Košarka

VIDEO: Sjajni Bogdanović predvodio Netse do pobjede, Šarić slab u pobjedi 76ersa

Dario Dodić • subota, 21.01.2017.
VIDEO: Sjajni Bogdanović predvodio Netse do pobjede, Šarić slab u pobjedi 76ersa
Foto: EPA

Košarkaši Brooklyn Netsa predvođeni Bojanom Bogdanovićem došli su do prve pobjede u 2017. godini, Philadelphia 76ersi su unatoč slabom ofenzivnom nastupu Darija Šarića upisali pobjedu u napetoj završnici. Orlando Magic je slavio, ali Hrvati se nisu naigrali, Ivica Zubac vrlo dobro je iskoristio malu minutažu u pobjedi Lakersa...

Brooklyn Netsi napokon su zaustavili neugodan niz od 11 poraza i u gostima kod New Orleans Pelicansa upisali uvjerljivu pobjedu 143:114. Već su na poluvremenu imali 12 koševa prednosti, a do kraja treće četvrtine riješili su pitanje pobjednika, po prvi put nakon dugo vremena nisu posrnuli u završnici pa su Pelicansi pali s gotovo 30 koševa razlike.

Ovo je ujedno najveći broj poena koji je Brooklyn postigao u NBA utakmici koja nije završila u produžetku u posljednjih gotovo 35 godina (17. travnja 1982. godine).

Gotovo identično važne role u pobjedi Netsa imali su Bojan Bogdanović i Brook Lopez. Bojan je u 27 minuta na parketu upisao 23 koša (9/9 za 1, 4/8 za 2, 2/5 za 3), šest skokova, dvije asistencije, ukradenu loptu i blokadu, dok je Lopez u 24 minute upisao jednak broj koševa, osam skokova, tri asistencije i tri blokade.

Čak su sedmorica igrača Netsa bila dvoznamenkasta, sjajnu je partiju s klupe pružio Caris LeVert ubacivši 17 poena uz savršen šut (2/2 za 1, 3/3 za 2, 3/3 za 3) i dodavši pet skokova i šest asistencija.

All-Star Anthony Davis predvodio je Pelicanse s 22 koša i devet skokova, Dante Cunningham zaustavio se na 14 ubačaja i sedam skokova.

Philadelphia 76ersi više ne gube utakmice u završnici! U napetom dvoboju protiv Portland Trail Blazersa 76ersi su na svom parketu slavili 93:92, ponajviše zahvaljujući junaku Robertu Covingtonu, koji je u posljednjih 38 sekundi susreta postigao dvije ključne trice, od kojih onu četiri sekunde prije kraja za pobjedu pri vodstvu Portlanda 92:90.

Prije samo nekoliko tjedana navijači su mu zviždali: "Ja sam borac. To sam čitav svoj život. U jednom trenutku navijači su me izviždali. Samo sam nastavio raditi, to je bilo najvažnije. Neću dopustiti da takve stvari srozaju moju igru", rekao je Covington poslije susreta u kojem je digao dvoranu na noge.

Sjajnu je partiju odigrao i Ersan Ilyasova, s 24 je poena bio najbolji strijelac 76ersa, dodao je i šest skokova. Joel Embiid zabrinuo je navijače i momčad jer je prilikom jednog zakucavanja ozlijedio koljeno. Čini se da je riječ o lakšoj ozljedi, ali zbog predostrožnosti nije igrao posljednjih gotovo devet minuta. Susret je završio s 18 ubačaja i deset skokova.

Dario Šarić nije bio napadački inspiriran, obrambenu dionicu je solidno odradio. Večer je okončao s tek tri poena uz prilično slab šut (0/7 za 2, 1/5 za 3), šest skokova, tri asistencije (od kojih jedna za prvu od dvije Covingtonove trice) i jednom blokadom.

Najbolji kod Trail Blazersa bio je Damian Lillard s 30 poena, no proganjat će ga njegovo jedino promašeno slobodno bacanje, u završnoj minuti kada su mogli otići na 93:90 pa bi eventualna Covingtonova trica donijela tek produžetak domaćoj momčadi.

Orlando Magic vratio se u svoj Amway Center nakon šest gostujućih utakmica i svladao Milwaukee Buckse 112:96. S posebnim žarom odigrali su domaći igrači gotovo čitav susret i trud se isplatio protiv Bucksa koji su ubilježili četvrti uzastopni poraz. Nakon susreta održali su sastanak igrača u kojem je prema navodima američkih medija bilo vrlo napeto.

Najbolji pojedinac na susretu, Jabari Parker, poslije susreta je izjavio da se drugima nije svidjelo njegovo mišljenje: "Progovorio sam po prvi put i nije otišlo na moju stranu. Izvrijeđali su me, ali barem sam im dao drugačije viđenje stvari."

Elfrid Payton predvodio je s 20 poena Magic, Aaron Gordon dodao je 17 koševa uz osam skokova. Isto toliko koševa ubacio je i Jeff Green s klupe. Iako je najavljivana veća minutaža za Marija Hezonju, protiv Bucksa je dobio tek 13 minuta. Odigrao je vrlo dobro u obrani, večer je završio s tek tri poena (0/2 za 2, 1/3 za 3), uz četiri skoka i blokadu. Damjan Rudež odigrao je tek dvije minute i za to vrijeme upisao jednu asistenciju.

Parker je s 25 poena bio najbolji u redovima Bucksa, Antetokounmpo je dodao 17 koševa i 14 skokova.

Los Angeles Lakersi prekinuli su niz od pet uzastopnih poraza pobjedom na domaćem parketu protiv Indiana Pacersa, 108:96. S obzirom na vrlo gust raspored Lakersi su dva dana odmora iskoristili za nekoliko treninga i napredak je odmah bio vidljiv na terenu.

"Igrali smo već ovako dobro i ranije. Koliko dugo možemo održati ovaj nivo igre? Koliko još mora proći prije nego ovo postane naša uobičajena razina? To će doći što više ovi momci budu igrali zajedno", rekao je trener Lakersa Luke Walton.

Lou Williams s klupe je predvodio Lakerse, upisao je 27 koševa u 30 minuta provedenih u igri. Na 16 koševa zaustavio se Julius Randle, koš manje ubilježili su Ingram i Young. Ivica Zubac dobio je tek šest minuta, iskoristio ih je na vrlo dobar način, upisao je četiri poena (2:45 videa) uz sto posto šuta (2/2 za 2), dodao je jedan skok.

Pacerse je predvodio Paul George s 21 poenom, koš manje dodao je Al Jefferson.

Golden State Warriorsi upisali su šestu uzastopnu pobjedu, u gostima kod Houston Rocketsa slavili su 125:108. Domaćini, koji predvode NBA po postignutim tricama, večeras nisu bili tricaški raspoloženi što je rezultirali porazom od prošlogodišnjih finalista. James Harden promašio je prvih pet šuteva za tri poena, najbolji tricaš lige Eric Gordon promašio je svih sedam šuteva, Rocketsi su susret završili sa samo sedam ubačenih trica u 35 pokušaja.

"Mislim da je to zbog dobre obrane s naše strane. Promašili su i nekoliko otvorenih šuteva, ali to je zato što nisu bili u dobrom ritmu. Mislim da smo dobro skakali, bili na svakom njihovom šutu", rekao je Kevin Durant poslije pobjede nad Rocketsima.

Durant je predvodio Warriorse s 32 poena, uz sedam asistencija. Steph Curry dodao je 24 poena i također sedam asistencija, Klay Thompson zaustavio se na 16 ubačaja.

Rocketse je predvodio Clint Capela s 22 koša i 12 skokova, Harden je susret završio sa 17 poena i 11 asistencija.

NBA, rezultati:
Philadelphia - Portland 93:92
Charlotte - Toronto 113:78 (Walker 32 koša/Lowry 24 koša)
Orlando - Milwaukee 112:96
Memphis - Sacramento 107:91 (Gasol 28 koševa/Cousins 19 koševa, 10 skokova)
New Orleans - Brooklyn 114:143
Houston - Golden state 108:125
Atlanta - Chicago 102:93 (Schroder 25 koševa/Butler 19 koševa)
Dallas - Utah 107:112p (Barnes 19 koševa/Gobert 27 koševa, 25 skokova)
L.A. Lakers - Indiana 108:96

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!