Nogomet

VIDEO: Lovre Kalinić spasio Gent na gostovanju kod Lokerena

Dario Dodić • srijeda, 25.01.2017.
VIDEO: Lovre Kalinić spasio Gent na gostovanju kod Lokerena
Foto: Bruno Karadža

Lovre Kalinić niti u drugom nastupu u dresu belgijskog Genta nije primio pogodak. Hrvatski je reprezentativac s nekoliko sjajnih obrana spasio svojoj momčadi bod u gostima kod Lokerena...

Nakon što je u 22. kolu belgijskog prvenstva, u svom debitantskom nastupu za Gent, Lovre Kalinić na domaćem travnjaku zaključao mrežu u pobjedi protiv Charleroija 1:0, večeras je u sklopu 23. kola isto napravio i u gostima kod Lokerena.

Ovoga puta Gent nije došao do sva tri boda, odigrao je bez pogodaka, ali zahvaljujući Kaliniću iz Lokerena se vraćaju s bodom.

Nije najbolje u susret ušao hrvatski vratar, u sedmoj je minuti prilikom ubačaja s desne strane slabo reagirao, iako je u skoku bio neometan ispušta loptu iz ruku, ne uspijeva je uhvatiti na travi, ali srećom po Gent čisti gostujuća obrana i brzo se opasna situacija transformira u kontru gostiju, ali bez prave prijetnje po domaćeg vratara Barryja.

Za slabu reakciju s početka Kalinić se sjajnim reakcijama do kraja susreta iskupio i više nego dovoljno. Posebno su važne bile njegove obrane u završnici susreta. U 78. je minuti pred njega iskosa s desne strane izašao domaći veznjak Terki, dvaput je pokušao matirati bivšeg Hajdukovca, oba puta sjajno reagira Kalinić.

U junaka susreta prometnuo se u 85. minuti nakon katastrofalne pogreške Gentove obrane. Loptu je na sedam metara od gola dobio Hupperts, pucao iz voleja, ali Kalinić refleksno brani i čuva bod Gentu.

Jupiler liga, 23. kolo:
Lokeren - Gent 0:0
Club Brugge - Waasland-Beveren 2:1
St. Truiden - KV Mechelen 2:1
Westerlo - Anderlecht 2:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!