Nogomet

VIDEO: Tottenham se vratio iz ponora i izborio Europsku ligu

Marjan Kreševac • srijeda, 07.12.2016.
VIDEO: Tottenham se vratio iz ponora i izborio Europsku ligu
Foto: EPA

Nakon posljednjeg sučevog zvižduka već od prije sigurnom Monacu u sljedećem krugu Lige prvaka pridružio se Bayer pobjedom 3:0 u međusobnom dvoboju, a Europsku ligu izborili su Spursi koji su nakon pola sata gubili 1:0 no uspjeli su preokrenuti i na kraju slaviti 3:1...

Bayer Leverkusen - AS Monaco 3:0

I prije posljednjeg kola Monaco je osigurao nastup u sljedećem krugu Lige prvaka dok je Bayeru za osiguranje istog trebao minimalno bod. Sukladno tome otvaranje susreta pripalo je domaćim igračima. Prvu polupriliku na susretu imao je u sedmoj minuti Hernández, ali bez konkretnije prijetnje po De Sanctisa.

Nakon inicijative i jalovih prijetnji u 30. minuti dogodila se prekretnica, Jurčenko je odapeo dalekometni projektil koji je iznad gostujućeg golmana pronašao put do mreže. Veliko olakšanje za domaće igrače i navijače.

Odmah po otvaranju drugog dijela Bayern je udvostručio vodstvo, Hakan Calhanoglu je proigrao Brandta čiji udarac obrana skreće u mrežu. Konačno rješenje dogodilo se u 82. minuti, Diallo je skrivio najstrožu kaznu, Wendell je pucao i pogodio gredu od koje se lopta odbija u De Sanctisa i na kraju u mrežu.

Zahvaljujući na kraju uvjerljivoj pobjedi Bayer je izborio drugi krug Lige prvaka. Danijel Subašić nije bio u zapisniku za ovaj susret.

Tottenham - CSKA Moskva 3:1

Domaći su uz pobjedu na Moskovljanima i povoljan rasplet susreta u Leverkusenu mogli dohvatiti i sljedeću fazu Lige prvaka, a s druge strane u slučaju poraza mogli su se i oprostiti od Europe. Svjesni te činjenice Spursi su krenuli silovito od prve minute.

Pokušavali su redom Alli, Son i Eriksen, ali Akinfejev je bio na visini zadatka i spriječio sve njihove pokušaje. Gosti su bili stjerani u na svoju polovicu i razmišljali isključivo o obrani. No, na vrhuncu domaćeg pritiska, hladan tuš. U 33. minuti Džagojev je izbjegao loše postavljeno zaleđe i iz prvog udarca prema Llorisu doveo goste u vodstvo.

Nisu se domaći dugo oporavljali od šoka, samo pet minuta kasnije najraspoloženiji domaći igrač Alli, anulirao je prednost. CSKA nije uspio očistiti loptu na adekvatan način, ona je pala na noge Eriksenu koji na drugoj vratnici pronalazi Allija i to je mat situacija.

U posljednjoj minuti sudačke nadoknade prvog dijela potpuni preokret. Eriksen je na lijevoj strani pronašao Dannyja Rosa, a ovaj odigrava prizemni pas u šesnaesterac i Harry Kane nema pretežak zadatak osigurati domaćima prednost na poluvremenu.

U drugom poluvremenu domaći su samo potvrdili pobjedu i prolaz u Europsku ligu, do tada jako dobri Akinfejev nije imao sreće. U 77. minuti Kane se sjurio po desnoj strani, centaršutom pronašao Allija koji puca glavom, Akinfejev uspijeva zaustaviti njegov udarac no nakon obrane lopta se odbila od vratara i zakoprcala u mreži.

Liga prvaka, skupina E

  • Rezultati
  • Ljestvica

6. kolo

Bayer Leverkusen3:0Monaco
Tottenham3:1CSKA Moskva
1Monaco 69:7+211
2Bayer Leverkusen 68:4+410
3Tottenham 66:607
4CSKA Moskva 65:11-63

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!