Nogomet

VIDEO: Odlična utakmica na Emiratesu okončana remijem, razočaravajuća utakmica u Sofiji

Petar Jenjić • srijeda, 23.11.2016.
VIDEO: Odlična utakmica na Emiratesu okončana remijem, razočaravajuća utakmica u Sofiji
Foto: EPA

Odigrane su i dvije utakmice petog kola Lige prvaka u skupini A, a mogli smo gledati dvije potpuno različite utakmice. Na Emiratesu je u jednoj sjajnoj utakmici Arsenal remizirao s PSG-om rezultatom 2:2, dok su u drugom susret Ludogorec i Basel odigrali bez pogodaka...

Arsenal – PSG 2:2

Dvoboj za prvo mjesto u skupini A odigran je u Londonu, gdje je Arsenal dočekao PSG. Večerašnji su domaćini u prošlom kolu upisali tek remi 1:1, dok su Parižani došli s četiri uzastopne pobjede u svim natjecanjima.

Arsene Wenger se odlučio na Oliviera Girouda umjesto Thea Walcotta, Kieran Gibbs je zamijenio Nacha Monreala u obrani, dok je Alex Iwobi zamijenio Mohameda Elnenyja. U formaciji 4-2-3-1 je izgledalo ovako: Ospina; Jenkinson, Mustafi, Koscielny, Gibbs; Coquelin, Ramsey; Alexis, Ozil, Iwobi; Giroud.

S druge je strane već poznata priča o Sergeu Aurieru, kojem je odbijena viza za ulazak u Ujedinjeno Kraljevstvo. Na njegovo je mjesto stao Thomas Meunier, a Unai Emery se odlučio na sljedeću jedanaestoricu: Areola; Meunier, Marquinhos, Silva, Maxwell; Verratti, Krychowiak, Motta; Lucas, Cavani, Matuidi.

Parižani su imali prvu priliku u 15. minuti. Nakon kornera je Cavani glavom proslijedio loptu do Silve, čiji udarac s crte čisti Gibbs. Nekoliko minuta kasnije Matuidi je lijepo uposlio Cavanija u kaznenom prostoru, a Urugvajac nije imao pretežak posao pospremiti loptu u mrežu. Zasluženo vodstvo kada uzmemo u obzir da su gosti s više želje ušli u utakmice.

Gosti su se jako dobro i čvrsto postavili u obrani pa je momčad Arsena Wengera bila napadački vrlo inferiorna, bez ijednog udarca u okvir, sve do posljednjih sekundi prvog dijela, kada je Krychowiak spotakao Alexisa Sancheza u kaznenom prostoru, a Felix Brych s malom zadrškom dosudio kazneni udarac.

Siguran je izvođač bio Giroud, kojem je ovo drugi pogodak u Ligi prvaka ove sezone. S obzirom na prikazanu igru, mogli bismo reći i nezasluženo.

Nešto su odlučnije domaćini krenuli u nastavak susreta, ali su prvu priliku imali domaćini, kada je Lucas lijepo izveo slobodni udarac s dvadesetak metara, ali je pogodio tek okvir.

Pritisak Arsenala urodio je plodom u 60. minuti utakmice.Alexis Sanchez ubacio je s desne strane, a nakon nekoliko odbijanaca, loptu je u vlastitu mrežu nes(p)retno poslao Marco Verratti.

Na novi smo pogodak čekali do 77. minute. Ben Arfa je ubacio loptu iz kornera, koja je došla do Lucasa, čiji je udarac glavom malo skrenuo Iwobi i time prevario Ospinu. Dvije minute kasnije Parižani su bili u čistoj poziciji za preokret. Cavani je sam izašao pred vratara Arsenala te ga pokušao matirati lobom, no preslabo ga je izveo pa Ospina nije imao pretežak posao.

Napadač PSG-a još je jednom imao veliku priliku. S desne je strane ubacio vrlo raspoloženi Lucas, ali je Cavanijev udarac otišao tek nekoliko centimetara pored stative.

Ludogorec – Basel 0:0

Iako su obje momčadi izgubile sve šanse za prolazak skupine, u igri je bilo treće mjesto i proljeće u Europskoj ligi. I jedna i druga momčad na vrhu su ljestvice u nacionalnim prvenstvima.

Ludogorec je u ovaj susret ušao s četiri promjene u odnosu na prošlu utakmicu, a na teren je poslao sljedeću jedanaestoricu, u formaciji 4-5-1: Stojanov; Cicinho, Palomino, Moti, Natanael; Djakov, Anicet, Cafu, Wanderson, Misidjan; Keseru .

S druge je strane švicarska momčad napravile tek dvije promjene u odnosu na prvenstveni susret protiv Vaduza, a na teren je istrčao u formaciji 4-1-4-1: Vaclik; Lang, Suchy, Balanta, Traore; Xhaka; Elyounoussi, Delgado, Zuffi, Bjarnason; Doumbia

Uvodne minute nisu ponudile pretjerano zanimljiv nogomet. Nijedna momčad nije ponudila neku konkretniju akciju, koja bi završila prilikom ili pogotkom.

Najbolju su priliku imali gosti dvije minute prije odlaska na odmor. Lang je s desne strane ubacio u kazneni prostor, lopta je došla do Zuffija, čiji volej odlično brani Stojanov.

Teško je nešto više reći, obzirom na prikazanu igru kod obje momčadi. Basel je u nastavku malo podignuo tempo, a najbolju su priliku imali u 76. minuti utakmice, kada je Elyounoussi pucao s ruba kaznenog prostora, ali je vratar bugarske momčadi obranio njegov udarac.

Do kraja se utakmice stanje na semaforu nije mijenjalo.

Prema današnjim rezultatima, Ludogorec je na posljednjoj poziciji u skupini A, s istim brojem bodova kao i švicarska momčad, ukupno dva, dok su na vrhu s 11 bodova izjednačeni Arsenal i PSG.

Liga prvaka, skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

5. kolo

Arsenal2:2PSG
Ludogorec Razgrad0:0Basel
1Arsenal 618:6+1214
2PSG 613:7+612
3Ludogorec Razgrad 66:15-93
4Basel 63:12-92

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!