Nogomet

Palmeiras deveti put u povijesti uzeo naslov prvaka Brazila

HINA • ponedjeljak, 28.11.2016.
Palmeiras deveti put u povijesti uzeo naslov prvaka Brazila
Foto: EPA

Dva kola prije kraja brazilskog nogometnog prvenstva Palmeiras je osigurao rekordni deveti naslov prvaka u povijesti, te prvi nakon 1994. godine.

Palmeiras je u 37. kolu nacionalnog prvenstva kod kuće pobijedio Chapecoense 1-0 i dva kola prije kraja prvenstva ima sedam bodova više od drugoplasiranog Flamenga.

Pogodak odluke za veliko slavlje na stadionu Allianz Parque postigao je Fabiano u 26. minuti utakmice.

Jedan od najboljih igrača utakmice bio je Gabriel Jesus koji u siječnju prelazi u Manchester City.

"Nažalost, bila je to moja posljednja utakmica u dresu Palmeirasa. Međutim, ovo nije zbogom, već vidimo se kasnije," kazao je 19-godišnji napadač koji je ove sezone u 44 nastupa zabio 21 gol.

Gabriel Jesus je prošle godine u dresu Palmeirasa osvojio brazilski Kup, s reprezentacijom Brazila je ovoga ljeta osvojio zlato na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru, a izborio se i za mjesto u prvom sastavu brazilske A vrste. U kvalifikacijama za SP 2018. u Rusiji u šest susreta zabio je pet golova zasjenivši čak i Neymara.

"Bile su to dvije sezone iz snova," dodao je Jesus.

Palmeiras je posljednji naslov prvaka osvojio prije 22 godine, a s ukupno devet naslova najuspješniji je brazilski klub. Na drugom mjestu je Santos s osam titula, a Sao Paulo i Corinthians imaju po šest. Palmeiras je prije četiri godine igrao u drugoj ligi, no nakon samo jedne sezone vratio se u elitno društvo i stabilizirao se pod vodstvom milijardera Paula Nobrea.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik28.11.2016. u 13:08
    mogla je hina spomenuti da za palmeiras redovno nastupa i bivsi sjajni prvotimac rijeke, moises :P
    Obrisan korisnik