Košarka

James dva skoka od triple-doublea, ali tvrdi: "Igrao sam očajno", Šarić dvoznamenkast u porazu

Branimir Korać • petak, 30.12.2016.
James dva skoka od triple-doublea, ali tvrdi: "Igrao sam očajno", Šarić dvoznamenkast u porazu
Foto: EPA

Dario Šarić odigrao je dobro u porazu Sixersa protiv Jazzera, a Dragan Bender zbog problema s osobnim pogreškama imao je malu minutažu. U utakmici večeri Celticsi su poraženi u Ohiju...

Cleveland Cavaliersi ugostili su Boston Celticse i upisali pobjedu 124:118. Pobjeda je u konačnici trebala biti i uvjerljivija, ali domaćin je posustao u zadnjoj dionici i dopustio Bostonu da se približi.

Imali su Cavaliersi tijekom drugog poluvremena i 20 razlike, potpuno kontrolirali susret, a onda su pali i Boston je tri puta došao na samo poen zaostatka. Prva dva puta LeBron James i Kyrie Irving zadržali su vodstvo da bi treći put James ubacio samo jedno slobodno bacanje i osam sekundi prije kraja Boston preko Crowdera tricom probao preuzeti vodstvo, ali nije pogodio. Richard Jefferson i Kevin Love zaključili su priču.

"Bio sam užasan, ali smo ipak uspjeli zadržati vodstvo. Nedopustiv je ovakav moj nastup i ako mislim dovesti momčad tamo gdje želimo biti, moram igrati puno bolje. Za današnji nastup dajem si ocjenu jedan", istaknuo je James.

Kyrie Irving susret je završio s 32 poena, 12 asistencija i pet skokova, Kevin Love dodao je 30 poena (6/16 trica) i 15 skokova, a James unatoč samokritici 23 poena, 11 asistencija i osam skokova uz osam izgubljenih lopti. Kod Bostona Isaiah Thomas upisao je 31 poen i devet asistencija, a Avery Bradley 23 poena. Thomas je u seriji od 17 uzastopnih utakmica s najmanje 20 ubačenih poena što je trenutno najduži niz u ligi.

Loša večer za Oklahoma City Thunder. Russell Westbrook zbog dvije tehničke pogreške isključen je već u trećoj četvrtini i to je samo pomoglo Memphisu da dođe do visoke pobjede 114:80.

Sredinom treće dionice Memphis je vodio sa 61:45 kada je Westbrook izbačen iz utakmice te je od tog trenutka domaćin imao olakšan posao i odjurio do pobjede.

"Zadovoljan sam trudom svoje momčadi. To je sve što tražim, želim vidjeti da se igrači bore, brzo se vraćaju u obranu i bacaju za izgubljenim loptama", zadovoljno je zvučao domaći trener Dave Fizdale.

Memphis je tako stigao do desete pobjede u prosincu, a predvodili su ga Marc Gasol s 25 poena, osam skokova i pet blokada, Troy Daniels s 22 poena (6/8 trica) i Zach Randolph s 21 poenom i osam skokova. Kod poraženih Westbrook je bio na 21 poenu i pet skokova, a Enes Kanter upisao je 19 poena i pet skokova.

Nakon dvije sjajne utakmice, Dragan Bender odigrao je skromnije, ali Phoenix Sunsi su ipak slavili. Bender je imao problema s osobnim pogreškama već u prvom poluvremenu i igrao je tek 11 minuta za vrijeme kojih je ubacio tri poena (1/3 za tricu) uz tri skoka.

Sunsi su odigrali odlično drugo poluvrijeme i svladali favorizirane Toronto Raptorse uz dobar nastup u obrani kojim su ostavili Raptorse ispod 100 poena.

"Psihološki poraz. Bili smo pod blokadom i tako igrali pune tri četvrtine", nije mogao biti zadovoljan Dwane Casey.

Eric Bledsoe kod Sunsa ubacio je 22 poena uz deset asistencija i pet skokova, a Devin Booker dodao je 19 poena uz po pet skokova i asistencija. Kod gostiju po 24 poena ubilježili su Kyle Lowry i DeMar DeRozan.

Miamiju nije pomoglo dobro prvo poluvrijeme u North Carolini, treća četvrtina bila je ključna, tu je Charlotte stigao do prednosti i na kraju uzeo pobjedu.

U tom razdoblju Hornetsi su napokon imali šut iznad 50 posto i popravili konačni dojam koji sa šuterske strane nije bio dobar. Treću četvrtinu dobili su s 31:17 i otišli do pobjede.

"Nismo bili kompaktni, napravili smo neke velike pogreške i na kraju smo to skupo platili", rekao je nakon susreta Erik Spoelstra.

Kemba Walker predvodio je domaćina s 22 poena i sedam skokova, a Nicolas Batum dodao je 16 poena, 13 skokova i osam asistencija. Kod poraženih Justise Winslow i Goran Dragić kombinirano su šutirali 2/20, a istaknuli su se Josh Richardson s 20 poena i Tyler Johnson s 18 poena, sedam skokova i pet blokada.

Jazzeri su upisali pobjedu protiv Philadelphije 100:83 iako su uoči zadnje dionice zaostajali četiri poena. Međutim taj dio dobili su s čak 30:9 i upisali pobjedu. Gosti su odmarali Joela Embiida, a Dario Šarić odigrao je dobrih 25 minuta i ubacio 14 poena (5/8 za dva, 1/3 za tri) i tome dodao četiri skoka.

Lakersi su odigrali skromnu utakmicu protiv Dallasa, posebno u trećoj dionici koju su izgubili s 31:13, te su gosti na kraju upisali pobjedu. Ivica Zubac vraćen je u razvojnu ligu i nije bio u konkurenciji za nastup.

NBA:
Cleveland Cavaliers - Boston Celtics 124:118 (Kyrie Irving 32p, 12as / Isaiah Thomas 31p, 9as)
Memphis Grizzlies - Oklahoma City Thunder 114:80 (Marc Gasol 25p, 8sk, 5bl / Russell Westbrook 21p, 5sk)
Phoenix Suns - Toronto Raptors 99:91 (Eric Bledsoe 22p, 10as, 5sk / Kyle Lowry 24p, 5sk, 5as)
Charlotte Hornets - Miami Heat 91:82 (Kemba Walker 22p, 7sk / Josh Richardson 20p)
Utah Jazz - Philadelphia 76ers 100:83 (George Hill 21p, 8sk, 6as / Ersan Ilyasova 16p, 12sk)
Los Angeles Lakers - Dallas Mavericks 89:101 (Julius Randle 18p / Wesley Matthews 20p, 6sk)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!