Košarka

VIDEO: Budenholzer napokon do pobjede protiv Popovicha, Hezonja više poena nego minuta

Branimir Korać • ponedjeljak, 02.01.2017.
VIDEO: Budenholzer napokon do pobjede protiv Popovicha, Hezonja više poena nego minuta
Foto: EPA

Pet utakmica odigrano je u NBA ligi prvog dana 2017. godine, a od hrvatskih košarkaša nastupio je tek Mario Hezonja i to u izvjesnoj završnici u Indianapolisu...

Mike Budenholzer napokon je stigao do prve pobjede protiv učitelja Gregga Popovicha, nakon šest poraza slavio je s Atlantom protiv Spursa u produžetku sa 114:112.

U tijesnom susretu Spursi su imali priliku za pobjedu u regularnom dijelu, ali 3.3 sekunde prije kraja Tim Hardaway ubacio je tricu za poravnanje. Nakon toga Leonard je probao vratiti Spurse u prednost sa zvukom sirene, ali nije pogodio. U produžetku su Hawksi imali šest razlike, San Antonio je poravnao na 112:112, a onda su domaćini s linije slobodnih bacanja vratili prednost. Leonard je još jednom uzeo zadnji pokušaj i još jednom nije pogodio.

"Sjajan je osjećaj doći do pobjede protiv ovako dobre momčadi, posebno zbog Buda. On je posebno ponosan na nju", smatra Paul Millsap koji je bio prvo ime susreta s 32 poena i 13 skokova.

Od posljednje pobjede Hawksa protiv Spursa prošlo je gotovo šest godina, a Millsapu je na putu do ove pobjede pomagao Tim Hardaway Jr. s 29 poena (6/7 trica) i pet skokova. Dennis Schroeder dodao je 16 poena i deset asistencija. Kod poraženih LaMarcus Aldridge ubacio je 27 poena i uhvatio 13 skokova, Tony Parker dodao je 22 poena i šest asistencija, a Pau Gasol 18 poena i devet skokova.

Sjajnim nastupom Kylea Lowryja u posljednjoj četvrtini Raptorsi su u gostima bili bolji od Los Angeles Lakersa sa 123:114. Lakersi su ekspresno vratili Ivicu Zupca iz NBDL, međutim u ovom susretu nije dobio priliku.

U zadnjih 12 minuta Lowry je bio briljantan, ubacio je čak 20 poena u tom razdoblju i držao prednost Toronta. Uspjeli su domaćini nadoknaditi minus od 19 poena i doći na šest razlike, ali ne i okrenuti susret na svoju stranu.

"Mislim da se vidi naš trud i da on definitivno postoji. Međutim moramo smanjiti ta crna razdoblja kroz koja prolazimo kroz susret", rekao je Nick Young nakon 15. poraza u zadnjih 17 susreta.

Lowry je upisao najbolji učinak ove sezone s 41 poenom (6/7 trica), devet skokova i sedam asistencija, DeMar DeRozan dodao je 31 poen, a Jonas Valančiunas 14 poena uz deset skokova. Kod poraženih D'Angelo Russell upisao je 28 poena (6/12 trica) uz pet asistencija, a Nick Young 26 poena (7/9 trica).

Orlando Magic glatko je poražen na gostovanju u Indianapolisu gdje su ga Pacersi svladali s visokih 117:104. Nikakve šanse Orlando nije imao, Indiana je rano preuzela kontrolu nad susretom, imala i 20 razlike, gosti su smanjili zaostatak, ali Pacersi su brzo ponovno odmaknuli.

Damjan Rudež nije igrao zbog problema s ozljedom dok je Mario Hezonja dobio četiri minute garbage-timea te ubacio pet poena (0/1 za dva, 1/1 za tri, 2/2 slobodna) uz jednu blokadu.

"Nisam zaslužan za sve, samo sam koristio sjajna dodavanja suigrača. Trenutno to odlično funkcionira i koristimo takvu priliku", rekao je Myles Turner koji je odigrao odličnu utakmicu kod domaćina.

Upisao je 23 poena i 13 skokova, a Paul George dodao je 19 poena i pet skokova. Kod Magica Nikola Vučević ubacio je 18 poena uz 11 skokova, a po 17 poena ubilježili su Serge Ibaka (šest skokova) i Jeff Green.

Portland Trail Blazersi pokušavaju se vratiti na pravi put nakon serije loših nastupa i čak 11 poraza u 12 susreta. U zadnja tri upisali su dvije pobjede iako im nedostaje Damian Lillard.

Na gostovanju u Minneapolisu zato je briljirao CJ McCollum koji je u jednoj od svojih najboljih utakmica u karijeri slomio Timberwolvese i odveo Portland do pobjede 95:89.

"Rekao sam da nam za pobjedu bez Damiana treba igrač koji će zabiti desetak poena više nego što očekujete. CJ ih je ubacio i 20 više", istaknuo je Terry Stotts.

McCollum je ubacio 43 poena uz pet skokova u utakmici karijere, a Mason Plumlee dodao je 18 poena i osam skokova. Kod poraženih Andrew Wiggins ubacio je 24 poena uz pet skokova, Zach LaVine 13 poena, a Karl-Anthony Towns 11 poena (3/15 šut) uz 13 skokova i šest asistencija.

NBA:
Atlanta Hawks - San Antonio Spurs 114:112 produžetak (Paul Millsap 32p, 13sk / LaMarcus Aldridge 27p, 13sk)
Los Angeles Lakers - Toronto Raptors 114:123 (D'Angelo Russell 28p, 5as / Kyle Lowry 41p, 9sk, 7as)
Indiana Pacers - Orlando Magic 117:104 (Myles Turner 23p, 12sk / Nikola Vučević 18p, 11sk)
Minnesota Timberwolves - Portland Trail Blazers 89:95 (Andrew Wiggins 24p, 5sk / CJ McCollum 43p, 5sk)
Miami Heat - Detroit Pistons 98:107 (James Johnson 20p, 7sk / Reggie Jackson 27p).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!