Liga prvaka, skupina B, 5. kolo, 23.11.2016, 18:45 h
Bešiktaš
Bešiktaš 3:3 Benfica
Benfica

VIDEO: Ne otpisujte lude Turke, Bešiktaš se vratio s 0:3

Dario Dodić • srijeda, 23.11.2016.
VIDEO: Ne otpisujte lude Turke, Bešiktaš se vratio s 0:3
Foto: EPA

U iznimno važnom dvoboju skupine B Lige prvaka nogometaši Benfice prokockali su veliko vodstvo i u gostima kod Bešiktaša uzeli tek bod...

Dvoboj trećeplasiranog Bešiktaša i drugoplasirane Benfice u Vodafone Areni u Istanbulu završen je bez pobjednika iako su gosti iz Portugala praktički riješili susret nakon prvih 45 minuta i osigurali pobjedu koja im je garantirala prolazak u osminu finala Lige prvaka. No, domaći igrači nisu se predavali niti nakon 0:3 te su u ludom drugom poluvremenu došli do vrijednog boda koji ih drži u igri za prolaz skupine B.

Već u desetoj minuti povela je Benfica. Salvio se prošetao kroz domaću obranu, gurnuo u prostor za Guedesa, koji se otresao Marcela, predriblao i vratara Fabrija i poentirao u praznu mrežu.

I iduću priliku koju su stvorili gosti pretvaraju u pogodak. Igrala se 25. minuta, dodavač je ponovno bio Salvio, ovog puta mrežu je prekrasnim udarcem s 20 metara pod gredu zatresao Semedo. U nastavku prvog dijela i dalje je igrala samo jedna ekipa pa je u 31. minuti semafor pokazivao velikih 0:3 za Benficu. Nakon slobodnog udarca s desne strane Mitroglou čak dvaput glavom šalje loptu u gredu, nakon njega Salvio pogađa vratnicu, a odbijanac napokon u pogodak pretvara Ljubomir Fejsa.

Tračak nade Bešiktašu budi Cenk Tosun pola sata prije kraja. S desne je strane ubacio Beck, a Tosun škaricama zabija prvi gol turskog igrača u dresu Bešiktaša u Ligi prvaka nakon 13 godina i Sergena Yalcina. Činilo se da je prilikom ubačaja Tosun bio u nedozvoljenoj poziciji iako je zaista teško procijeniti, šteta bi bilo da je ovako lijep gol poništen zbog nekoliko centimetara.

Umjesto da susret privedu kraju gosti kompromitiraju već riješenu utakmicu desetak minuta prije kraja. Rukom je u šesnaestercu igrao Nilsson-Lindelof, a Slovenac Skomina opravdano pokazao na bijelu točku. Siguran izvođač jedanaesterca bio je Ricardo Quaresma.

Do kraja susreta lovili su Turci treći pogodak i ulovili ga u 90. minuti. Rabonom je loptu s lijeve strane u šesnaesterac poslao Quaresma, do lopte je došao Aboubakar i s pet metara zabio za konačnih 3:3

Liga prvaka, skupina B

  • Rezultati
  • Ljestvica

5. kolo

Bešiktaš3:3Benfica
Napoli0:0Dynamo Kijev
1Napoli 611:8+311
2Benfica 610:1008
3Bešiktaš 69:14-57
4Dynamo Kijev 68:6+25

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!