Nogomet

Pušnik: "Futacs je bio drvo koje ne trči, a sad ne valja jer se vraća u obranu"

Dario Dodić • subota, 26.11.2016.
Pušnik: "Futacs je bio drvo koje ne trči, a sad ne valja jer se vraća u obranu"
Foto: Bruno Karadža

Nogometaši Hajduka u 17. kolu MAXtv Prve lige dočekuju Inter. Iako se radi o dvoboju četvrte i pete momčadi prvenstva, Hajduk je veliki favorit. Trener Bilih Marijan Pušnik zadovoljan je pristupom njegovih igrača na treninzima, brine ga loše vrijeme...

"Ismajli trenira bez lopte, još ga boli, nadam se da će u ponedjeljak početi trenirati s ostatkom momčadi. Osim njega svi su drugi igrači na dispoziciji, jaka je konkurencija, na svakoj poziciji imam više opcija, to me raduje, to su slatke brige. Momci su radili vrlo dobro, bilo je puno energije, entuzijazma i agresivnosti. Nadam se da će sutra uz malo bolje vrijeme biti dobra utakmica", rekao je trener Hajduka Marijan Pušnik na najavnoj konferenciji za novinare.

Iako ih prvo očekuje susret s Interom, novinare je zanimalo ima li dobar pristup na treninzima veze sa željom igrača da igraju u derbiju protiv Dinama: "Za nas je svaka utakmica derbi, na svakoj utakmici treba ići na pobjedu. Naša liječnička i kineziološka služba dobro rade, momci dobro rade, svi bi voljeli igrati protiv Dinama. Više bi me radovalo da se svi tako bore kako bi igrali protiv Intera, protiv Splita i protiv Slavena i Cibalije vani. To bi bilo najbolje."

"Kalinić trenira, on je ok. Danas je još jedan trening iako vjerojatno u teškim uvjetima zbog vremena, možda ćemo i u dvorani trenirati. Inače, svi su blizu prvoj momčadi, Ohandza, Vlašić, tu je i Tudor, Said, Erceg i Futacs, konkurencija u napadu je velika", kazao je Pušnik na pitanje jesu li Ohandza i Vlašić bliže prvom sastavu.

U prošlom susretu s Interom Hajduk je odigrao neriješeno, a upravo za tu utakmicu Pušnik je rekao da Hajduku ta dva boda nedostaju: "Nedostaju nam dva boda i s Istrom, imali smo šanse i očekivali pobjede. To je normalno, prije svake utakmice kao papagaj ponavljam da Hajduk uvijek mora ići na pobjedu, naročito u domaćim utakmicama, iako je Inter odmah iza nas ipak je velika bodovna razlika. Mislim da smo kvalitetniji tim i da bismo doma zaista trebali izboriti pobjedu."

U tv analizi pojavio se interesantan komentar koji pokazuje da se Futacs dosta troši u obrani pa se štedi u fazi napada: "Nogomet je zanimljiv zbog toga što svatko ima svoje viđenje. Neki su vidjeli da Futacs ne igra na svojoj poziciji, a ja sam u toj akciji vidio kako je Futacs trčao 40 metara u obranu, kako je vratio loptu nakon što ju je izgubio. Normalno da neće odmah trčati 40 metara u sprintu natrag u napad, naravno da će odmoriti. Smiješno je što neki uvijek traže dlaku u jajetu, pogotovo što se Hajduka tiče. U početku je Futacs bio drvo i nije mogao trčati, a sad kad trči 40 metara u obranu kažu da nije na pravoj poziciji. Hajduk ne igra fiksno u napadu, špice se puno križaju, netko utrčava iz drugog plana, napadači se vraćaju u obranu. Svatko ima pravo na svoje mišljenje, najvažnije je da ja znam gdje Futacs točno igra u momčadi."

Kritičari kažu da se Hajdukovi napadi svode na duge lopte na Futacsa pa što bude: "Zaista bih volio da nekad dođete na trening. Duge lopte su zabranjene. Normalno da želimo da se na Futacsa centrira pošto ima skoro dva metra i 90 kila, treba iskoristiti njegove prirodne predispozicije. Futacs je brz igrač, dobra prizemna lopta za njega vrlo je opasna, što je pokazao i u Rijeci. Možda smo u Rijeci previše forsirali visoke duge lopte, vjerojatno je to bilo i zbog lošeg terena. Bio bi apsurd da samo nabijamo lopte pošto imamo igrače poput Ercega, Tudora, Vlašića i Hamze Barryja. Tražim od svojih igrača igru po zemlji, a ponekad treba i poneka duga lopta, ali naša igra se ne svodi na nabijanje dugih lopti", zaključio je Pušnik.

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3263:23+4071
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3358:42+1651
5Lokomotiva 3345:36+947
6Istra 1961 3333:51-1837
7Varaždin 3235:42-736
8Gorica 3330:47-1735
9Slaven Belupo 3340:60-2033
10Rudeš 3315:77-627

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!