Košarka

VIDEO: Novi porazi za Bogdanovića i Zupca, Bullsi na krilima McDermotta slavili u Memphisu

Branimir Korać • ponedjeljak, 16.01.2017.
VIDEO: Novi porazi za Bogdanovića i Zupca, Bullsi na krilima McDermotta slavili u Memphisu
Foto: EPA

Noćašnji NBA program donio je nastupe Bojana Bogdanovića i Ivice Zupca koji su poraženi u susretima protiv Houston Rocketsa i Detroit Pistonsa...

Chicago Bullsi iznenadili su u gostima Memphis Grizzliese i svladali ih sa 108:104. Odličan nastup Douga McDermotta koji je u svojoj najboljoj utakmici NBA karijere ubacio 20 poena samo u drugoj četvrtini u kojoj su se Bullsi vratili iz zaostatka.

26 sekundi prije kraja susreta Jimmy Butler pogodio je za 106:104 Bullsa, nakon toga Mike Conley promašuje šut za tricu, a McDermott s linije slobodnih bacanja zaključuje priču.

"U drugoj i četvrtoj četvrtini nismo igrali obranu na razini na kojoj možemo i trebamo", požalio se nakon susreta trener domaćina Doug Fizdale.

Rješenja za McDermotta nije imao i krilo Bullsa ubacilo je 31 poen uz šest skokova. Bez Mirotića i Wadea uz McDermotta najbolji je bio Taj Gibson s 18 poena i osam skokova. Kod Memphisa Conley je ubacio 28 poena uz osam asistencija i pet skokova, Marc Gasol 24 poena uz 11 skokova, a Zach Randolph 15 poena uz 16 skokova.

New York Knicksi posramljeni su u Torontu iako rezultat na kraju i nije bio tako poguban za Knickse. Izgubili su "samo" minus 15, a mogli su i puno više.

Raptorsi su u drugoj dionici započeli s odvajanjem, pobjegli do poluvremena na 15 razlike da bi treću dionicu otvorili s čak 25:2 i riješili dvojbe oko pobjednika, ako ih je i bilo.

"Sve se dogodilo vrlo brzo. Nekoliko pogrešaka i njihovih realiziranih napada i rano u trećoj dionici našli smo se u zaostatku", rekao je nakon susreta Carmelo Anthony koji se morao baviti i pitanjima medija vezanim uz potencijalni trade. "Ako postoji nekakav problem i misle da je stigao kraj mom vremenu u New Yorku, spreman sam za razgovor o odlasku."

Raptorse su do pobjede vodili DeMar DeRozan s 23 poena te po pet skokova i asistencija, Norman Powell s 21 poenom, DeMarre Carroll s 20 poena i Jonas Valančiunas s 12 poena i 16 skokova. Kod Knicksa Anthony je bio na 18 poena, a Justin Holiday dodao je 17.

Hawksi nisu imali previše problema protiv Bucksa, a dosta zasluga u ovoj pobjedi nosi i veteran Mike Dunleavy koji je donedavno bio član Cleveland Cavaliersa da bi bio tradean u Hawksa. Isprva se nije htio javiti Hawksima i tražio je odlazak, ali predomislio se i to je bila prava odluka za sve strane.

Dunleavy je odigrao vrlo dobru utakmicu i po prvi put još od vremena kada je nosio dres Chicaga, ubacio je 20 poena.

"U ovom dijelu karijere najvažnije mi je pobjeđivati i to se neće promijeniti bez obzira u kojem klubu igrao. Drago mi je da smo ovako visoko u igri za poziciju koja nam donosi prednost domaćeg terena u doigravanju", istaknuo je nakon susreta.

Najefikasniji bio je Kent Bazemore s 24 poena, Dunleavy je dodao 20, a Dwight Howard 16 uz 14 skokova. Kod Bucksa Giannis Antetokounmpo ubacio je 33 poena uz osam skokova i šest asistencija dok je Greg Monroe dodao 13 poena.

Russell Westbrook stigao je do 20. ovosezonskog triple-double učinka, ali Thunder je skoro ostao bez pobjede u susretu protiv Kingsa.

U zanimljivom dvoboju Kingsi su zaostajali 12 razlike dvije minute prije kraja susreta da bi 26 sekundi prije kraja došli na samo tri poena zaostatka tricom DeMarcusa Cousinsa. Ipak, Thunder je do kraja zadržao prednost i slavio.

"Russell je odigrao fantastično drugo poluvrijeme, bio je vrlo efikasan i po broju poena i asistencija", istaknuo je Billy Donovan nakon susreta.

Westbrook je susret završio s 36 poena, 11 skokova i deset asistencija, a Enes Kanter s 29 poena i 12 skokova. Kod domaćina DeMarcus Cousins ubacio je 31 poen uz 11 skokova i sedam asistencija, Rudy Gay 22 poena uz deset skokova, a Darren Collison 21 poen.

Do novog triple-double učinka stigao je i James Harden u susretu u kojem su Rocketsi razbili u gostima Netse s visokih 137:112. Još jedna loša obrambena prezentacija Netsa u kojoj je Bojan Bogdanović za 22 minute ubacio osam poena (1/3 za dva, 2/5 za tri) te uhvatio dva skoka.

Priliku je ponovno dobio Ivica Zubac kod Lakersa i još jednom ju je iskoristio. U živoj utakmici protiv Detroit Pistonsa za devet minuta upisao je četiri poena (2/4 za dva), pet skokova i dvije blokade, ali Lakersi ipak nisu uspjeli slaviti.

NBA:
Memphis Grizzlies - Chicago Bulls 104:108 (Mike Conley 28p, 5sk 8as / Doug McDermott 31p, 6sk)
Toronto Raptors - New York Knicks 116:101 (DeMar DeRozan 23p, 5sk, 5as / Carmelo Anthony 18p)
Atlanta Hawks - Milwaukee Bucks 111:98 (Kent Bazemore 24p / Giannis Antetokounmpo 33p, 8sk, 6as)
Sacramento Kings - Oklahoma City Thunder 118:122 (DeMarcus Cousins 31p, 11sk, 7as / Russell Westbrook 36p, 11sk, 10as)
Dallas Mavericks - Minnesota Timberwolves 98:87 (Wesley Matthews 19p, 7sk / Gorgui Dieng 21p, 8sk)
Brooklyn Nets - Houston Rockets 112:137 (Trevor Booker 18p, 5sk / Eric Gordon 24p)
Los Angeles Lakers - Detroit Pistons 97:102 (Louis Williams 26p / Marcus Morris 23p, 9sk)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!