjedom na Calderonu potvrdio sjajnu formu u Ligi prvaka
Foto: EPA

Nakon što su u ranijem terminu nogometaši Bayerna poraženi od Rostova 3:2, Atletico Madridu bio je dovoljan tek bod protiv PSV-a za potvrdu prve pozicije u skupini D Lige prvaka. Ipak, izabranici Diega Simeonea pobjedom su potvrdili stopostotni učinak u Ligi prvaka...

Iako muku muče u domaćem prvenstvu igrači Atletico Madrida sjajno se osjećaju u Ligi prvaka. Iako im je bod bio dovoljan, pobjedom protiv PSV-a 2:0 na Vicente Calderonu potvrdili su sjajnu europsku formu i zadržali stopostotni učinak u skupini D. Posebno je impresivan podatak da su u pet kola primili tek jedan pogodak.

U susretu koji je Atleticu malo značio Šime Vrsaljko dobio je priliku od prve minute i solidnom igrom opravdao povjerenje Diega Simeonea. PSV-u je pobjeda trebala puno više nego domaćinima, pogotovo nakon što je Rostov iznenadio Bayern i otišao na četiri boda. Ipak, želje su jedno, realnost nešto sasvim drugo.

Izuzmemo li priliku Pereira iz prvog poluvremena Jan Oblak nije imao gotovo nikakvog posla na vratima Atletica. S druge strane, posla je imao Jeroen Zoet, ali nije se baš iskazao protiv raspoloženih Gameira i Griezmanna.

U 55. minuti poveo je Atletico, Griezmann gura u priliku Gameira, a ovaj iz teške situacije, iskosa s desne strane, milimetarski preciznim prizemnim udarcem pogađa dalji kut PSV-ovog gola pokraj nemoćnog Zoeta.

U 66. minuti sve su nedoumice razriješene, ovog puta asistent je Tiago, a konačnih 2:0 postavlja Griezmann.

Liga prvaka, skupina D

  • Rezultati
  • Ljestvica

5. kolo

Rostov3:2Bayern
Atlético Madrid2:0PSV Eindhoven
1Atlético Madrid 67:2+515
2Bayern 614:6+812
3Rostov 66:12-65
4PSV Eindhoven 64:11-72

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!