Nogomet

VIDEO: Schalke izbacio Nicu, Salzburg propustio priliku protiv Krasnodara

Dario Dodić • četvrtak, 24.11.2016.
VIDEO: Schalke izbacio Nicu, Salzburg propustio priliku protiv Krasnodara
Foto: EPA

Schalke je novom pobjedom u skupini I Europske lige izbacio Nicu iz daljnjeg natjecanja. Uz Schalke u natjecanju ostaje i Krasnodar nakon što su kasnim pogotkom došli do boda protiv Salzburga...

Schalke - Nica 2:0

Bez ozlijeđenog Marija Balotellija i s Pleom, Eyssericom i Cyprienom na klupi Nica nije imala što tražiti protiv najbolje momčadi skupine I. Schalke je na svojoj Veltins Areni u Gelsenkirchenu s 2:0 došao do pete pobjede u pet utakmica dok je Nica ostala bez šanse za prolaz dalje.

Samo je jedna momčad bila prisutna na terenu, Nica nije ozbiljnije prijetila dok su domaći igrači nizali prigode. Poveo je Schalke u 14. minuti, Konopljanka je iskoristio slabu reakciju gostujućeg vratara Cardinalea i zatresao mrežu za 1:0. Konačnih 2:0 postavlja Aogo iz vrlo sumnjivo dosuđenog jedanaesterca u završnici susreta. U sudačkoj nadoknadi domaći igrač Tekpetey zaradio je drugi žuti, odnosno crveni karton.

Krasnodar - Salzburg 1:1

Da bi zadržao šanse za prolaz skupine Salzburg je trebao pobjedu u gostima kod Krasnodara, drugoplasirane momčadi skupine I. Dobar dio susreta Austrijancima je rezultat išao na ruku, a i prikazanom igrom zasluženo su vodili, no u samoj završnici primili su gol koji Krasnodaru donosi europsko proljeće.

Josip Radošević od prve je minute započeo u dresu Salzburga, bio je vrlo dobar te je upisao asistenciju kod jedinog gola gostiju, dok je Ćaleta-Car čitav susret odgledao s klupe.

Bolju igru u prvom poluvremenu pogotkom je Salzburg okrunio u 37. minuti. Ubacio je Radošević s desne strane, najviši u skoku bio je Dabbur i glavom pospremio loptu od vratnice u gol. Da je Valon Berisha bio koncentriraniji Salzburg je mogao osigurati pobjedu, ali promašene prigode Austrijanaca kaznio je Smolov donijevši vrijedan bod Krasnodaru u 85. minuti.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!