Zimski sportovi

Tri pogotka u mreži Sjeverstalja dovoljna za novu pobjedu Medveščaka

Petar Jenjić • četvrtak, 19.01.2017.
Tri pogotka u mreži Sjeverstalja dovoljna za novu pobjedu Medveščaka
Foto: FaH

U novom susretu u KHL ligi hokejaši zagrebačkog Medveščaka upisali su pobjedu na gostovanju kod Sjeverstalja iz Čerepovca. Medvjedi su slavili s 3:0 pogocima Tomislava Zanoškog, Alexandrea Girouxa i Mikea Glumca, dok je tri asistencije upisao Francis Pare...

Hokejaši Medveščaka odigrali su četvrti ovosezonski susret protiv Sjeverstalja, ovoga puta na njihovom terenu u Čerepovcu i jako dobrom utakmicom upisali nove bodove, slavljem 3:0 se vratio na pobjedničke staze.

Nakon nešto slabije igre u prvom dijelu prve trećine u kojoj je nešto bolje igrao Sjeverstalj, zagrebačka momčad povela je u 14. minuti, pogotkom Tomislava Zanoškog na asistenciju Francisa Parea. Uslijedio je duži perod igre bez pogodaka. Iz minute u minutu Medvjedi su igrali sve bolje i počeli preuzimati inicijativu. Domaća je momčad bila na mukama zbog stalnih pritisaka i kontri, dok je sigurni Michael Garnett držao mrežu Medvjeda netaknutu.

Sve se isplatilo u posljednjoj trećini kada je Medveščak postigao dva pogotka. Prvo se u strijelce u 45. minuti upisao Alexandre Giroux, dok je devet minuta kasnije konačan rezultat postavio Mike Glumac. Spomenimo i da je Pare asistirao za sva tri gola.

"Nismo dobro krenuli u današnji dvoboj i u prvoj trećini je Sjeverstalj imao bolje prilike, no naš je golman bio jako dobar. Da su kojim slučajem prvi došli do pogotka, gledali bismo sasvim drugačiju utakmicu, međutim ovako smo stekli samopouzdanje, prilagodili se igri i ograničili njihove prilike. U igri s igračem manje smo opet bili odlični.", rekao je nakon utakmice trener Medveščaka Gordie Dwyer.

Zbog All-Star utakmice KHL prvenstvo će uzeti manju stanku, dok će Medveščak svoju sljedeću utakmicu odigrati na Dalekom istoku protiv Admiral Vladivostoka, u utorak 24. siječnja u 10:30 sati.

KHL:
Sjeverstalj - Medveščak 0:3 (0:1, 0:0, 0:2)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!